Сообщение #2504343 Просмотреть на стене →

Блог на Аль Арабіа
Why Crimea is an integral part of Ukraine’s victory
When we investigate the history of the Crimean Peninsula, all evidence points to the fact that the claim ‘Crimea is Ukraine’ is both legal and fair.
https://english.alarabiya.net/views/2023/09/15/Why-Crimea-is-an-integral-part-of-Ukraine-s-victory
Чому Крим є невід'ємною частиною перемоги України
Коли ми досліджуємо історію Кримського півострова, всі докази вказують на те, що твердження «Крим — це Україна» є законним і справедливим

#VIVAVIVAУКРАЇНА
#історія #світовіЗМІ #суспільство #Міжнароднеправопринципитазастосування #раша

Ніхто не хоче затягувати війну в Україні і світ шукає швидких рішень. Тому останнім часом ми чуємо розмови про «ізраїльський» чи «корейський» сценарії, які натякають на «поступки» України своєю територією заради так званої перемоги та миру. Звичайно, йдеться про Крим. Такий компроміс допоможе уникнути ядерної війни, кажуть вони.
Але чи так це насправді?
Здебільшого думка про те, що Україна повинна піти на компроміс щодо Криму, не висловлюється відкрито. Адже є і міжнародні зобов’язання, і декларації Генеральної Асамблеї ООН, і участь глав держав у самітах Кримської платформи, і, зрештою, Статут ООН – усе, що декларує підтримку територіальної цілісності української держави. Проте підтекст компромісу з Росією в кримському питанні очевидний.
Президент Володимир Зеленський дотримується чіткої позиції щодо цього.
«Ми не можемо уявити Україну без Криму. Поки Крим перебуває під російською окупацією, це означає одне: війна не закінчилася», – це лише одна з багатьох тез, які Президент робить на міжнародних форумах і в ЗМІ.
Також важлива позиція українського народу. Згідно з дослідженням Київського міжнародного інституту соціології, 82 відсотки українців не приймуть жодного компромісу з Росією щодо Криму.
Ми розмовляємо з нашими міжнародними партнерами і детально аргументуємо тих, хто вважає Крим якимось «особливим випадком». Однак, як тільки ми відчуваємо, що починаємо прогресувати, наші зусилля руйнуються одним інтерв’ю чи твітом. Наприклад, колишній президент США Барак Обама виправдав слабку реакцію США на окупацію Криму в 2014 році, сказавши: «Є причина... там жило російськомовне населення, яке симпатизувало Росії».
По-перше, таке уявлення суперечить фактам, встановленим судовими органами, наприклад, Європейським судом з прав людини, який де-факто визнав окупацію Криму Російською Федерацією у 2014 році. Не кажучи вже про всі інші політичні документи, які підтверджують і засудження незаконної окупації

 
Опрос
Скільки триватиме війна?
Менше місяця
14%
14%
Менше трьох місяців
27%
27%
До півроку
24%
24%
До року
14%
14%
Більше року
22%
22%
Оценки
Оцените действия игроков Динамо в матче с Мариуполем
Бущан
5,0
50%
Кендзера
4,0
40%
Забарный
5,0
50%
Сирота
5,0
50%
Караваев
3,0
30%
Сидорчук
6,0
60%
Шапаренко
6,0
60%
Буяльский
4,0
40%
Де Пена
4,0
40%
Цыганков
3,0
30%
Вербич
3,0
30%
Гармаш
4,0
40%
Тымчик
4,0
40%
Витиньо
4,0
40%