Сообщение #2571868 Просмотреть на стене →

🕶🕶🕶 на фронті станом на кінець доби 20 січня 2024 року

▶️ Біломосковський, Сіверський та Білгородський відтинки — без змін.

▶️ Сватівський відтинок — ворог захопив Крохмальне та всі східні околиці села. Таким відходом поставлено під загрозу сусідні підрозділи. Замовчування проблеми, її не вирішить — перевірено, на жаль, кров'ю. Кацапи останній час стягували війська в район Купʼянська, проводили перегрупування і навіть залучили додаткові сили ще одного АК. Тепер цей весь удар спрямовується на бійців Сил Оборони. Ворог проявляє значну активізацію біля Нововодяного. Тривають зіткнення східніше Тернів та біля Діброви. Три останні доби були вкрай важкі. Ситуація на певних ділянках уточнюється.

▶️ Бахмутський напрямок — ворог намагався покращити тактичне положення в Богданівці та Іванівському.

▶️ Авдіївський відтинок — критичною залишається ситуація на півдні Авдіївки. Ворог захопив "Царську охоту" і намагається закріпитися на вулицях Чернишевського, Спортивній та Соборній. Тривають стабілізаційні заходи, якщо успіху не буде досягнуто, то це поставить під загрозу всю східну частину міста та її околиці. Ворог продовжує атакувати Георгіївку та її пн-сх околиці — має частковий успіх. В районі Новомихайлівки концентрує додаткові сили та пробує тиснути малими групами вздовж лінії Водяне-Костянтинівка.

▶️ Бердянський відтинок — кацапи наступали південніше Урожайного. За уточненою інформацією закріпитися їм не вдалося, а контроль над позиціями повернувся до Сил Оборони. Противник хотів штурмувати наші позиції біля Новодонецького, але заблукав, втративши на міні танк.

▶️ Запорізький відтинок — тривають зіткнення на захід від Вербового.

▶️ Таврійський відтинок — кацапи посилюють тиск на Кринки, в т.ч. піхотою, яку тяжче вибивати. Деякі під**ські підрозділи імітують атаки, щоб доповісти про невдачу і не йти на штурм.

🗂 Аналітична записка. Як і очікувалося — друга половина січня стала складною, адже кацапи активізувалися на багатьох ділянках. Останні 4 тижні вони накопичили доволі значні сили і зараз намагаються це накопичення перетворити у територіальні здобутки. На жаль, їх успіхи складаються з наших помилок, які повторюються, а не через гудеріанівські рішення ворога. Комунікація...

🔎 Нагадуємо, сьогодні останній день набору в OSINT-команду. Кандидатам, які пройдуть, ми напишемо на наступному тижні. Деталі - t.me/DeepStateUA/18597.

💬У випадку неточностей, можете повідомити нам про це через бот @newsdeepstatebot.
 
Опрос
Скільки триватиме війна?
Менше місяця
14%
14%
Менше трьох місяців
27%
27%
До півроку
24%
24%
До року
14%
14%
Більше року
22%
22%
Оценки
Оцените действия игроков Динамо в матче с Мариуполем
Бущан
5,0
50%
Кендзера
4,0
40%
Забарный
5,0
50%
Сирота
5,0
50%
Караваев
3,0
30%
Сидорчук
6,0
60%
Шапаренко
6,0
60%
Буяльский
4,0
40%
Де Пена
4,0
40%
Цыганков
3,0
30%
Вербич
3,0
30%
Гармаш
4,0
40%
Тымчик
4,0
40%
Витиньо
4,0
40%