Сообщение #2516581 Просмотреть на стене →

Спадкоємці Сільвіо Берлусконі зважують долю його практично нікчемної колекції мистецтва
Колишній прем’єр-міністр Італії, за оцінками, витратив 20 мільйонів євро на твори мистецтва, часто купуючи їх через телеаукціони

"Спадкоємці Сільвіо Берлусконі успадкували мільярди від його імперії, але тепер вони зіткнулися з дилемою: що робити з його величезною колекцією переважно нікчемних творів мистецтва, включаючи картини оголених жінок і Мадонни, які зберігаються на складі навпроти його будинку поблизу Мілана.

Повідомляється, що колишній прем’єр-міністр, який помер у червні у віці 86 років, зібрав 25 000 робіт протягом останніх років свого життя, купивши більшість у нічних торгових каналах у своєму прагненні стати найкращим колекціонером.

Вітторіо Сгарбі, заступник міністра культури в міністерстві культури, мистецтвознавець і близький друг Берлусконі, сказав, що примус купувати мистецтво, продане через телеаукціони, почався в 2018 році в результаті «безсонних ночей».

Він сказав Report, серії розслідувань, яка транслюється на Rai, що Берлусконі витратив приблизно 20 мільйонів євро на те, що Сгарбі описав як колекцію «корочок», і, здавалося, увага зосереджена на кількості, а не на якості.
Згідно з газетою La Repubblica, колекція є тягарем для п'яти нащадків Берлусконі, не в останню чергу тому, що утримання величезного складу навпроти вілли Сан-Мартіно, його головної резиденції в Аркоре поблизу Мілана, де зберігаються роботи, коштує 800 000 євро на рік.

Одним із перших експертів, кому подзвонив Берлусконі під час вечірнього телеаукціону, був Лукас Віаніні, який потім став головним куратором мільярдера.

«Це було в 2018 році, коли телефонний оператор сказав мені, що дзвонив Берлусконі», — сказав Віаніні Report. Пізніше Віаніні запросили на віллу Сан-Мартіно. «Перше, що я побачив, був Дуду [собака], а потім з’явився Берлусконі», – сказав він.

Віаніні сказав, що він був куратором картин, включаючи пейзажі та зображення улюблених міст Берлусконі, Мілана та Парижа. Описуючи склад навпроти вілли Сан-Мартіно, Віаніні сказав: «Берлусконі любив, щоб усе було в порядку... це був не склад, це був більше бутик».
Вважається, що на складі Берлусконі зберігається кілька картин із зображеннями оголених жінок, хоча незрозуміло, звідки вони були взяті.

Сотні картин релігійних діячів надходили від галереї Ньюарте, купця поблизу Неаполя. Власник, Джузеппе Де Грегоріо, розповів Report, що він не міг у це повірити, коли йому подзвонив Берлусконі і запитав про картину вартістю 150 євро."(с)
#історія #світовіЗМІ #суспільство

https://www.theguardian.com/world/2023/oct/19/silvio-berlusconi-heirs-weigh-up-fate-of-his-mostly-worthless-art-collection
 
Опрос
Скільки триватиме війна?
Менше місяця
14%
14%
Менше трьох місяців
27%
27%
До півроку
24%
24%
До року
14%
14%
Більше року
22%
22%
Оценки
Оцените действия игроков Динамо в матче с Мариуполем
Бущан
5,0
50%
Кендзера
4,0
40%
Забарный
5,0
50%
Сирота
5,0
50%
Караваев
3,0
30%
Сидорчук
6,0
60%
Шапаренко
6,0
60%
Буяльский
4,0
40%
Де Пена
4,0
40%
Цыганков
3,0
30%
Вербич
3,0
30%
Гармаш
4,0
40%
Тымчик
4,0
40%
Витиньо
4,0
40%