Сообщение #2571615 Просмотреть на стене →

ДВА ПИТАННЯ - ДВІ ВІДПОВІДІ.

1. Чи правда що Залужного відправляють у відставку та не пускають "До НАТО" Чому Умеров до Франції не їде? Питання пов'язані.

Ні, генерала у відставку не відправляють, "у НАТО" чекають, він повинен провести переговори зі своїми колегами з США, Італії, Великобританії "якщо дозволить стан справ на фронті"... Але правда в тому, що очільник МОУ звернувся "через голову" Зеленського до, не багато не мало, Блінкена та Остіна. Умеров просить "вплинути" на Президента щоби той відсторонив Залужного від виконання обов'язків бо той "не забезпечує належне керівництво ЗСУ", "не розуміє довгострокову стратегію Держави та чинить спротив реформі ЗСУ". Як нам довели, реакція американців на такі пропозиції "різко негативна". Зеленському переслали текст і попросили подумати про заміну міністра оборони. Також Президента повідомили про можливість повернення обмежень накладених на Умерова і частково відмінених більше місяця тому. Скасування "французького відрядження" Умерова - покарання за його "корисну діяльність" причому, що ливно, з боку Президента.

2. Що там чутно про переговори Байдена з керівниками Конгресу?

Байден пристав на пропозиції республіканців, Протягом тижня робоча група Конгресу та АП США яка, до речі, збирається сьогодні, повинна формалізувати нові домовленості і надати готовий текст для голосування. Коли приймуть і чи приймуть взагалі? Питання до Джонсона. Спікера не задовольнили відповіді Президента на питання "В чому кінцева ціль війни в Україні"?, та "На які цілі піде наша допомога"? Спікер ініціює слухання перед голосуванням, вимагає чітких відповідей на питання. Як я і казав неодноразово, вони точно не сподобаються українцям. Але шанси на те, що за допомогу нам проголосують доволі високі.

Тут є цікавий нюанс. Республіканці - конгресмени підготовили "Стратегію Перемоги України", тому не виключений варіант "перехоплення ініціативи" - саме республіканці можуть стати драйверами у справі допомоги Україні протиставляючи себе "аморфній та безініциативній політиці демократів". Поживемо - побачимо.
 
Опрос
Скільки триватиме війна?
Менше місяця
14%
14%
Менше трьох місяців
27%
27%
До півроку
24%
24%
До року
14%
14%
Більше року
22%
22%
Оценки
Оцените действия игроков Динамо в матче с Мариуполем
Бущан
5,0
50%
Кендзера
4,0
40%
Забарный
5,0
50%
Сирота
5,0
50%
Караваев
3,0
30%
Сидорчук
6,0
60%
Шапаренко
6,0
60%
Буяльский
4,0
40%
Де Пена
4,0
40%
Цыганков
3,0
30%
Вербич
3,0
30%
Гармаш
4,0
40%
Тымчик
4,0
40%
Витиньо
4,0
40%