Сообщение #2522024 Просмотреть на стене →

ТЕЗИ ЗАЛУЖНОГО. ВТІЛЕННЯ.

Оскільки кістки нашому Головкому влада та вітчизняні довбні відполірували до блиску, то ми цією дурною справою займатися не будемо, натомість трошки зазирнемо за військовий паркан - що ж там коїться з втіленням у життя чотирьох генеральських принципів вдалого Контрнаступу?

1. Авіація. Тут справи не те щоби херові, тут справи довготривалі. Навчання по прискореній програмі не буде, це стало остаточно ясно після початку процесу. Сім - дев'ять місяців піде на підготовку льотчиків - вище голови не стрибнеш, а підставляти недонавчених разом з літаками під розстріл бидла - дурних нема. І з'являться літаки на полі бою лише наприкінці травня. Але й бидло царювати у повітрі не буде.

Не усі, але більшість наданих та орендованих для захисту цивільної, в першу чергу енергетичної, інфраструктури систем ППО навесні поїдуть на фронт для забезпечення прикриття наступаючих військ. Це не я кажу - то наші американські союзники у особі генералів з КОШ кажуть. "Значне, іноді кратне збільшення фронтових засобів ППО, в першу чергу дальніх, повинно значною мірою нівелювати перевагу ВКС рф у повітрі".

2. Мобілізація, та навчання. Я геть нічого не знаю конкретного про ситуацію з мобілізацією. От геть, але пан Залужний, на мою думку, щось знає. А він довів голові КОШ генералу Брауну та голові Пентагону Остіну що "план по мобілізації 180ти тисяч військовослужбовців буде в цілому виконаний до кінця поточного року". Я генералу вірю, тому переходимо до справ про навчання, бо м'ясом на м'ясо Україна воювати права не має. Дві розмови Залужного та Брауна були присвячені у тому числі питанню розширення системи навчальних центрів у Європі, Україні та США з тим, щоби вийти на щомісячний випуск у 23 тисячі підготовлених військовослужбовців. Зараз вирішення цього питання трохи пригальмувало з-за того, що не виділені американські гроші. Буде вирішено питання з грошима - проблема буде вирішена. Зараз же фінансують розширення мережі навчальних центрів Іспанія, Німеччина, Великобританія, Нідерланди та Норвегія.

3. Засоби для розмінування.

Тут все за графіком. Навіть Словаччина в цьому місяці дві "Божени" прислала. німецький "Рейнметалл" обіцяє до весни 15 бронемашин для розмінування. Готовий великий пакет техніки для розмінування з запасів Пентагону, але тут та ж проблема - потрібно фінансування. Дати наперед - Конгрес зіжре і Байдена, і Остіна, і Брауна. Дуже скоро питання буде вирішено..
І надцікаве. Ізраїль, після завершення операції по розгрому ХАМАСу готовий надати Україні "у лізінг в обмеженій кількості" свої.системи для розмінування.

4. Далекобійна зброя, дрони, ракети зокрема.

Якщо я раніше лише здогадувався - чому так різко скоротилася кількість ударів далекобійних дронів і майже припинилося (салют на "День української артилерії" виключення) застосування ракет, наших, американських, британських, французьких - усіх, а тепер знаю достовірно - йде велике накопичення цієї зброї. Так, "жирні" цілі будуть обробляти зрідка, але масові удари будуть тоді, коли почнеться друга фаза Контрнаступу. Також чекає підтвердження фінансування Пентагон - буде набагато більше ATACMSів, питання вже вирішено.

Отакі вони справи. Чекаємо на американські гроші, а вони обов'язково будуть, радіємо коли почнуть надходити "старі", мільярдні, пакети допомоги, віримо, що ЗСУ та союзники врахували помилки першого етапу Контрнаступу, Чекаємо на звільнення як мінімум Півдня. Весна та літо без сумніву дадуть нам приводи для радощів. Я в це не вірю - я це знаю.
 
+4
Опрос
Скільки триватиме війна?
Менше місяця
14%
14%
Менше трьох місяців
27%
27%
До півроку
24%
24%
До року
14%
14%
Більше року
22%
22%
Оценки
Оцените действия игроков Динамо в матче с Мариуполем
Бущан
5,0
50%
Кендзера
4,0
40%
Забарный
5,0
50%
Сирота
5,0
50%
Караваев
3,0
30%
Сидорчук
6,0
60%
Шапаренко
6,0
60%
Буяльский
4,0
40%
Де Пена
4,0
40%
Цыганков
3,0
30%
Вербич
3,0
30%
Гармаш
4,0
40%
Тымчик
4,0
40%
Витиньо
4,0
40%