Сообщение #2520092 Просмотреть на стене →

Легендарний 78-річний румунський фахівець та колишній тренер київського «Динамо» та донецького «Шахтаря» Мірча Луческу повідомив, що в інтерв'ю з журналістами росЗМІ спілкувався виключно про футбол.

Також Мірча заявив, що ніколи не повернеться до росії:

«Передусім хочу сказати, що моє останнє інтерв'ю було на тему футболу, тільки футболу, а не війни і політики. Якби мене прямо запитали про повернення до росії, я б відповів, що ніколи не повернуся до країни, яка породжує зло і розпочинає війни.

Я працював тут, у Києві з «Динамо» і на власні очі бачив усі жахи війни, які принесла росія. Я не залишив команду, готував гравців під повітряними тривогами та допомагав у евакуації їхніх сімей. Я все це відчув на собі, яка може бути мова про повернення до росії? Моя головна мрія зараз – це мир та спокій в Україні. Це безпека для українців, повні стадіони та процвітання цієї чудової країни.

Знаю, що обов'язково будуть у майбутньому питання про Тимощука. Востаннє ми спілкувалися до початку повномасштабного вторгнення. Мені незрозуміла його політична позиція, і я не хочу більше говорити про цю людину, хоча раніше ми близько спілкувалися і він був моїм помічником у «зеніті».

Щодо моєї кар'єри в майбутньому, то я не збираюся йти на пенсію вже зараз. Я хочу повернутися у великий футбол, хочу тренувати команди, які гратимуть на європейському рівні. Футбол здатний творити дива, я пам'ятаю, як ми збирали стадіони в Європі, коли на матчі приходили українці і могли хоча б на якийсь час забути те, що відбувається у них на батьківщині.

Я не хочу залишати Україну ворогом. Я був єдиним іноземним тренером, який не залишив Україну під час війни, я був із «Динамо» та країною весь цей час. Хочу, щоб ви запам'ятали мене як людину, яка допомагала розвивати український футбол, український спорт.

Ще раз хочу сказати – я ніколи не повернуся працювати до росії. Після того, що я побачив на власні очі в Україні, це взагалі не обговорюється. росія – це тероризм, це смерть і біль. Ця країна забрала у мене другий будинок – Донецьк. І хотіла забрати третій – Київ.

Не вірте всьому, що бачите. У моєму останньому інтерв'ю ми розмовляли виключно про футбол, а всі інші питання та відповіді – про війну та політику – журналісти вже додумали за мене. Запам'ятайте мене як людину, яка любить Україну!»
 
+3
Последние новости
«Жирона» продаст Цыганкова только в том случае, если получит предложение, от которого невозможно будет отказаться Екс-динамівець Драгович утретє поспіль став чемпіоном Сербії у складі "Црвени Звезди" Руслан КОСТИШИН: "Якщо за три тури до завершення сезону у головному національному дербі виграє "Динамо", то в психологічному плані для обох суперників все може змінитися" Юрій Мороз визначив заявку збірної України U-17 на Євро. До неї увійшли п'ять представників "Динамо" Кирило СІГЄЄВ: "Шахтар" зараз дуже впевнено виглядає. Гра з "Динамо", можна сказати, буде чемпіонською" Євро-2024. Кадри збірної України у відбірному турнірі: Роман Яремчук Руслан Костышин: «Если «Динамо» обыграет «Шахтер», то в психологическом плане для обоих соперников все может поменяться» "Динамо" потрапило до топ-10 найунікальніших клубів світу: яким досягненням можуть похизуватися кияни Колонка Александра Липенко. Футбольный динамовский май 2 мая. Сегодня родились... Сидорчуку — 33
Опрос
Скільки триватиме війна?
Менше місяця
14%
14%
Менше трьох місяців
27%
27%
До півроку
24%
24%
До року
14%
14%
Більше року
22%
22%
Оценки
Оцените действия игроков Динамо в матче с Мариуполем
Бущан
5,0
50%
Кендзера
4,0
40%
Забарный
5,0
50%
Сирота
5,0
50%
Караваев
3,0
30%
Сидорчук
6,0
60%
Шапаренко
6,0
60%
Буяльский
4,0
40%
Де Пена
4,0
40%
Цыганков
3,0
30%
Вербич
3,0
30%
Гармаш
4,0
40%
Тымчик
4,0
40%
Витиньо
4,0
40%