Сообщение #2571766 Просмотреть на стене →

МАНЕВРИ НАВКОЛО ГОЛОВКОМА.

По порядку, що вдалося дізнатися.

1. Залужний та Шаптала та ще велика кількість військових проходять свідками у справі про здачу Півдня. Справа давня, розслідується з осені 2022го. Нічого нового станом на зараз по ній немає, Генерали відповідали на питання слідчих ДБР тричі.

2. Існує подання міністра оборони Верховному про відсторонення Головкома, генералів Наєва та Тарнавського а також низки їх підлеглих. Зеленський двічі просив американську сторону розгледіти кандидатури на заміну вищезгаданим військовим. Головна кандидатура на заміну Залужного - Сирський. Союзники двічі відхиляли пропозиції Зеленського. Станом на вчора нових.пропозицій від Президента на адресу союзників не надходило.

3. США вважають вкрай небезпечним протистояння між ОПУ та очільником МОУ з одної сторони і військовим керівництвом з іншої. Голова Пентагону та радник Салліван вважають дії Умерова непрофесійними та загрозливими для Національної безпеки України і рекомендують Президенту вивчити можливість заміни очільника МОУ. Зі своєї сторони США повертають обмеження накладені на Умерова та частково відмінені пізніше та будуть рекомендувати союзникам поступити аналогічно.

4. Пентагон та голова КОШ підтримують пропозиції Залужного про перехід ЗСУ до активної оборони на фронті та часткове припинення штурмових наступальних дій через нестачу живої сили та певний снарядний голод. Президент Зеленський вважає подібну постановку питання неправильною та стратегічно програшною в чому намагається переконати союзників. Ті радять дочекатися до літа коли промисловість Німеччини, Франції, Великобританії та інших вийде на потужність "військового часу" і тільки після цього ЗСУ переходити до наступальних дій.

Новин від союзників більше немає. Є особисті висновки.

Президент та очільник МОУ чекають слушну можливість для зміщення вищого військового командного составу. Приводом можуть бути відхід з Авдєєвки чи Вербового чи інші тактичні поразки ЗСУ. Станом на зараз керівництво України утримується від рішучих дій зважаючи на позицію союзників та особисту популярність Залужного у військовій середі, але все може зміниться залежно від ситуації на фронті та наявності "викривальних" материалов у ДБР.

Отака вона муйня, малята. Тупік. Влада втрачає здоровий глузд і вимагає від військових неможливого у той же час саботуючі по факту мобілізацію та інші непопулярні заходи для підвищення боєздатності ЗСУ. Що з нею робити - особисто я не знаю. Одна надія - стримуюча позиція союзників. Більше нашу ревниву до чужої популярності владу обмежити у самогубному ідіотизмі не може ніхто.
 
Опрос
Скільки триватиме війна?
Менше місяця
14%
14%
Менше трьох місяців
27%
27%
До півроку
24%
24%
До року
14%
14%
Більше року
22%
22%
Оценки
Оцените действия игроков Динамо в матче с Мариуполем
Бущан
5,0
50%
Кендзера
4,0
40%
Забарный
5,0
50%
Сирота
5,0
50%
Караваев
3,0
30%
Сидорчук
6,0
60%
Шапаренко
6,0
60%
Буяльский
4,0
40%
Де Пена
4,0
40%
Цыганков
3,0
30%
Вербич
3,0
30%
Гармаш
4,0
40%
Тымчик
4,0
40%
Витиньо
4,0
40%