Сообщение #2505686 Просмотреть на стене →

35m ago
11.03 CEST
Міністр закордонних справ Великобританії Джеймс Клеверлі виступає на телебаченні, де його запитують про війну між Ізраїлем і ХАМАС. Він сказав, що вважати близько десяти британців загиблими або зниклими безвісти не є «нерозумною оцінкою», і відмовився сказати, чи Великобританія вважає дії Ізраїлю досі порушенням міжнародного права.
Під час виступу на Sky News Клеверлі відмовився назвати точну кількість загиблих або зниклих безвісти британців і сказав, що ситуація залишається невизначеною, але сказав програмі: «[Десять] — це не необґрунтована оцінка кількості людей, яку ми про що говориш».
PA Media повідомляє, що пізніше в ефірі BBC Клеверлі сказав: «Тлумачення міжнародного права полягає в тому, що я не юрист, але позиція Великої Британії щодо міжнародного права є абсолютно непохитною. Президент Герцог сказав, що Ізраїль дотримуватиметься міжнародного права
«Я хочу сказати, що уряд Великої Британії абсолютно відданий дотриманню міжнародного права (прав) людини. І коли ми бачимо порушення цього, ми піднімаємо це питання в тому числі з Ізраїлем.
«Справа в тому, що явна різниця полягає в заявах Ізраїлю, в яких говориться, що вони поважають і будуть дотримуватись міжнародного гуманітарного права та ХАМАС , з іншого боку, які атакують цивільних осіб».
Позиція УВКПЛ ООН полягає в тому, що наказ про евакуацію ізраїльськими військовими цивільного населення сектора Газа є «злочином проти людяності, а колективне покарання заборонено міжнародним гуманітарним правом». Він вимагав скасувати наказ.
Протилежний номер Клеверлі, лейбористський політик Девід Леммі, заявив сьогодні вранці під час своїх виступів у ЗМІ, що прем’єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху має право мати «оперативне бажання» «покласти кінець ХАМАС», але він повинен діяти в рамках міжнародного права.
«Ми повинні розрізняти ХАМАС, терористичне угруповання, і палестинський народ. Міжнародне право має переважати, а це означає, що ви повинні мінімізувати жертви серед цивільного населення», – сказав він.

#історія #світовіЗМІ #суспільство #Міжнароднеправопринципитазастосування

https://www.theguardian.com/world/live/2023/oct/15/israel-hamas-war-live-us-sends-second-aircraft-carrier-to-deter-hostile-actions-against-israel-ground-assault-on-gaza-looms
 
Последние новости
Николай Морозюк: «Мне бы очень хотелось, чтобы «Динамо» победило «Шахтер» Олег Шелаев: «Динамо» будет искать свои шансы с «Шахтером» в контратаках» "Моменти будуть у обох команд": Шаран, Костишин та інші тренери поділилися очікуваннями від матчу "Шахтар" – "Динамо" Олег ШЕЛАЄВ: "Динамо" шукатиме свої шанси з "Шахтарем" в контратаках" Роберто МОРАЛЕС: "Динамо" суттєво оздоровилось з приходом Шовковського" Александр Сопко: «Тактика «Шахтера» на матч с «Динамо»? Донетчане играть вертикально не очень любят и не очень умеют» Олег Федорчук: «В матче «Шахтер» — «Динамо» мы сможем оценить перспективы нашей сборной на Евро-2024» "Очна дуель Судакова та Шапаренка додасть інтриги": Кучер зробив прогноз на матч "Шахтар" – "Динамо" Не вміють програвати. Лідер "Динамо" U-19 показав, які непристойні жести йому демонстрували вболівальники "Шахтаря" Володимир ЄЗЕРСЬКИЙ: "В матчі "Шахтар" – "Динамо" визначиться доля чемпіонства"
Опрос
Скільки триватиме війна?
Менше місяця
13%
13%
Менше трьох місяців
26%
26%
До півроку
24%
24%
До року
13%
13%
Більше року
24%
24%
Оценки
Оцените действия игроков Динамо в матче с Мариуполем
Бущан
5,0
50%
Кендзера
4,0
40%
Забарный
5,0
50%
Сирота
5,0
50%
Караваев
3,0
30%
Сидорчук
6,0
60%
Шапаренко
6,0
60%
Буяльский
4,0
40%
Де Пена
4,0
40%
Цыганков
3,0
30%
Вербич
3,0
30%
Гармаш
4,0
40%
Тымчик
4,0
40%
Витиньо
4,0
40%