Сообщение #2516321 Просмотреть на стене →

Arab world blames Israel for hospital strike as thousands rally
https://english.alarabiya.net/News/middle-east/2023/10/18/Arab-world-blames-Israel-for-hospital-strike-as-thousands-rally
Арабський світ звинувачує Ізраїль у страйку лікарні під час багатотисячного мітингу
Удар по лікарні в Газі, внаслідок якого загинуло щонайменше 200 людей, викликав хвилю засудження в арабському світі, і навіть союзники звинуватили Ізраїль у нападі, незважаючи на його заперечення.
Засудження збіглися з гнівними мітингами в Лівані, Йорданії, Лівії, Ємені, Тунісі, Туреччині, Марокко, Ірані та на окупованому Ізраїлем Західному березі річки Йордан, а в середу заплановано ще більше після закликів до «дня гніву» по всьому регіону
Ізраїль і палестинські бойовики обмінялися винними за удар по лікарні у вівторок ввечері, а ізраїльська армія заявила в середу, що має «докази», що бойовики несуть відповідальність.
Але Об’єднані Арабські Емірати та Бахрейн, які обидва встановили зв’язки з Ізраїлем за угодами Авраама 2020 року, засудили «ізраїльську» атаку, яка сталася під час облоги Ізраїлю Гази.
«Об’єднані Арабські Емірати рішуче засуджують ізраїльську атаку... яка призвела до загибелі та поранень сотень людей», – заявило офіційне інформаційне агентство ОАЕ WAM рано в середу.
Міністерство закордонних справ Бахрейну «засудило Королівство Бахрейн і рішуче засудило ізраїльське бомбардування», повідомило агентство новин Бахрейну.
Марокко, ще одна країна, яка визнала Ізраїль у 2020 році, також звинуватила його в ударі, як і Єгипет, який став першою арабською країною, яка нормалізувала відносини в 1979 році.
Президент Єгипту Абдель Фаттах ас-Сісі рішуче засудив "ізраїльське бомбардування" лікарні Ахлі Араб, яке призвело до "смерті сотень невинних жертв" серед палестинських громадян у Газі.
Він назвав «навмисне бомбардування» «явним порушенням міжнародного права».
Саудівська Аравія назвала вибух "жахливим злочином, скоєним ізраїльськими окупаційними силами".

"
"Військовий злочин"
Йорданія заявила, що Ізраїль "несе відповідальність за цей серйозний інцидент", тоді як Катар, який має тісні зв'язки з ХАМАС, різко розкритикував "жорстоку бійню".
Організація Ісламська конференція, також звинувачуючи Ізраїль, назвала це «військовим злочином, злочином проти людства та організованим державним тероризмом».
Генеральний секретар Ради співробітництва країн Перської затоки Джасем Мохамед Альбудайві заявив, що це «явний доказ серйозних порушень з боку ізраїльських окупаційних сил».
Голова Ліги арабських держав Ахмед Абул Гейт закликав лідерів «негайно зупинити цю трагедію».
«Який диявольський розум навмисно бомбардує лікарню та її беззахисних мешканців?» він написав на X, раніше Twitter.
Удар було завдано під час хвилі смертоносних ізраїльських авіаударів по Газі після нападу палестинського бойового угруповання ХАМАС, у результаті якого загинуло 1400 осіб.
Ліванський рух Хезболла, який підтримується Іраном, закликав до «дня гніву» проти Ізраїлю після нападу, коли сотні людей мітингували біля посольств США та Франції вночі, де вони сварилися з силами безпеки.
На середу заплановано нові протести, і Ліван разом з іншими арабськими державами оголосить день національної жалоби.
Ірак, який також звинуватив ізраїльську владу, вимагав від Ради Безпеки ООН «негайної та термінової резолюції», щоб зупинити наступ Ізраїлю на Газу, коли сотні людей протестували в столиці Багдаді, розмахуючи палестинськими прапорами.
Алжир засудив удар як "варварський акт", здійснений "окупаційними силами".
Міжнародно визнаний уряд Лівії в Тріполі назвав страйк у лікарні «підлим злочином», оскільки кілька сотень людей протестували в Тріполі та інших містах Лівії."(с)
#світовіЗМІ #історія #Міжнароднеправопринципитазастосування #суспільство

https://english.alarabiya.net/News/middle-east/2023/10/18/Arab-world-blames-Israel-for-hospital-strike-as-thousands-rally

Вже 471 загибла людина :(
Це просто Жах:(
R.I.P :(
https://www.theguardian.com/world/live/2023/oct/18/israel-hamas-war-live-news-gaza-hospital-west-bank-update-joe-biden-visit-protests-latest-updates
 
Последние новости
Сергей Ребров: «Единственные, кто могут публично и конструктивно критиковать игру и работу тренера, — это бывшие тренеры» Сергій РЕБРОВ: "Коли очолив "Динамо", де у гравців могла бути зарплата по 3 млн доларів, важливим було здобути їхню довіру" Сергій РЕБРОВ: "Постійно повторював президенту "Динамо": "Не читайте відгуки вболівальників" "Він був габаритний, швидкий, з мисленням": вінгер "Металіста" розповів, хто виділявся в академії "Динамо" Вінгер "Динамо" в цікавому челенджі продемонстрував свої знання історії України «Ласло Болони был в шаге от того, чтобы возглавить киевское «Динамо», — румынский экс-вратарь Возможные соперники. «Динамо» рискует оказаться в числе «несеяных» уже во 2-м квалификационном раунде Лиги чемпионов СМИ: Бенито покинет «Динамо» Іван БАЛАН: "Вболіватиму за "Ворсклу". У "Шахтаря", як і у "Динамо", стільки титулів, що їм усе це вже нікуди складати" Главный тренер «Шахтера» ответил на вопрос, мотивирует ли его возможность опередить «Динамо» по количеству трофеев
Опрос
Скільки триватиме війна?
Менше місяця
13%
13%
Менше трьох місяців
26%
26%
До півроку
24%
24%
До року
13%
13%
Більше року
24%
24%
Оценки
Оцените действия игроков Динамо в матче с Мариуполем
Бущан
5,0
50%
Кендзера
4,0
40%
Забарный
5,0
50%
Сирота
5,0
50%
Караваев
3,0
30%
Сидорчук
6,0
60%
Шапаренко
6,0
60%
Буяльский
4,0
40%
Де Пена
4,0
40%
Цыганков
3,0
30%
Вербич
3,0
30%
Гармаш
4,0
40%
Тымчик
4,0
40%
Витиньо
4,0
40%