Сообщение #2516897 Просмотреть на стене →

AG
«Перемога України — в інтересах нацбезпеки США»: Байден замінює концепцію обережності на оперативність та рішучість 

Білий Дім де-факто проголосив, що знімає запобіжники зі своєї зовнішньої політики, економія часу, швидкість ухвалення рішень у багатоборстві із зовнішніми ворогами отримують високий пріоритет. 

🫵🏼  «Перемога України — в інтересах нацбезпеки США»,  — це один з меседжів Джо Байдена у нещодавньому виступі перед нацією. Фактично, це означає, що підтримка Києва у війні з російським агресором набула нового рівня, третього за рахунком. 

👉🏼 На першому рівні США соромʼязливо відвертали голову від путінської агресії й заявляли, що не бажають своєю підтримкою України бути "втягнутими у конфлікт". Цей період можна назвати стінгерно-джавелінним.

👉🏼 На другому бункерний верховнокомандувач проголошений тотальним злом, а держави вільного світу покликані рятувати віддалену і молоду українську демократію від поглинання авторитарною державою. Це період довжиною в понад рік, коли наші західні партнери спершу на все казали «Ні!», а потім з великою затримкою надавали Києву гармати,  HIMARS, системи ППО, бронетранспортери, танки, а тепер і літаки з ATACMS.

🫵🏼 Підвищення рівня підтримки України змінює ставлення самих американських політиків до війни московитів проти нашої нації. 

👉🏼 Уже мали б відійти у минуле салліванівські розповіді про "ризик ескалації конфлікту". (https://t.me/orestokratiia/856)

👉🏼 Якщо раніше трампістам дорікали в підігруванні кремлеві, (https://t.me/orestokratiia/881) то зараз їх уже звинувачуватимуть у шкоді національній безпеці США.

👉🏼 Саме під прапором нацбезпеки адміністрація Байдена готується запросити в конгресі виділення одразу рекордних $100 млрд на підтримку військових союзників, з яких $60 млрд призначено для України,  $14 млрд - для Ізраїля.

🫵🏼 «Ми не можемо допустити й не допустимо, щоб такі терористи, як ХАМАС, і такі тирани, як Путін, перемогли», - Байден. Саме напад Хамас на Ізраїль, схоже, змусив США відмовитися від концепції обережності у протистоянні з китайськими сателітами, зокрема московією, Іраном, Північною Кореєю і т.д. Вашингтонська «обачливість» сприймалася як нерішучість  і мотивувала Dark States до нових атак. 

👉🏼 Путін та Хамас тепер уже ідуть через кому: "Коли терористи не розплачуються за терор, коли диктатори не розплачуються за агресію, вони несуть ще більше хаосу, смерті та агресії. Вони продовжують діяти, і ціна та загрози для Америки та всього світу продовжують зростати". 

👉🏼 Допомога Україні, Ізраїлю, Тайваню - це мудре вкладення коштів, дивіденди з якого у вигляді безпеки Америка отримуватиме поколіннями, - сказав Байден. - Лідерство Америки - ось що скріплює світ".

👉🏼 Техніка, зброя й боєприпаси на підтримку партнерів йдуть зі складів американської армії, а бюджетні гроші витрачаються на поповнення цих запасів, тобто американським же виробникам озброєнь і боєприпасів. 

✊🏻 Про таку завзятість Байдена ще рік тому українцям годі було мріяти. Тепер варто спостерігати, наскільки американські виборці повірять новій риториці господаря Білого Дому, і наскільки блискавично завершиться антитерористична операція в Газі. І як відреагує пентагон на атаки на американські бази протягом останньої доби.
Тільки після розуміння рівня змін зможемо навести кращий фокус на перспективи української перемоги. 
ставки зроблено
 
+1
Опрос
Скільки триватиме війна?
Менше місяця
14%
14%
Менше трьох місяців
27%
27%
До півроку
24%
24%
До року
14%
14%
Більше року
22%
22%
Оценки
Оцените действия игроков Динамо в матче с Мариуполем
Бущан
5,0
50%
Кендзера
4,0
40%
Забарный
5,0
50%
Сирота
5,0
50%
Караваев
3,0
30%
Сидорчук
6,0
60%
Шапаренко
6,0
60%
Буяльский
4,0
40%
Де Пена
4,0
40%
Цыганков
3,0
30%
Вербич
3,0
30%
Гармаш
4,0
40%
Тымчик
4,0
40%
Витиньо
4,0
40%