Сообщение #2520328 Просмотреть на стене →

Про дрони та міських голів

Побачив пост Філатова, де він обматюжив активістів «Спочатку дрони, потім бруківка».

А тепер тест, для тих, хто вміє аналізувати та думати. Хто діє виключно через тригери суспільних стереотипів - вибачте. Але ви не дуже розумні. А значить, вами можна керувати. Як в плюс, так і в мінус. Просто знайте це. Це ваша доля-бути тими, кого скеровують попри їхню волю, а потім ви всіляко намагаєтесь довести, що то була ваша точка зору.

Так от…

Не звертайте увагу на прізвища чи посади.
Просто читайте…

Починається війна.
Волонтери та громадяни беруть на себе перший тягар, бо бюджету нема, а західні партнери спостерігають, чи ми не здохнемо.

Далі- героїчний спротив та звільнення Київської області. Запрацювали бюджети. Бізнеси почали відновлюватися. І все це квітень 2022.

Війна триває!
Героїчні атаки на півдні, атака на Харківщині. Звільнення 2/3 Харківської області та Херсону. Підготовка до звільнення Запорізької області.

Але!!!!
Це було вже потім.
А вже з квітня 2022 року місцеві бюджети почали наповнюватись. Хоча на витрати були обмеження. Гроші на ремонти чи будівництво тих самих бомбосховищ потрібно було вирішувати в ручну через звʼязки в Києві.

І тут стало питання - чи можуть місцеві бюджети фінансувати військо?

Можуть! Але!!!!
Але це йобаний треш, який аж ніяк не врегульований в законодавстві аж до сьогодні!
При тому, що Рада голосує за всяку хуйню, і тому просто могла б спростити всі бюджетні відносини місцевих рад та армії.

Але ж ніхуя… тільки ПДФО військове спромоглися проголосувати (а це копійки) і все.

Що це за треш? Поясню грубо, на пальцях!
1. Міський голова не може відправити гроші з бюджету на дрони чи бруківку. Це може лише міська рада. Рада, яка складається з представників тих партій, за які ВСІ ВИ ГОЛОСУВАЛИ!!!! І лише вони можуть затвердити видатки на ту чи іншу статтю.
2. Навіть якщо всі депутати погодяться виділити гроші на армію, їх чекає наступний піздєц: - Рада може передати гроші на військову частину, як цільову субвенцію. Але якщо у військової частини немає фахівців, які зможуть потім організувати закупівлю за цю субвенцію, то гроші так і будуть на рахунку частини, бо «я в рота їбав за це в тюрмі сидіти, мене хоч і мобілізували на начфіна, але я в це лізти не хочу і не буду».
3. Тому залишається ще один варіант. Військова частина пише запит на місцеву раду, і та робить закупку за бюджетні кошти. Ніби норм варіант. Але є підводні камені. Рада може купити тільки на Прозоро, а там дуже важко придбати б/Ушні корчі, чи FPV дрони. Хоча вже з цим стало простіше. Але… але всі ці транзакції для чиновників міської ради - адський ад!!!! І всі історії про те, що «щоб рсня нас не захопила», для них, канєшно, мотив, проте якщо вони проєбуть з закупками, а ЗСУ вбʼє всіх під@рів, то чиновники будуть дивитися парад перемоги по телевізору з тюрми. Але є й інша проблема - начфін військової частини в душі не їбе, як прийняти та облікувати допомогу від громади. Тому він просто не подає документ за підписом командира ВЧ. Або командиру накручує бігуді, що то всьо незаконна хуйня і він після перемоги буде сидіти в тюрмі, а інші будуть маршем по майданах ходити. І командир дає задню. Запиту від А/Ч нема - грошей з бюджету нема.

А тепер уявіть ситуацію через призму того, що я написав.

Верховна Рада могла б вирішити ці суперечки одним голосуванням.

Якщо ви не знали, в перший рік війни Казначєйство просто забороняло місцевим радам витрачати кошти на щось, окрім зарплат та комунальних послуг. Тому на рахунках накопичилися мільярди.

Але Верховна Рада цього не зробила. І кожен з міських голів почав діяти в рамках своєї совісті та креативності.

Міські голови із бажанням допомагати ЗСУ - шукали юридичні можливості та допомагали в рамках того незручного для війни законодавства, яке є сьогодні.

Там критикують Бориса Філатова, який обматюжив місцевих активістів з руху «дрони замість бруківки». І багато хто з військових блогерів чи просто блогерів почали свій хейт марш на Бориса.

А я родом з Запоріжжя, але багато років живу в Києві. В Запоріжжі в мене багато рідних та друзів. А також військових. І я з першого дня слідкую за тим, що відбувається в моєму місті та моїй області.

Так от, в плані допомоги військовим чи організації оборони міста - ВСІ ЗАПОРІЖЦІ заздрять Дніпру і хочуть, щоб їх міським головою був Боря, а нє то нєдоразумєніє, що зараз.

По оцінках ЗМІ Дніпровська міська рада (якщо рахувати на душу населення) дала найбільше в Україні грошей на ЗСУ. Бюджетних та не дуже. Просто взяли і знайшли.

Чи пиздять при цьому в Дніпрі гроші на бруківці? Я не знаю.
Знаю точно, що якщо в них пиздять, то в інших ще й більше.

Але!!!

Дніпро в лідерах по донатам на ЗСУ. Попри весь пиздець законодавства.

А в Запоріжжі - НІХУЯ!!!
Прифронтовий мільйонник виділив на ЗСУ в ТИСЯЧІ разів менше аніж тиловий 200тисяний Луцьк!!! Це йобаний сором!

Але ми зараз обговорюємо Борю з його сленгом. Бля, а де решта? У вас в містах все ок? Прям дрони косяками йдуть на фронт? Відкриваєш Прозоро-там дрони купляють три райцентри, та два села. А де решта? Де обласні центри? Де міста обласного значення, які досі мають значення, бо наші хлопці ціною свого життя зупинили ворога?
Де їх мільйони?


Висновки:
1. Верховна рада могла своїм рішенням заборонити «Бюджети розвитку» та направити всі гроші на ЗСУ. Але вони цього не зробили. Хоча на рахунках накопичились мільярди.
2. Поки ми критикуємо одіозних міських голів, які донатять, але не фільтрують базар, тисячі мерів та депутатів - підарасів радіють, що від них відволікли увагу, хоча вони як в анекдоті «ніхуя нікому».
Тому перш ніж висловлювати свій хейт про «не свого мера», глянь на свого. Якщо він задонатив багато - то ок. Як ні - сконцентруй свій напор на своїх підарасах!

Пятигорець
 
Последние новости
Опрос
Скільки триватиме війна?
Менше місяця
14%
14%
Менше трьох місяців
27%
27%
До півроку
24%
24%
До року
14%
14%
Більше року
22%
22%
Оценки
Оцените действия игроков Динамо в матче с Мариуполем
Бущан
5,0
50%
Кендзера
4,0
40%
Забарный
5,0
50%
Сирота
5,0
50%
Караваев
3,0
30%
Сидорчук
6,0
60%
Шапаренко
6,0
60%
Буяльский
4,0
40%
Де Пена
4,0
40%
Цыганков
3,0
30%
Вербич
3,0
30%
Гармаш
4,0
40%
Тымчик
4,0
40%
Витиньо
4,0
40%