Сообщение #2544197 Просмотреть на стене →

https://www.dw.com/uk/klicko-zaluznij-skazav-pravdu-pro-patovu-situaciu-na-fronti/a-67618634

Кличко: Залужний сказав правду про патову ситуацію у війні
Головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний "сказав правду", коли описав поточну ситуацію у війні України з Росією, як патову. Таку оцінку висловив мер Києва Віталій Кличко в інтерв'ю швейцарському виданню 20 Minuten

у суботу, 2 грудня.

"Він сказав правду. Іноді люди не хочуть чути правду. Але зрештою він несе відповідальність. Він пояснив і обґрунтував, яке становище сьогодні. Зрозуміло, ми можемо ейфорично брехати своєму народу та нашим партнерам. Але вічно робити це не вийде. Деякі наші політики розкритикували Залужного за ці чіткі слова - несправедливо. Я - на його боці", - зазначив Кличко.

Кличко: Зеленський заплатить за помилки

Коментуючи внутрішню ситуацію в Україні, Кличко зауважив, що його не дивує падіння популярності президента Володимира Зеленського. "Люди бачать, хто ефективний, а хто ні. Були і є численні очікування. Зеленський заплатить за помилки, які він зробив", - вважає мер.

Уточнюючи про які саме помилки йдеться, він зазначив: "Люди задаються питаннями, чому ми не були краще підготовлені до цієї війни. Чому Зеленський до останнього заперечував, що до неї дійде. Або чому виявилося можливим, що росіяни так швидко дійшли до Києва".

Водночас міський голова Києва підкреслив, що допоки триває війна Росії проти Україні "президент має важливу функцію, і ми маємо підтримувати його". "Але наприкінці війни кожен політик відповість за свої успіхи та провали", - переконаний мер.

Він також зазначив, що не вважає правильним говорити про будь-які власні президентські амбіції в той час, коли Україна бореться за існування.

Коментуючи ситуацію з корупцією в Україні, Кличко зазначив, що для боротьби з нею потрібні "європейські закони та європейський рівень життя". "Коли ми говоримо про відновлення України, йдеться не лише про зруйновані будинки та мости, а й про реформи судової системи, адміністрації та політики", - пояснив мер.
 
Опрос
Скільки триватиме війна?
Менше місяця
14%
14%
Менше трьох місяців
27%
27%
До півроку
24%
24%
До року
14%
14%
Більше року
22%
22%
Оценки
Оцените действия игроков Динамо в матче с Мариуполем
Бущан
5,0
50%
Кендзера
4,0
40%
Забарный
5,0
50%
Сирота
5,0
50%
Караваев
3,0
30%
Сидорчук
6,0
60%
Шапаренко
6,0
60%
Буяльский
4,0
40%
Де Пена
4,0
40%
Цыганков
3,0
30%
Вербич
3,0
30%
Гармаш
4,0
40%
Тымчик
4,0
40%
Витиньо
4,0
40%