Сообщение #2571961 Просмотреть на стене →

Ну а ось тепер інженерний розбір по Усть-Лузі від Доброго Шубіна (з деякими скороченнями та літературним редагуванням щоби цукермейстери не вирубили):

Що взагалі таке цей комплекс? Це комплекс з фракціонування і перевалки стабільного газового конденсату, який дозволяє переробляти стабільний газовий конденсат в легку і важку нафту, дизельну фракцію і компонент суднового палива (мазут) і відвантажувати готову продукцію на експорт морським транспортом. Комплекс також дозволяє перевалювати стабільний газовий конденсат для його поставки на експорт. Це новий, введений в експлуатацію у 2013 році комплекс. Він дозволив оптимізувати логістику і скоротити транспортні витрати.

У 2022 році комплекс переробив 6 943 тис.т стабільного газового конденсату і виробив 6 825 тис. т товарної продукції, в тому числі 4 208 тис. т легкої і важкої нафти, 1 052 тис. т гасу, 1 487 тис. т дизельної фракції і компонента суднового палива (мазуту), 78 тис. т скрапленого газу.

Також, у 2022 році там було добудовано новітній комплекс гідрокрекінгу, який дозволив збільшити глибину переробки стабільного газового конденсату в світлі нафтопродукти з більш високою доданою вартістю. Тобто, це один з найважливіших терміналів, який орієнтовано на експорт. Жирнюча ціль, знищення якої – не тільки катастрофічні матеріальні втрати, а й ще потужний іміджевий удар для орків.

Цілком зрозуміло, що ЗСУ дуже професійно підійшли до реалізації завдання – від аналізу до кінцевого результату та вийшли на зовсім інший рівень професіоналізму. Для орків то дуже погана новина – за дефіциту ППО (яке аналоговнетна промисловість не наштампує вже завтра) ЗСУ буде ставити на шпагат усю інфраструктуру, яка буде попадати у радіус ураження. А цей радіус вже сьогодні досяг Балтики! Уявіть собі «ліцо» Шойгу)) Де прилетить наступного разу? Саратов? Пітєр? Вароніж? А, може одразу в декількох?)

ЗСУ знищили або суттєво пошкодили ключовий компонент виробничого циклу терміналу путінських посіпак Михельсона та Тимченка.

Так, на об’єкті купа резервуарів, але без технологічної установки вони самі не наповняться. Влупити у резервуар було б більш видовищно, але це не спричинить таких проблем, як при пошкодженні/знищенні технологічної установки, де частина обладнання – гейропські, закуплені до тотальних санкцій.

Відновлення комплексу витягне дуже великі кошти з оркоскарбниці, а головне – потребуює дофіга часу, якого в Оркостану не так багато, як здається.

І насамкінець деякі деталі. На фото №1 бачимо як горить десь у районі технологічних печей нового комплексу гідрокрекінгу. Для розуміння як це виглядає - на фото 2 з мапою.
Порівняйте фото 3 та 4. Вони відрізняються тільки кутом зйомки. Тобто, прилетіло у задню частину технологічних печей, які підігрівають сировину під тиском 80-100 атм до температури 350-390 градусів Цельсія. У процесі бере участь водень) Тому лупануло та горіло так смачно).

Добрий Шубін є тут:

https://t.me/Dobriy_Shubin_Donetsk_ukr
 
+2
Последние новости
Источник: базовым городом для проведения квалификационных матчей Лиги чемпионов для «Динамо» станет Люблин 49 лет назад киевское «Динамо» впервые в своей истории выиграло Кубок обладателей Кубков (ВИДЕО) Захисник "Динамо" цього сезону більше не зіграє: гравець, який перебуває в оренді, відновлюється після травми "Бражко сильніший за Степаненка". Колишній захисник "Динамо" високо оцінив рівень опорника киян Рівно 49 років тому "Динамо" вперше в історії виграло Кубок володарів Кубків УАФ начала расследование в связи событиями после матча «Шахтер U-19» — «Динамо U-19» Николай Несенюк: «Украинские футбольные ветры очевидно показывали, что «Шахтеру» не дадут проиграть, а «Динамо» — выиграть» Колишній нападник "Динамо" Назарій Русин може повернутися до Прем'єр-ліги Илья Забарный: «Большое спасибо за эту награду» Прем'єр-ліга привітала "Динамо" із 97-річчям
Опрос
Скільки триватиме війна?
Менше місяця
13%
13%
Менше трьох місяців
26%
26%
До півроку
24%
24%
До року
13%
13%
Більше року
24%
24%
Оценки
Оцените действия игроков Динамо в матче с Мариуполем
Бущан
5,0
50%
Кендзера
4,0
40%
Забарный
5,0
50%
Сирота
5,0
50%
Караваев
3,0
30%
Сидорчук
6,0
60%
Шапаренко
6,0
60%
Буяльский
4,0
40%
Де Пена
4,0
40%
Цыганков
3,0
30%
Вербич
3,0
30%
Гармаш
4,0
40%
Тымчик
4,0
40%
Витиньо
4,0
40%