Сообщение #2503547 Просмотреть на стене →

А ви знаєте, через цей скандал, я таки прочитав наукову роботу Зеленського-старшого.

Зеленский А. С.
Алгоритм реализации моделирования дневной поверхности карьера с использованием B-сплайнов / А. С. Зеленский, В. И. Мельничук. // Ефективна економіка. - 2010
http://www.irbis-nbuv.gov.ua/cgi-bin/irbis_nbuv/cgiirbis_64.exe?I21DBN=LINK&P21DBN=UJRN&Z21ID=&S21REF=10&S21CNR=20&S21STN=1&S21FMT=ASP_meta&C21COM=S&2_S21P03=FILA=&2_S21STR=efek_2010_1_11

B-Spline, NURBS, OpenGL, C++.... Так вже співпало, що мене не лякають всі ці слова, використані батьком Зеленського в своїй "науковій" роботі.

"II. Постановка задачи. На основе теории построения поверхностей с использованием B‑сплайнов и базы данных (БД), представляющей собой координаты
бровок уступов, разработать алгоритм и программное обеспечение построения дневной поверхности карьера с прохождением ее строго через координаты бровок".

Для того, хто розуміє цей абирвалг, це звучить приблизно так:
- Маючи апельсин, яблуко і персик вже кимось відділений від кісточки, маючи чийсь блендер і розетку з електрикою, розробити алгоритм і програмне рішення натиснення кнопки блендеру для побудови фруктового коктейлю.

Якщо коротко: папка Зеленського "винайшов" спосіб, коли береш кимось зняті точки на поверхні (не ним, він алгоритм для цього не потягнув) і будуєш із них 3д модель. Все. По цьому "винаходу" Зеленський-старший пише "наукову роботу", а потім ще 100500 на ту ж тему і, щоб виглядати "науковцем", друкує в "наукових виданнях", як наприклад "Ефективна економіка" тут же у Дніпрі, де він сам є членом спеціалізованої вченої ради у ДВНЗ «Національний гірничий університет» (м. Дніпро).

Не обов'язково бути геологом, там все зрозуміло. Зрізали шматок поверхні, отримали нові точки зрізу в 3д системі координат, порівняли профіль поверхні на дату Х з профілем поверхні на дату У, отримали кількість видобутої породи. Техніка проходить, поверхня кожен раз змінюється, найскладніше в задачі - постійно знімати ці точки поверхні і заносити їх в базу даних. Задача проста, як двері, давно всіма вирішена, алгоритми існують 100500 років.

При чому не ясно, чому Зеленський старший вирішив візуалізувати поверхню саме за допомогою B-Spline? Звучить красіво? Чому не Akima чи Bezier чи linear? Насправді, та програма, яку вони з асистентом "винайшли", мала б включати всі типи ліній. Просто правила хорошого тону.
Та насправді візуалізувати поверхню лініями це взагалі минуле сторіччя. Вже давно існують і скрізь використовуються алгоритми реконструкції поверхні/сітки із хмари точок. Наприклад, A Greedy Delaunay Based Surface Reconstruction Algorithm опублікований 2002 року за роки до папкиної роботи. Або Poisson Surface Reconstruction 2006 року. І тд. Ці алгоритми ще тоді були відкриті, більш просунуті і навіть на своїх сторінках подані в С++ для папки Зеленського.

Повторюся: реконструкція поверхні із хмари точок це давно вирішена задача.

Тобто "науковець" вигадав в своїй сфері велосипед.

А от де брати цю базу даних точок поверхні батько Зеленського в своїй роботі не пише.
Але і це теж давно вирішена задача.
Можна сканувати лазером, можна відбитою радіохвилею, можна уже навіть просто відео- чи фото-камерою з сувом по перспективі. Ну а вже візуалізувати з зібраної бази даних 3д модель в кольорі це маст-хев, як при покупці смартфона отримати встановлену ОС.

Коротше, звичайне 3д-сканування поверхні. Я не геолог, але цей процес універсальний, використовується скрізь. Навіть крилата ракета, що летить над поверхнею, сканує поверхню під собою, і будує 3д модель, щоб цю поверхню огинати. Ці технології і алгоритми винайдені десятиріччя тому. Не зрозуміло, як "наукову роботу по винайденню велосипеда" взагалі могли опублікувати не провівши експертизу на оригінальність і актуальність? Чому ніхто із колег цього старого обманщика не взяв його за шкірку і не плюнув йому в обличчя?

Висновок.
15 років тому хитрий батько Зеленського взяв чужі алгоритми, чужі набори координат точок, чужі математичні формули, чужі програмні рішення і сипнув пилом в очі науковій спільноті видавши це за "алгорітм рєалізациі моделірованія повєрхності".
Його науковий доробок був застарілий ще на момент створення. Вже на момент створення папкиного фуфло-"алгоритму" існували набагато більш просунуті алгоритми сканування земних поверхонь. Але папка Зеленського не винайшов навіть алгоритм сканування. Він "винайшов" давно винайдений (але свій і відсталий) спосіб візуалізації бази даних.
Це ніщо. Винаходу тут немає.

Спартак Суббота-2.

Папка Зеленського, завкафедри інформатики, в своєму Кривому розі цього швидше за все не знав, включати комп'ютер і підключати інтернет - не вмів, шукати ці алгоритми, які до того ж оупен-сорс - лінувався. Навіщо? Якщо "і так сойдьот". Тому швидше за все просить того "асистента кафедри" написати йому програму і винайти велосипед. В результаті "рішення" нікому не потрібне, написані "наукові роботи" ніхто не читає і ніде не цитує.
Та це йому й не потрібно було. Пишуться такі "наукові роботи" такими дєльцами не для того, щоб збагатити світ, а для того, щоб сипнути в очі піском навколишнім:
- Ви знаітє сколько у мєня монографій! Вот сколько! Мнє 61 год! Тут я вчоний, а нє ви!

Далі на це оформлюється науковий ступінь і довічну пенсію виписана Зеленським своєму баті сьогодні.
Саме так промишляють купа старих безтолкових дідів-вчоних в нашій країні. І батько Зеленського як раз один із таких.

Насправді, батько Зеленського брехун. Його не тільки треба позбавити довічної пенсії, а й забрати в нього його науковий ступінь, як здобутий обманним шляхом.

При чому в його біографії вказано, що він:
У 2009-2010рр. виконавець Гранту Президента України для обдарованої молоді за проектом “Розробка автоматизованої системи геолого-маркшейдерського забезпечення для рудних кар’єрів”.

Тобто він взяв гроші гранту Ющенка (з якого Зеля-молодший в своєму Кварталі в цей час ржав) і на ці гроші "розробив" собі науковий доробок.

Гроші за грант старий обманщик має теж повернути державі.

Джон Сміт
 
+1
Опрос
Скільки триватиме війна?
Менше місяця
14%
14%
Менше трьох місяців
27%
27%
До півроку
24%
24%
До року
14%
14%
Більше року
22%
22%
Оценки
Оцените действия игроков Динамо в матче с Мариуполем
Бущан
5,0
50%
Кендзера
4,0
40%
Забарный
5,0
50%
Сирота
5,0
50%
Караваев
3,0
30%
Сидорчук
6,0
60%
Шапаренко
6,0
60%
Буяльский
4,0
40%
Де Пена
4,0
40%
Цыганков
3,0
30%
Вербич
3,0
30%
Гармаш
4,0
40%
Тымчик
4,0
40%
Витиньо
4,0
40%