Сообщение #2517361 Просмотреть на стене →


В Україні створили Віртуальний музей української діаспори для об’єднання оцифрованих колекцій різних інституцій, що збирають українську культурну спадщину.
Про це Музей української діаспори повідомив у Фейсбук.
Музей української діаспори (Київ) оголосив про початок роботи Віртуального музею української діаспори.
Зауважується, що наразі сайт працює в тестовому режимі, його вдосконалюють і наповнюють.
Колекція Віртуального музею української діаспори базується на фондах Музею української діаспори, а також вміщує вибрані предмети зі збірок партнерських інституцій та приватних осіб. До колекції залучатимуться експонати, які знайомлять з історією та культурними надбаннями українців світу, а також ті, що відображають історію та культуру України та зберігаються в діаспорних інституціях.
Колекція згрупована за видами експонатів. Також виділені окремі тематичні чи меморіальні розділи, зокрема, присвячені останньому Президенту УНР в екзилі Миколі Плав’юку, диригенту та композитору Олександрові Кошицю, мистецькій династії Кричевських, українцям в Канаді та українцям в Австралії.
Проєкт реалізований Благодійною організацією «Міжнародний благодійний фонд світових українців «Діаспора» (Charitable Foundation «Diaspora») за підтримки Українського культурного фонду.
До створення Віртуального музею української діаспори долучилися: Осередок української культури й освіти (Канада), Українська вільна академія наук (УВАН, США), Ukrainian National Museum in Chicago (США), Ukrainian Museum in New York (США) та Музей мистецької родини Кричевських (Україна), Shevchenko Scientific Society, USA, Гейвордське історичне товариство (США), Центральний державний архів-музей літератури і мистецтва України, Центральний державний аудіовізуальний та електронний архів, Інститут літератури ім.Т.Г.Шевченка НАН України


#VIVAVIVAУКРАЇНА і #іісторія #суспільство #Черкаси

https://diaspora.com.ua/?fbclid=IwAR0i8-Q3V-nGNE_DR9RokzHv_K48Jbf8Gv8ThyDsolQRD8BoV1V2zcNKqPI
 
Опрос
Скільки триватиме війна?
Менше місяця
14%
14%
Менше трьох місяців
27%
27%
До півроку
24%
24%
До року
14%
14%
Більше року
22%
22%
Оценки
Оцените действия игроков Динамо в матче с Мариуполем
Бущан
5,0
50%
Кендзера
4,0
40%
Забарный
5,0
50%
Сирота
5,0
50%
Караваев
3,0
30%
Сидорчук
6,0
60%
Шапаренко
6,0
60%
Буяльский
4,0
40%
Де Пена
4,0
40%
Цыганков
3,0
30%
Вербич
3,0
30%
Гармаш
4,0
40%
Тымчик
4,0
40%
Витиньо
4,0
40%