Сообщение #2518192 Просмотреть на стене →

🍁 А от і основне зі статті TIME:

💬 Зеленський був "злий" після поїздки до США, після якої були заклики боротися з корупцією і з'явилися ознаки втоми Заходу від війни в Україні.

Видання пише, що Зеленський втратив "звичайний блиск оптимізму, почуття гумору та схильність пожвавити зустріч у військовій кімнаті жартами".

«Тепер він приходить, отримує новини, віддає накази та йде», — каже один із давніх членів його команди.

Інший представник оточення президента каже, що найбільше Зеленський почувається розчарованим своїми західними союзниками. Вони залишили його без засобів для перемоги у війні, а лише для того, щоб вижити в ній.

Однак Зеленський має намір продовжувати воювати, а "його віра в остаточну перемогу України над Росією набула такої форми, яка турбує деяких його радників", і "межує з месіанством".

"Він обманює себе. У нас немає варіантів. Ми не перемагаємо. Але спробуй сказати йому це", - з розчаруванням сказав виданню один із найближчих помічників президента.

Наразі питання перемир'я є темою табу у команді президента.

«Для нас це означало залишити цю рану відкритою для майбутніх поколінь. Можливо, це заспокоїть деяких людей усередині нашої країни та за її межами, принаймні тих, хто хоче за будь-яку ціну довести справу до кінця. Але для мене це проблема, бо ми залишаємось із цією вибуховою силою. Ми лише відстрочимо її детонацію», - сказав Зеленський.

Він каже, що навіювання західним союзникам віри у можливу перемогу України "забирає всю силу та енергію".

Також в Офісі Зеленського вважають, що можливі блекаути цієї зими викличуть невдоволення суспільства роботою влади.

«Минулого року люди звинувачували росіян. Цього разу вони звинуватить нас у тому, що ми не зробили достатньо підготовки», - сказав співрозмовник видання.

Джерела кажуть, що взимку варто очікувати на серйозні зміни у військовій стратегії України та серйозні струси в команді президента.

Звільнено буде як мінімум одного міністра, а також старшого генерала, який відповідає за контрнаступ, щоб покласти на нього відповідальність за повільний прогрес України на фронті.

«Ми не рухаємося вперед», — каже один із близьких помічників Зеленського.

За його словами, навіть деякі командири на передовій почали відмовлятися від наказів про наступ, навіть якщо вони виходили безпосередньо з Офісу президента.

«Вони просто хочуть сидіти в окопах та тримати оборону. Але в такий спосіб ми не зможемо виграти війну», - каже він.

Зокрема, на початку жовтня політичне керівництво країни зажадало проведення операції зі звільнення Горлівки.

Відповідь від військових прийшла у вигляді питання: Чим?

"Немає ні людей, ні зброї. Де зброя? Де артилерія? Де новобранці?", - сказав офіцер.
 
Последние новости
Сергей Сидорчук: «В чемпионате Бельгии интенсивность выше, чем в чемпионате Украины. Понадобилось время, чтобы привыкнуть» «Динамо» — «Колос»: бомбардирские расклады "Динамо" - "Колос": бомбардирські розклади Ігор ЦИГАНИК: "З "Колосом" "Динамо" не буде так легко, як було проти "Вереса" Александр Андриевский: «В заключительных турах должны брать максимум. Важен каждый матч — и с «Шахтером», и с «Колосом» «Жирона» продаст Цыганкова только в том случае, если получит предложение, от которого невозможно будет отказаться Екс-динамівець Драгович утретє поспіль став чемпіоном Сербії у складі "Црвени Звезди" Руслан КОСТИШИН: "Якщо за три тури до завершення сезону у головному національному дербі виграє "Динамо", то в психологічному плані для обох суперників все може змінитися" Юрій Мороз визначив заявку збірної України U-17 на Євро. До неї увійшли п'ять представників "Динамо" Кирило СІГЄЄВ: "Шахтар" зараз дуже впевнено виглядає. Гра з "Динамо", можна сказати, буде чемпіонською"
Опрос
Скільки триватиме війна?
Менше місяця
14%
14%
Менше трьох місяців
27%
27%
До півроку
24%
24%
До року
14%
14%
Більше року
22%
22%
Оценки
Оцените действия игроков Динамо в матче с Мариуполем
Бущан
5,0
50%
Кендзера
4,0
40%
Забарный
5,0
50%
Сирота
5,0
50%
Караваев
3,0
30%
Сидорчук
6,0
60%
Шапаренко
6,0
60%
Буяльский
4,0
40%
Де Пена
4,0
40%
Цыганков
3,0
30%
Вербич
3,0
30%
Гармаш
4,0
40%
Тымчик
4,0
40%
Витиньо
4,0
40%