Сообщение #2516703 Просмотреть на стене →

ПЕРЕГОВОРНЕ.

Так, панове. Аж ніяк не прихильник Зеленського, але його настирність іноді дає непогані результати. Президент таки домігся від Саллівана згоди на організацію переговорів з Байденом. Чому останній оперативно погодився? Є деякі причини числом 4, основна - вишибання грошей для України з Конгресу. Зараз йде "війна під ковдрою" за прихильність республіканців у цьому питанні і у АП США вважають що подібні розмови необхідні як частина зусиль по "правильному інформуванні республіканців про реальний стан в Україні і просуванню національних інтересів США в цьому регіоні".

Тепер про що мова йшла.

США на зимовий період дадуть Україні в аренду деяку кількість систем ППО (не наше діло - скільки) для прикриття енергетики та портів на додаток до переданих у якості допомоги. Строк поставки - тиждень.

Байден вимагав від Зеленського не втручатися у розслідування НАБУ та САП щодо корупції у вищих ешелонах влади і попередив, що в разі відсутності результатів у цих справах він, по рекомендації пані Пріцкер, буде "вимушений знову заморозити виділення коштів на пряму бюджетну допомогу і не тільки".

По ракетах ATACMS я могу лише підтвердити свою попередню, позавчора озвучену, інформацію. Приїде найближчим часом ще 30 штук, а до НГ 240 штук. Переговори вчора пройшли у цей частині успішно. До речі, Байден проінформував Зеленського, що його адміністрація "потужно працює з владою Німеччини щодо поставок ракет "Таурус". По цей інфі є дещо дуже гарне, але казати не можна. Чекайте у найближчий місяць приємні сюрпризи.

Байден попередив Зеленського про те, що передача 155мм снарядів зі складів у Ізраїлі "більше не актуальна", але запевнив нашого Президента, що нестачі не буде - Південна Корея згодна перекрити можливий дефіцит в рамках "кругового обміну.

А загалом - все прогнозоване. Допис нудний та зайвий, але "noblesse oblige" - є зобов'язання.

Усім добра і психічної рівноваги. Гарного дня.
 
+6
Опрос
Скільки триватиме війна?
Менше місяця
14%
14%
Менше трьох місяців
27%
27%
До півроку
24%
24%
До року
14%
14%
Більше року
22%
22%
Оценки
Оцените действия игроков Динамо в матче с Мариуполем
Бущан
5,0
50%
Кендзера
4,0
40%
Забарный
5,0
50%
Сирота
5,0
50%
Караваев
3,0
30%
Сидорчук
6,0
60%
Шапаренко
6,0
60%
Буяльский
4,0
40%
Де Пена
4,0
40%
Цыганков
3,0
30%
Вербич
3,0
30%
Гармаш
4,0
40%
Тымчик
4,0
40%
Витиньо
4,0
40%