Сообщение #2504971 Просмотреть на стене →

Аналітик Національного інституту стратегічних досліджень і фонду "Повернись живим" Микола Бєлєсков зазначає, що приклад спроби наступу РФ на Авдіївку засвідчив, що як для Києва, так і для Москви, не є проблемою виявляти і знищувати значні скупчення живої сили й техніки, які намагаються проводити наступальні дії.
"Проблема починається, коли треба не оборонятися, а наступати, тобто власне здійснити масування зусиль із подальшим маневром. В цій війні за відповідного рівня залучених технологій це той іще виклик. Особливо, коли розрахунки великої стратегії штовхають до наступу, не даючи можливості задовольнятися лише успішною обороною", – додав він.
Відвертання уваги від інших напрямків
Успішне оточення Авдіївки, одного з найбільш укріплених районів лінії фронту в Донецькій області, ймовірно, вимагатиме більше сил, ніж Росія зараз виділяє, на напрямку Авдіївка-Донецьк, й російське командування усвідомлює це, пише американський аналітичний центр ISW.
Оглядачі додали, що посилення російських наступальних операцій в районі Авдіївки та Жереб'янок на Запоріжжі збігається з іншими локалізованими наступальними зусиллями в Луганській області та на сході Запорізької області. Усі вони, ймовірно, спрямовані на фіксацію українських сил і перешкоджання українському командуванню перекинути резерви на критичні ділянки фронту в західній Запорізькій області, вважають аналітики ISW.
"Авдіївка цінна і як символ, і як населений пункт"
Речник об'єднаного пресцентру Сил оборони Таврійського напрямку Олександр Штупун із приводу дій російських військових сказав в ефірі Радіо Донбас Реалії: "Авдіївку вони мріють взяти давно, так само як і Мар’їнку... По-друге, вони відволікають нас від наступу на півдні України… Якщо вони раніше кидали в бій в основному піхоту, інколи прикривали її танками та БМП, то наразі вони задіяли досить велику кількість броньованої техніки. Авдіївка – цінна і як символ, і як населений пункт

"
ще одна з визначальних битв війни
"Росія розпочала великий наступ на Авдіївку - почалась ще одна з визначальних битв війни, - пише Юрій Бутусов, редактор Цензор.нет. - Авдіївка має стратегічне значення для РФ, оскільки це місто є фактично воротами у Донецьк – основний комунікаційний вузол на окупованих територіях. І для того, щоб закріпитись на захопленому Донбасі Путіну потрібно відсунути лінію фронту від Донецька".
Штурм Авдіївки є однією з небагатьох наступальних операцій, розпочатих російськими військовими за останні місяці, оскільки російські війська зосередилися на захисті від українського контрнаступу на півдні, нагадує New York Times, й додає, що від початку повномасштабного вторгнення Авдіївка стала символом українського опору, адже сили Києва утрималися на позиціях попри постійні російські удари."(с)
#світовіЗМІ #історія #суспільство #Міжнароднеправопринципитазастосування #VIVAVIVAУКРАЇНА
#раша
 
Последние новости
Опрос
Скільки триватиме війна?
Менше місяця
14%
14%
Менше трьох місяців
27%
27%
До півроку
24%
24%
До року
14%
14%
Більше року
22%
22%
Оценки
Оцените действия игроков Динамо в матче с Мариуполем
Бущан
5,0
50%
Кендзера
4,0
40%
Забарный
5,0
50%
Сирота
5,0
50%
Караваев
3,0
30%
Сидорчук
6,0
60%
Шапаренко
6,0
60%
Буяльский
4,0
40%
Де Пена
4,0
40%
Цыганков
3,0
30%
Вербич
3,0
30%
Гармаш
4,0
40%
Тымчик
4,0
40%
Витиньо
4,0
40%