Сообщение #2569664 Просмотреть на стене →

ПИТАННЯ - ВІДПОВІДІ.

1. "Коли там вже про гроші еам домовляться твої американці".

Як я вже казав, переговори йдуть важко, "битва" йде за кожну кому, за кожне слово, за кожне формулювання. Процитую учасника переговорів, без фамілії. "Плануємо вийти на готовий документ 12 -17го січня. Він буде буде складним, з багатьма комплексними прив'язками, але таким, що гарантовано набере більшість в обох палатах Конгресу". Тобто 17те, плюс розгляд у комітетах - орієнтовно двадцяті числа цього місяця.

2. "Що там твої американці, зовсім охрініли? АТАКМСи на брухт різати збираються замість того, щоби нам передати"?

Строки використання ракет вийшли. Питання передачі Україні ракет зараз вирішується на двох рівнях. 2. Пентагон надіслав офіційний запит кампанії "Локхід - Мартін" стосовно термінів придатності двигунів ракет. Звіт буде готовий протягом 10ти днів. 2. Головком Залужний надіслав запит очільнику Пентагону Остіну щодо поставок "прострочених" ракет навіть без . продовженої гарантії від виробника. Пентагон вимагає від МОУ та Головкома що у випадку "нештатних ситуацій" при використанні зброї до американської сторони не буде претензій. Доки ще є відповідь лише від Залужного - Головком ладен дати подібні гарантії.

3. "Що там Держдеп заявляє що не тисне на Україну щодо переговорів про мир? Щось трапилося"?

Трапилося, але несуттєве. Після Наришкіна на США виходив Патрушев. Нам довели, що він вимагав від директора ЦРУ Бернса "надавити на Українську владу з тим, щоби вона погодилася на тимчасове перемир'я та про початок переговорів про мирну угоду. "Базова умова початку переговорів від росіян - фактичне визнання лінії фронту як демаркаційної та офіційне визнання українською владою військово-політичного глухого кута у нинішній війні". Бернс вкотре відмовився визнати "глухий кут" у війні та заявив, що росія до початку переговорів повинна відвести війська на "Лінію 24". Патрушев заявив, що американська сторона "вимагає неможливого". У цьому питанні сторони залишилися при своїх. Інших деталей переговорів нам не довели.

4. "Що там з ракетами для "Петріота"? Пишуть що мало залишилося, а бидло готується знову бити".

Запас ракет був зроблений восени, він був розрахований до березня середньо інтенсивних обстрілів". В грудні Японія та П. Корея, виробники ракет по ліцензії погодилися надати ракети США "у розстрочку" з тим, щоби вони передали їх Україні. Угода виконується. Позавчора європейські виробники ліцензійних ракет отримали заказ на 1200 ракет У ТОМУ ЧИСЛІ ЯК КОМПЕНСАЦІЮ ПЕРЕДАНИХ УКРАЇНІ". Тобто - будуть ще поставки з Європи. Вистачить і для відбиття атак, і для "засідок" на Сушки, і навесні для фронту.

5. "Що там з Порошенком? Його до Штатів випустять"?
От же ж помірні порохоботи - ніяк від мене не відпишуться.)). Тепер серйозно. Порошенка бажають бачити в США деякі республіканці-конгресмени, зокрема той же Ліндсі Грем. Порошенка не проти прийняти, при певних умовах, Трамп. Зараз у Петра Олексійовича складне становище. З однієї сторони його не хочуть бачити в США ані у АП США, ані у демократичному істеблішменті. З іншого боку Банкова намагається "перехопити ініціативу на республіканському фронті" і зараз на ньому активно працює МЗС. Нічого не буду стверждувати, але думаю що до кінця війни Порошенко до США ці дві сторони не впустять - не випустять.

На цьому все. Будуть ще питання, відповім.
 
Опрос
Скільки триватиме війна?
Менше місяця
14%
14%
Менше трьох місяців
27%
27%
До півроку
24%
24%
До року
14%
14%
Більше року
22%
22%
Оценки
Оцените действия игроков Динамо в матче с Мариуполем
Бущан
5,0
50%
Кендзера
4,0
40%
Забарный
5,0
50%
Сирота
5,0
50%
Караваев
3,0
30%
Сидорчук
6,0
60%
Шапаренко
6,0
60%
Буяльский
4,0
40%
Де Пена
4,0
40%
Цыганков
3,0
30%
Вербич
3,0
30%
Гармаш
4,0
40%
Тымчик
4,0
40%
Витиньо
4,0
40%