Сообщение #2519785 Просмотреть на стене →

WE WANT INFORMATION - 11.

Прем'єр-міністр Японії Кісіда після недавніх переговорів з Президентом України підтвердив американській стороні, що його кабінет схиляється до передачі Україні летальної зброї у виді прямих поставок наступного року. Нагадую, Японія в рази збільшила свій військовий бюджет який став одним з найбільших у світі, та відмовилася від конституційної поправки про обмеження для "Сил самооборони". Поставки не будуть масштабними (Японія розбудовує нову армію), але чутливі. Розкривати навіть ті крихти що нам довели не можу, але це стосується дечого летючого. Ще у розмові Кісіди з Зеленським підіймалася тема спільної з японськими корпораціями розробки та виробництва, скажемо так, "засобів ПРО" та не тільки. Теж попередню конкретику не можу оприлюднити, але домовленість про створення спільної робочої групи для розробки "дорожньої карти" є.

ЦРУ спільно з АНБ та Нацрозвідкою США підготували для Президента США аналітичну доповідь про "Стан справ у українському ВПК, перспективах його розвитку, строках виходу на переважне забезпечення потреб ЗСУ та можливий експортний потенціал". З цією доповіддю нас у загальних рисах ознайомили. Декілька фактів.

Потреби у боєприпасах, а це майже уся лінійка, окрім ракет, будуть забезпечені максимум за 5 років новоствореними вітчизняними та спільними підприємствами.
Бронетехніці - 5 років.
Ракетах усіх типів (авіаційні, протитанкові... ) - 6 років.
Системах ППО та ПРО - 6 років.
Авіаційної техніки - ніколи. На жаль.

Загалом, при збереженні міжнародної підтримки нашої оборонної сфери, наші перспективи реально гарні. До речі, якщо плани, навіть по консервативним строкам, буде втілено у життя, то "повторна повномасштабна агресія росії проти України буде вкрай малоймовірною". Від себе - я таке ж вважав навіть до цієї доповіді.

Ну і на останок по темі майбутніх виборів. Українська влада вирішила дослухатися до настійливих пропозицій США та не проводити вибори Президента та парламентські під час війни. Одночасні заяви Держдепу США, Президента України, та лідера опозиції Порошенка лише підтверджують загальний консенсус по цьому питанню.
Від себе. хЕрмак плаче, Президент засмучений. Вони хтіли вибори навесні доки критично не просів рейтинг. Маю обґрунтовану надію на те, що вже влітку з'явиться реальна опозиційна сила яка може конкурувати зі "Слугами" та лідером який зможе перемогти Зеленського у президентському двобої. Життя покаже.

На сьогодні все. Гарного дня та суспільної злагоди, українці. Лаятися будете після війни.
 
Опрос
Скільки триватиме війна?
Менше місяця
14%
14%
Менше трьох місяців
27%
27%
До півроку
24%
24%
До року
14%
14%
Більше року
22%
22%
Оценки
Оцените действия игроков Динамо в матче с Мариуполем
Бущан
5,0
50%
Кендзера
4,0
40%
Забарный
5,0
50%
Сирота
5,0
50%
Караваев
3,0
30%
Сидорчук
6,0
60%
Шапаренко
6,0
60%
Буяльский
4,0
40%
Де Пена
4,0
40%
Цыганков
3,0
30%
Вербич
3,0
30%
Гармаш
4,0
40%
Тымчик
4,0
40%
Витиньо
4,0
40%