Сообщение #2572123 Просмотреть на стене →

AG
Старая лекция...

Подвійне громадянство НЕ ЗАБОРОНЕНО законодавством України. Від слова взагалі. Не має жодного акту законодавства, де було б написано що подвійне громадянство це порушення чи навіть що це погано.

У нас серед політиків "модно" посилатися на ст. 4 Конституції України, де йдеться про принцип ЄДИНОГО ГРОМАДЯНСТВА, але це ніякого відношення до наявності кількох громадянств в однієї особи НЕ МАЄ.

Єдине - означає, що не може бути Львівського чи Київського громадянства...

Принцип Єдиного громадянства детально розшифрований у статті 2 Закону України "Про громадянство України" Ця ж стаття по суті визнає, що громадяни України МОЖУТЬ мати іноземне громадянство:

"Стаття 2. Принципи законодавства України про громадянство
Законодавство України про громадянство ґрунтується на таких принципах:

1) єдиного громадянства - громадянства держави Україна, що виключає можливість існування громадянства адміністративно-територіальних одиниць України. Якщо громадянин України набув громадянство (підданство) іншої держави або держав, то у правових відносинах з Україною він визнається лише громадянином України. Якщо іноземець набув громадянство України, то у правових відносинах з Україною він визнається лише громадянином України;"

2. Що НЕ МОЖЕ людина, яка має подвійне громадянство (одне з яких українське):
- працювати на державній службі (пряма заборона, визначена п.6 ч.2 ст. 19 ЗУ "Про державну службу");
- перетинати державний кордон України за іноземним паспортом (стаття 2 ЗУ "Про порядок виїзду з України і в'їзду в Україну громадян України"

ВСЕ! Якщо знаєте інші заборони для особи з подвійним громадянством - напишіть плз, але із посиланням на конкретну статтю конкретного акту законодавства.

3. Так, якщо іноземець клопоче про реєстрацію або прийняття до громадянства України за ст. 8 та 9 ЗУ "Про громадянство України" - він подає зобов'язання про вихід з іноземного громадянства протягом 2 років, але це не є забороною на подвійне громадянство.

4. Так, відповідно до ст. 19 ЗУ "Про громадянство України", добровільне набуття громадянином України громадянства іншої держави, якщо на момент такого набуття він досяг повноліття є підставою для втрати громадянства, але якщо уважно подивитися історію питання, реальне оформлення втрати без фактичної згоди або бажання особи - це одиничні випадки, оскільки оцю "добровільність" неможливо довести без офіційної інформації від іноземної країни. Наявність іноземного паспорта точно не є доказом.

П.С.: лишение гражданина Украины украинского гражданства согласно Конституции возможно ИСКЛЮЧИТЕЛЬНО по ЛИЧНОМУ обращению гражданина Украины и больше НИКАК.
йой (с)
 
+3
Опрос
Скільки триватиме війна?
Менше місяця
14%
14%
Менше трьох місяців
27%
27%
До півроку
24%
24%
До року
14%
14%
Більше року
22%
22%
Оценки
Оцените действия игроков Динамо в матче с Мариуполем
Бущан
5,0
50%
Кендзера
4,0
40%
Забарный
5,0
50%
Сирота
5,0
50%
Караваев
3,0
30%
Сидорчук
6,0
60%
Шапаренко
6,0
60%
Буяльский
4,0
40%
Де Пена
4,0
40%
Цыганков
3,0
30%
Вербич
3,0
30%
Гармаш
4,0
40%
Тымчик
4,0
40%
Витиньо
4,0
40%