Сообщение #2544214 Просмотреть на стене →

Дуже коротко по справі. Відбувся український десант з депутатів, священиків, військових та дітей у республіканські штати. Мета - переконати республіканців підтримувати Україну. Американські експерти кажуть про 6 великих помилок української влади.

1. Їхати треба були тоді, коли парламентарії були на округах. А зараз вони, мсйде всі працюють у Вашингтоні. Тож, їхати треба було у Вашингтон. І їздити треба постійно. Ще з лютого 2022 року. Одна поїздка нічого не дасть.

2. Приліт ВИКЛЮЧНО до республіканців та ігнорування демократів - це помилка. Велика помилка. Схожу помилку робив Бібі Нетаньяху і вже зіткнувся з наслідками цього. Україна вже одного разу ставила виключно на Хіларі Клінтон та ігнорувала її опонента, а виграв Трамп. Наслідки всі пам'ятають? Так от, зараз знову хибна стратегія. Публічно нам нічого не скажуть, але наслідки будуть. Експерти дивуються, чому не можна було для балансу відправити такі ж делегації до демократів? Депутатів бракує? А цю б ввічливість оцінили б всі.

3. В США працює потужний інститут лобістів. І саме вони є інструментом завдяки якому можна досягнути майже всього. Але Україна і далі хоче йти своїм шляхом та винаходити велосипед.

4. Зустрічи потрібо проводити не зі всіма парламентарями, а з такими ультраправими політиками, наприклад, як Мет Гетц або Маргарет Тейлор Грин, тому що вони флагмани антиукраїнської риторики. Хоча просто переконати їх майже неможливо. А от впливати на їх виборців можливо і треба. Через ЗМІ, лідеров суспільної думки та впливових релігійних лидерів. В США політики орієнтуються на виборців. Само тому це працює.

5. Арахамія після заяви про Бориса Джонсона - це стовідсотково не та особа, яка може когось переконати чи с ким будуть щиро спілкуватися. І це говорять усі у Вашингтоні. Ні, його не будуть підсрачниками гнати з кабінетів, через ввічливість американців, але його ефективність сьогодні, як перемовника в цивілізованих країнах, на рівні нуля, якщо не в мінус.

6. Досягти результату можна лише використовуючи всі технології і інструментарії одночасно. Але і це не гарантує результат. А те, що виконала українська влада - це лише одна мала частина, яка не дасть сама по собі результату, і до якої додався... політичний туризм представників влади.

І це не моя оцінка, а американців, хоча я з нею і погоджуюсь.

Береза
 
Опрос
Скільки триватиме війна?
Менше місяця
14%
14%
Менше трьох місяців
27%
27%
До півроку
24%
24%
До року
14%
14%
Більше року
22%
22%
Оценки
Оцените действия игроков Динамо в матче с Мариуполем
Бущан
5,0
50%
Кендзера
4,0
40%
Забарный
5,0
50%
Сирота
5,0
50%
Караваев
3,0
30%
Сидорчук
6,0
60%
Шапаренко
6,0
60%
Буяльский
4,0
40%
Де Пена
4,0
40%
Цыганков
3,0
30%
Вербич
3,0
30%
Гармаш
4,0
40%
Тымчик
4,0
40%
Витиньо
4,0
40%