Сообщение #2505856 Просмотреть на стене →

Rafah border crossing: could Egypt open it to fleeing Palestinians?
Прикордонний пункт Рафах: чи може Єгипет відкрити його для палестинців-втікачів
Оскільки люди із сектора Газа масово переміщуються на південь, ми розглядаємо перспективи надання їм притулку на Синаї

"Що таке прикордонний пункт Рафах?
Для більшості з 2,3 мільйона палестинців у секторі Газа прикордонний пункт Рафах є єдиним потенційним виходом і єдиною рятівною колією території із зовнішнім світом. Єгипет контролює контрольно-пропускний пункт згідно з угодою 2007 року з Ізраїлем , але поставки, що надходять до Гази через Рафах, потребують ізраїльського дозволу.
На протилежному кінці смуги перетин Ерез на півночі веде до району поблизу ізраїльського міста Ашкелон. Там лише обмежена кількість палестинців, яким важко отримати дозвіл на роботу, і тих, хто має дозвіл на отримання невідкладної медичної допомоги, змогли скористатися жорстко контрольованим переходом на територію Ізраїлю до її знищення під час вторгнення ХАМАС . Контрольно-пропускний пункт Керен-Шалом, також на півдні Гази, був розроблений для пропуску лише товарів, але був обмежений через 16-річну ізраїльську блокаду смуги.
Рафах - це місце, де більшість палестинців намагаються отримати дозвіл на вихід з Гази , якщо вони зможуть. Однак більшість людей, які народилися на цій території, ніколи не залишали 365 квадратних кілометрів, які складають територію, і отримати дозвіл на виїзд надзвичайно важко.
Перехід розташований на південному кінці Гази на кордоні з єгипетським Синайським півостровом, широкою трикутною областю, що складається переважно з пустелі, яка була місцем боїв між єгипетськими військовими та бойовиками-джихадистами протягом останнього десятиліття. З єгипетської сторони переходу знаходиться Рафах, район міста та сільськогосподарських угідь, які єгипетські військові зрівняли з землею, щоб запобігти поверненню в цей район цивільних осіб і бойовиків.

#історія #світовіЗМІ #суспільство #Міжнароднеправопринципитазастосування

https://www.theguardian.com/world/2023/oct/15/rafah-border-crossing-could-egypt-open-it-to-fleeing-palestinians
 
Последние новости
"Це можна вважати результативною помилкою арбітра". Журналіст прокоментував епізод з пенальті у матчі "Шахтар" - "Динамо" Журналіст: "Я не зовсім розумію, чому проти "Шахтаря" не вийшов з перших хвилин Ярмоленко" "Треба платити гроші, тут нічого не зробиш". Журналіст висловив думку, які позиції варто посилити "Динамо" "Шахтар" – "Динамо" – 1:0: числа та факти Із чотирма гравцями "Динамо". Стала відома заявка юнацької збірної України U-17 на Євро-2024 Игорь Беланов: «Динамо» заставило «Шахтер» обороняться, что в чемпионате очень мало кто может себе позволить» Александр Бабич: «Шовковский понял ошибку, Ярмоленко изменил игру, но «Динамо» потеряло «золото» раньше» Николай Морозюк: «Мне бы очень хотелось, чтобы «Динамо» победило «Шахтер» Олег Шелаев: «Динамо» будет искать свои шансы с «Шахтером» в контратаках» "Моменти будуть у обох команд": Шаран, Костишин та інші тренери поділилися очікуваннями від матчу "Шахтар" – "Динамо"
Опрос
Скільки триватиме війна?
Менше місяця
13%
13%
Менше трьох місяців
26%
26%
До півроку
24%
24%
До року
13%
13%
Більше року
24%
24%
Оценки
Оцените действия игроков Динамо в матче с Мариуполем
Бущан
5,0
50%
Кендзера
4,0
40%
Забарный
5,0
50%
Сирота
5,0
50%
Караваев
3,0
30%
Сидорчук
6,0
60%
Шапаренко
6,0
60%
Буяльский
4,0
40%
Де Пена
4,0
40%
Цыганков
3,0
30%
Вербич
3,0
30%
Гармаш
4,0
40%
Тымчик
4,0
40%
Витиньо
4,0
40%