Сообщение #2542604 Просмотреть на стене →

СЬОГОДНІ У США ВІДЗНАЧАЮТЬ ДЕНЬ ПОДЯКИ
https://zn.ua/ukr/UKRAINE/sohodni-u-ssha-vidznachajut-den-podjaki.html
Це свято знають у багатьох країнах світу.
2З листопада у США традиційно відзначають День подяки. Це свято не має фіксованої дати. Його відзначають в останній четвер листопада. Після нього традиційно наступає Чорна п’ятниця – день великих знижо
Це свято отримало велику популярність у світі завдяки фільмам і серіалам, в яких події відбуваються саме в День подяки

Історія свята
Вперше День подяки відзначили в 1621 році жителі Плімутської колонії. Попередня зима видалася суворою, тому її вдалося пережити не всім колоністам. Їм допомогли сусіди-індіанці, які навчили їх вирощувати кукурудзу та інші культури, відрізняти їстівні рослини від неїстівних.

Після того, як колоністи зібрати хороший урожай, губернатор Вільям Бредфорд запропонував їм провести перший День подяки Господу. На свято були запрошені і індіанці, які допомогли їм вижити. Вважається, що для святкової вечері підстрелили й перших індичок.

1789 року президент США Джордж Вашингтон проголосив свято національним і визначив дату його святкування - 26 листопада.

Але дійсно національним День подяки став тільки в 1863 році, коли Авраам Лінкольн оголосив, що відтепер свято відзначатимуть у останній четвер листопада.

Як святкують День подяки у США
Це свято прийнято відзначати в колі сім'ї. Традиційною стравою Дня подяки є індичка. Подають також ямс, журавлинний соус, батат і підливу - те, що могло бути на столі у колоністів, які відзначали свято вперше.

У цей день американці допомагають нужденним ближнім, організовують благодійні обіди, встановлюють столи, на яких кожен бажаючий може зробити пожертвування.


Традиційним є також і паради, перший з яких пройшов у 1924 році. Тоді працівники універмагів Macy's вирішили влаштувати карнавал на честь початку різдвяних ярмарків в магазинах мережі.

У той день 400 робітників у карнавальних костюмах пройшли вулицями Нью-Йорка в супроводі оркестра і тварин з місцевого зоопарку. Тепер же замість живих тварин в парадах беруть участь надувні фігури.

Ще однією традицією свята є «помилування індички». Напередодні свята президент на галявині перед Білим домом зачитує указ про помилування індички, після чого птаха відпускають в зоопарк, де він живе до смерті.


Зі Святом,Сполучені Штати Америки
#Америкссьогодні #історія #суспільство #ностальжі
 
Опрос
Скільки триватиме війна?
Менше місяця
14%
14%
Менше трьох місяців
27%
27%
До півроку
24%
24%
До року
14%
14%
Більше року
22%
22%
Оценки
Оцените действия игроков Динамо в матче с Мариуполем
Бущан
5,0
50%
Кендзера
4,0
40%
Забарный
5,0
50%
Сирота
5,0
50%
Караваев
3,0
30%
Сидорчук
6,0
60%
Шапаренко
6,0
60%
Буяльский
4,0
40%
Де Пена
4,0
40%
Цыганков
3,0
30%
Вербич
3,0
30%
Гармаш
4,0
40%
Тымчик
4,0
40%
Витиньо
4,0
40%