Сообщение #2544445 Просмотреть на стене →

+Resurgam+
👤👤👤

Що очікувати Україні 🇺🇦 на цьому тижні?

➡️ Чи таки буде в Конгресі США 🇺🇸 голосування за допомогу Україні 💰

Сьогодні Конгрес виходить з вихідних. Нагадаю, що лідер більшості в Сенаті демократ Чак (Чарльз) Шумер планував від 4 грудня виставити в Сенаті проєкт на голосування. У цьому пості розписував графік робити Сенату та Палати представників, щоб допомога Україні була прийнята до кінця року Сенат має виставити на голосування проєкт цього тижня, абсолютно крайній термін це вівторок (12 грудня) наступного. Загалом 14 грудня буде останній повноцінний робочий день у Конгресі. Після цієї дати на понад місяць конгресмени розійдуться працювати в округах.

За нормальних умов Конгресу США (Сенату + Палаті представників) достатньо приблизно 36 годин, щоб провести політично погоджений законопроєкт. Але питання «підтримки України» вкрає політизоване.

За цей час надходили абсолютно різні новини ⤵️

⏩ Частина ЗМІ писали, що у середині Демократичної партії виникли розбіжності щодо меж поступок республіканцям в питаннях кордону. Повідомляють, що це загальмувало процес перемовин між республіканцями та демократами.

⏩ Натомість інший ряд конгресменів перед вихідними висловили оптимізм. Так, сенатор-республіканець Ландкрофт передбачив, що зміни до імміграційної системи будуть прийняті разом з допомогою України до кінця року. 

Республіканець Майк Тернер, голова Комітету розвідки Конгресу виступає за швидке надання допомоги  Україні. Чи вистачить всього, що інформаційно та політично було створено за останні тижні чи ні, відповідь дасть цей тиждень.

➡️ 🇧🇬 Вето президента Болгарії на 100 БТР для України

Щодо Президента Радева та його зв’язків з путіним був цілий ряд статей (коли на каналі висвітлював процес формування уряду Болгарії). Якщо дуже коротко, то президент Радев блокував процеси формування уряду та штовхав країну у політичну кризу заради персональних бенефітів. Ймовірно разом з московитською розвідкою провів ряд операцій направлених на зрив процесу «створення більшості» (мова про злиті плівки).

У парламенті Болгарії вже відреагували: «Рішення президента Радева накласти вето на надання Україні бронетехніки можна схарактеризувати лише одним словом — ганьба!».

Президента Радева парламентарі звинуватили у зв’язках з путіним та наміром «завести Болгарію під москву».

➡️ Все скінчено? 

➡️ Ні. Голова більшості в парламенті заявив 🗣: «Цього тижня Національна асамблея повинна подолати вето президента, підтвердивши таким чином нашу непохитну підтримку України та українського народу». Політик зазначив, що підтримка України є принциповою позицією проєвропейської коаліції та уряду.

➡️ Німеччина 🇩🇪 стає у позу та  як це вплине на підтримку України?

Якщо вірити виданню FT, то Берлін готовий підтримати розширення бюджету ЄС виключно на підтримку України (50 млрд). Інші видатки, як, наприклад додаткові 15 млрд «міграційних компенсацій», Німеччина відмовляється підтримувати. Це логічно на тлі «бюджетної діри», яка утворилась через рішення суду в Німеччині й того факту, що німці головний донор.

Виглядає так, що Німеччина оптимізує витрати, але при цьому намагається зберегти підтримку України. Ймовірно Берлін буде тиснути на два варіанти рішення:

⏩ А) Як головний донор ЄС вимагати все ж таки не скасування всіх додаткових видатків: «кордон», «міграція», «сплата за відсотки по кредитах країн ЄС» та інше, а вагоме скорочення цих видатків. При цьому, як зрозуміло поки з новин, Берлін проти будь-якого скорочення допомоги для України.

⏩ Б) Реалізація плану «Б» щодо 50 млрд. На цьому плані, щоб не йти на поступки Орбану, Німеччина вже наполягала. В ЄС запропонували інший підхід для того, щоб обійти блокування Угорщини. Кожна країна Союзу не в рамках спільного рішення ЄС, а в рамках національних урядів візьме свою частку витрат. Тоді погодження Угорщини стає непотрібним. Так, в ЄС хотіли вчинити ще у 2022 році (18 млрд), але тоді Будапешт різко передумав блокувати. Ймовірно те, що Брюссель спочатку наче погодив розмороження 10 млрд для Угорщини, а потім передумав це робити пов’язано саме з цими процесами.

 
+1
Опрос
Скільки триватиме війна?
Менше місяця
14%
14%
Менше трьох місяців
27%
27%
До півроку
24%
24%
До року
14%
14%
Більше року
22%
22%
Оценки
Оцените действия игроков Динамо в матче с Мариуполем
Бущан
5,0
50%
Кендзера
4,0
40%
Забарный
5,0
50%
Сирота
5,0
50%
Караваев
3,0
30%
Сидорчук
6,0
60%
Шапаренко
6,0
60%
Буяльский
4,0
40%
Де Пена
4,0
40%
Цыганков
3,0
30%
Вербич
3,0
30%
Гармаш
4,0
40%
Тымчик
4,0
40%
Витиньо
4,0
40%