Сообщение #2567205 Просмотреть на стене →

https://eurosolidarity.org/2023/12/21/komentar-pressluzhby/

Коментар пресслужби щодо інформаційних маніпуляцій
У зв’язку з тим, що влада через підконтрольні олігархічні ЗМІ та анонімні телеграм-канали поширює маніпулятивну, вирвану з контексту інформацію щодо Петра Порошенка, повідомляємо: з метою акумуляції коштів на численні проєкти з підтримки ЗСУ, Петро Порошенко самостійно не займається розміщенням коштів, а для збільшення ефективності використання ресурсів залучені незалежні професійні радники, які займаються придбанням державних і корпоративних цінних паперів в Україні і за кордоном. Ці особи є незалежними інвестиційними керуючими, які самостійно приймають фінансові рішення і формують портфель таких інвестицій, диверсифікуючи ризики.

Більше 90% вкладається в Україні в українські цінні папери – таким чином Порошенко кредитує бюджет України з усіма його оборонними і соціальними видатками. Крім того, до української державної скарбниці сплачуються податки з прибутку та військовий збір від усіх цінних паперів (як українських, так і зарубіжних). Сам прибуток врешті-решт витрачається на допомогу армії, загальна сума цієї допомоги наближається до 3 млрд 500 млн гривень, про що регулярно надаються публічні звіти. Саме стільки витратили Фонд Порошенка, а також підприємства, кінцевим власником яких він є. Додатково (більше як 600 млн грн) певні спільні програми фінансує ГО “Справа громад”.

За останній час відповідні прибутки від цих паперів були отримані зі США, Великої Британії, Франції, Угорщини, тощо, про що відразу було повідомлено НАЗК у встановлений законом спосіб.

Порошенко й надалі шукатиме та знаходитиме джерела фінансування програм для зміцнення обороноздатності країни, і цінні папери залишаться у цій програмі одним з інструментів отримання коштів для ЗСУ.

До речі, зазвичай ефективність використання коштів Фондом Порошенка на підтримку ЗСУ є вищою, ніж витрати з держбюджету, що засвідчують самі військові.

А тим, хто займається політиканством і спекулює на публічно і прозоро задекларованих доходах від цінних паперів з Угорщини, радимо зосередитися на забезпеченні армії, боротьбі з корупцією та власних провалах, в тому числі і у вибудовуванні стосунків із Будапештом, які загрожують втратою перспективи початку переговорів з ЄС.
 
+2
Опрос
Скільки триватиме війна?
Менше місяця
14%
14%
Менше трьох місяців
27%
27%
До півроку
24%
24%
До року
14%
14%
Більше року
22%
22%
Оценки
Оцените действия игроков Динамо в матче с Мариуполем
Бущан
5,0
50%
Кендзера
4,0
40%
Забарный
5,0
50%
Сирота
5,0
50%
Караваев
3,0
30%
Сидорчук
6,0
60%
Шапаренко
6,0
60%
Буяльский
4,0
40%
Де Пена
4,0
40%
Цыганков
3,0
30%
Вербич
3,0
30%
Гармаш
4,0
40%
Тымчик
4,0
40%
Витиньо
4,0
40%