Сообщение #2518093 Просмотреть на стене →

ҐEmmanuel Macron to enshrine women’s right to abortion in FranceҐ
President promises by next year the constitutional right to choose ‘will become irreversible’
Франція
Еммануель Макрон закріпить право жінок на аборт у Франції
Президент обіцяє, що до наступного року конституційне право вибору "стане незворотним"

Еммануель Макрон пообіцяв закріпити право жінки на аборт у конституції Франції до наступного року після того, як обмеження в інших країнах підштовхнули Францію до безумовного гарантування права на аборт.

Президент Франції заявив у неділю, що його уряд подасть проект тексту до вищого адміністративного суду Франції протягом наступного тижня з метою зробити права на аборти конституційними до кінця року.

Ой,нащо ?!
Вбивства легалізують.. :(
#історія #суспільство #світовіЗМІ
#Міжнароднеправопринципитазастосування
"У 2024 році право жінок вибирати аборт стане незворотним», — написав він у соцмережі.
Ця заява була зроблена після обіцянки Макрона 8 березня, у Міжнародний жіночий день, яка розглядалася як відповідь на скасування федеральних прав на аборти в США минулого року.
Резолюція була підтримана переважною більшістю в національній асамблеї в листопаді минулого року, а потім була прийнята в сенаті в лютому, незважаючи на спротив правих партій, які стверджували, що права Франції на аборти не знаходяться під загрозою.
Перегляд конституції Франції є трудомістким процесом, який вимагає або референдуму, або схвалення щонайменше трьома п'ятими обох палат парламенту.
Щоб уникнути референдуму, уряд представив свій власний законопроект, а не той, який виник серед законодавців, тобто Макрон може скликати позачерговий конгрес обох палат. Такі конгреси збираються у Версальському палаці.
Аборти у Франції були легалізовані в 1975 році, і з тих пір було прийнято кілька законів, спрямованих на покращення умов для абортів, зокрема шляхом захисту здоров’я та анонімності жінок, а також полегшення фінансового тягаря процедури.
Опитування громадської думки минулого року показало, що 89% респондентів хочуть, щоб права на аборт були краще захищені конституцією.
Передбачаючи завершення процесу, міністр із питань гендерної рівності Беранжер Куйяр сказала на X: «Це перемога для всіх жінок і сильний символ, надісланий іншим країнам світу, де наші права втрачають позиції».
За даними уряду, минулого року у Франції було зроблено 234 000 абортів "(с
Щоб їх не народили свого часу :(;
 
Опрос
Скільки триватиме війна?
Менше місяця
14%
14%
Менше трьох місяців
27%
27%
До півроку
24%
24%
До року
14%
14%
Більше року
22%
22%
Оценки
Оцените действия игроков Динамо в матче с Мариуполем
Бущан
5,0
50%
Кендзера
4,0
40%
Забарный
5,0
50%
Сирота
5,0
50%
Караваев
3,0
30%
Сидорчук
6,0
60%
Шапаренко
6,0
60%
Буяльский
4,0
40%
Де Пена
4,0
40%
Цыганков
3,0
30%
Вербич
3,0
30%
Гармаш
4,0
40%
Тымчик
4,0
40%
Витиньо
4,0
40%