Сообщение #2542856 Просмотреть на стене →

King’s estate to transfer £100m into ethical funds after bona vacantia revelations
Exclusive: Duchy of Lancaster changes investment policy amid questions over how money collected from dead people is used
https://www.theguardian.com/uk-news/2023/nov/25/kings-estate-transfer-cash-ethical-funds-bona-vacantia-revelations
Маєток короля Чарльза оголосив про переказ понад 100 мільйонів фунтів стерлінгів, включаючи кошти, зібрані з померлих людей за архаїчною системою bona vacantia, у етичні інвестиційні фонди після розслідування Guardian.
Несподівана заява пролунала на тлі зростаючого тиску на короля через використання герцогством Ланкастером коштів, зібраних від людей, які померли на північному заході Англії без волі чи найближчих родичів.

"четвер The Guardian виявила, що деякі кошти таємно використовувалися для реконструкції нерухомості, яка належить королю та здається в оренду для прибутку його маєтком. Герцогство визнало, що певні доходи bona vacantia фінансують відновлення того, що воно називає «громадським та історичним майном».

Однак королівський маєток також вирішує окремі питання щодо управління іншою частиною коштів bona vacantia, які передаються його благодійним організаціям.

Дві з цих благодійних організацій використали bona vacantia для створення значних фондів пожертвувань на суму понад 40 мільйонів фунтів стерлінгів. У їхніх звітах зазначено, що «немає конкретних обмежень щодо інвестиційного портфеля з точки зору етичних, соціальних або екологічних (ESG) питань», хоча інвестиційним менеджерам рекомендовано «брати до уваги» такі питання.

Герцогство Ланкастерське, яке цього тижня зв’язалося з Guardian, спочатку відмовилося повідомити, чи інвестували його благодійні організації в будь-які нафтові чи газові, тютюнові, збройові чи гірничодобувні компанії. Однак пізно в п'ятницю представник маєтку оголосив про зміну політики"(с)
#історія #світовіЗМІ #суспільство #Міжнароднеправопринципитазастосування #Черкаси
Виявлено: король Чарльз таємно наживався на активах померлих громадян
Ексклюзив: активи тисяч людей у ​​північно-західній Англії використовувалися для покращення імперії власності короля

https://www.theguardian.com/uk-news/2023/nov/23/revealed-king-charles-secretly-profiting-from-the-assets-of-dead-citizens

https://www.theguardian.com/uk-news/2023/nov/25/kings-estate-transfer-cash-ethical-funds-bona-vacantia-revelations

Епічно,король вляпався у" історію "
 
Опрос
Скільки триватиме війна?
Менше місяця
14%
14%
Менше трьох місяців
27%
27%
До півроку
24%
24%
До року
14%
14%
Більше року
22%
22%
Оценки
Оцените действия игроков Динамо в матче с Мариуполем
Бущан
5,0
50%
Кендзера
4,0
40%
Забарный
5,0
50%
Сирота
5,0
50%
Караваев
3,0
30%
Сидорчук
6,0
60%
Шапаренко
6,0
60%
Буяльский
4,0
40%
Де Пена
4,0
40%
Цыганков
3,0
30%
Вербич
3,0
30%
Гармаш
4,0
40%
Тымчик
4,0
40%
Витиньо
4,0
40%