Сообщение #2517329 Просмотреть на стене →

О, Обама зайшов через аватар Вальдемара на Футволі ,прочитав,що є занепокоєння,що про нього не чутно й подав "звісточку "
Obama criticizes Israel’s decision to cut off food and water to Gaza
Ex-president says decision threatens to worsen humanitarian crisis, undermine peace effort and erode global support for Israel
https://www.theguardian.com/-news/2023/oct/24/obama-israel-food-water-gaza
Обама критикує рішення Ізраїлю припинити продовольство та воду для Гази
Екс-президент каже, що це рішення загрожує погіршенням гуманітарної кризи, підривом мирних зусиль і підривом глобальної підтримки Ізраїлю

#іісторія #світовіЗМІ #суспільство #Міжнароднеправопринципитазастосування
#Америкасьогодні
"Деякі рішення Ізраїлю у його війні проти ХАМАСу , включаючи припинення продовольства та води для Гази, можуть «зміцнити ставлення палестинців на покоління» та послабити міжнародну підтримку Ізраїлю, заявив у понеділок Барак Обама.
У рідкісних коментарях щодо активної зовнішньополітичної кризи екс-президент США сказав, що будь-яка ізраїльська військова стратегія, яка ігнорує людські втрати війни, «зрештою може дати зворотний ефект».
Рішення ізраїльського уряду припинити постачання їжі, води та електрики полоненому цивільному населенню (в Газі) загрожує не тільки погіршити зростаючу гуманітарну кризу – воно може ще більше посилити ставлення палестинців до багатьох поколінь, підірвати глобальну підтримку Ізраїлю, зіграти на користь руками ворогів Ізраїлю та підривають довгострокові зусилля щодо досягнення миру та стабільності в регіоні», – сказав Обама.
Ізраїль посилено бомбардував сектор Газа авіаударами після нападу ХАМАС на Ізраїль 7 жовтня, у результаті якого загинули понад 1400 людей. Удари Ізраїлю вбили понад 5000 палестинців, кажуть представники Гази.
Обама засудив напад ХАМАС і підтвердив свою підтримку права Ізраїлю на захист. Але він попередив про ризики для мирного населення в таких війнах.
Невідомо, чи узгодив Обама свою заяву з Джо Байденом , який наступного року балотуватиметься на другий термін як президент США. Байден був віце-президентом Обами протягом восьми років після того, як вони перемогли на виборах 2008 року.
Під час свого президентства Обама часто підтримував право Ізраїлю на самооборону на початку конфліктів із ХАМАСом у Газі. Але він швидко закликав Ізраїль до стриманості, коли палестинські втрати від авіаударів зросли.
Сектор Газа, 25-мильна смуга землі, де проживає 2,3 мільйона людей, політично керується ХАМАСом, підтримуваним Іраном ісламістським угрупованням. Але вона стикається з блокадою з боку Ізраїлю.
Адміністрація Обами прагнула – але зрештою не змогла досягти – мирної угоди на переговорах між Ізраїлем і палестинцями.
З моменту вступу на посаду на початку 2021 року Байден не намагався відновити переговори, які давно зупинилися, заявляючи, що лідери з обох сторін були надто непоступливими, а клімат був невідповідним.
Обама та прем’єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху мали напружені стосунки, коли Обама був на посаді, зокрема, коли адміністрація Обами вела переговори щодо ядерної угоди з Іраном.
Байден, як віце-президент Обами, часто виступав посередником між двома людьми.
У своїй заяві в понеділок Обама визнав, що США самі «не досягли наших вищих цінностей, коли брали участь у війні», особливо після терактів 11 вересня 2001 року,"(с)
 
Опрос
Скільки триватиме війна?
Менше місяця
14%
14%
Менше трьох місяців
27%
27%
До півроку
24%
24%
До року
14%
14%
Більше року
22%
22%
Оценки
Оцените действия игроков Динамо в матче с Мариуполем
Бущан
5,0
50%
Кендзера
4,0
40%
Забарный
5,0
50%
Сирота
5,0
50%
Караваев
3,0
30%
Сидорчук
6,0
60%
Шапаренко
6,0
60%
Буяльский
4,0
40%
Де Пена
4,0
40%
Цыганков
3,0
30%
Вербич
3,0
30%
Гармаш
4,0
40%
Тымчик
4,0
40%
Витиньо
4,0
40%