Сообщение #2505736 Просмотреть на стене →

Marshall Islands: The last country on Earth without a national football team
Маршаллові острови: остання країна на Землі без національної футбольної збірної

https://www.bbc.com/sport/football/66991995

Це остання країна на Землі без національної футбольної збірної. Але скільки ще?
Ланцюжок вулканічних островів і коралових атолів посеред Тихого океану, які утворюють Маршаллові острови, здалеку давно асоціювали з роллю місця ядерних випробувань США.
Тепер він сподівається стати незалежною силою у світовому футболі.

Потрібно пройти певний шлях, перш ніж такі мрії стануть реальністю.

В авангарді цих прагнень - не тільки створити збірну Маршаллових Островів, але таку, яка може бути конкурентоспроможною в усьому світі - стоїть англієць Ллойд Оуерс.

З Оксфордшира, з тренерським досвідом, який привів його в такі країни, як Канада, США та Швеція, Оверс отримав завдання побудувати основи, які доведуть міжнародний футбол до останніх рубежів гри.
Все почалося з «випадкових розмов» з президентом футбольної асоціації країни Шемом Ліваєм після дописів тренерського онлайн-блогу, написаних Оверсом.
«Все почалося з електронних листів, потім через різницю в часі стало легше спілкуватися через WhatsApp», — сказав Оверс BBC Sport.
«Потім дійшло до того етапу, коли мене попросили скласти пропозицію разом із моєю власною філософією щодо того, як я бачу розвиток гри».

"Оверс, технічний директор Маршаллових Островів, цього літа вперше здійснив 13 000-кілометрову подорож до країни.
Там він провів першу футбольну сесію для дітей під керівництвом Федерації футболу Маршаллових островів (MISF), заснованої Ліваєм у 2020 році.
Мета, як би довго це не знадобилося, полягає в тому, щоб 60-тисячна країна стала членом Конфедерації футболу Океанії (OFC), перш ніж, зрештою, брати участь у глобальних матчах.
Для 33-річного Оверса він не міг відмовитися від можливості очолити амбітний проект із самого початку.
«На особистому рівні це була можливість бути частиною чогось такого ж великого, як це; єдина нація в світі без певної національної збірної», — додав Оверс.
«Але це також було амбіцією. Федерація хоче бути частиною OFC, але також хоче з часом стати членом ФІФА.
«Вони не просто хочуть грати проти місцевих країн, вони хочуть бути частиною більшої програми.
«Ми знаємо, що хочемо брати участь у відбіркових матчах чемпіонату світу. Ми хочемо брати участь у чемпіонаті OFC, ми хочемо бути частиною основного футболу.
«Я думаю, що через 10 років, якщо ми продовжимо рухатися так, як федерація хоче просувати свої цілі та амбіції, немає причин, щоб цього не сталося».
Маршаллові Острови були окуповані США після Другої світової війни та використовувалися як база для випробувань ядерної зброї, але зрештою стали суверенною державою в 1986 році.
І хоча нація хоче відійти від цієї асоціації, Оверс вважає, що американський культурний вплив частково відповідає за зростання популярності футболу на островах.
«Від цього, очевидно, нема чого ховатися, тому що це частина їхньої культури, це частина історії», — сказав він.
«У Кваджалейні є повністю функціонуюча військова база США. Це частина їхньої ідентичності, і, оскільки тут дуже багато американської культури, є великий інтерес до таких видів спорту, як бейсбол і баскетбол.
«Але зараз із футболом, або футболом, оскільки він виріс у Штатах, він також виріс на Маршаллових островах».
Хоча наслідки ядерних випробувань США все ще впливають на життя на Маршаллових Островах, зміна клімату створює безпосередню загрозу для навколишнього середовища, оскільки підвищення рівня моря викликає постійне занепокоєння.
У столиці Маджуро будується національний стадіон, оточений морськими оборонними спорудами. Там, за прогнозами Світового банку, підйом на один метр може затопити 40% будівель.
«Протягом останніх років сталося широке усвідомлення того, що Маршаллові Острови, на жаль, втратять багато островів — і до 2050 року втратять більшу частину землі», — сказав Оверс.
Є надія, що завдяки футболу нація зможе привернути більше уваги до впливу зміни клімату.

BBC хоче привернути увагу -привернемо її і ми :)
#історіясвітовогофутболу #історія #світовіЗМІ #суспільство

https://www.bbc.com/sport/football/66991995
 
Опрос
Скільки триватиме війна?
Менше місяця
14%
14%
Менше трьох місяців
27%
27%
До півроку
24%
24%
До року
14%
14%
Більше року
22%
22%
Оценки
Оцените действия игроков Динамо в матче с Мариуполем
Бущан
5,0
50%
Кендзера
4,0
40%
Забарный
5,0
50%
Сирота
5,0
50%
Караваев
3,0
30%
Сидорчук
6,0
60%
Шапаренко
6,0
60%
Буяльский
4,0
40%
Де Пена
4,0
40%
Цыганков
3,0
30%
Вербич
3,0
30%
Гармаш
4,0
40%
Тымчик
4,0
40%
Витиньо
4,0
40%