Сообщение #2503334 Просмотреть на стене →

US will transfer weapons seized from Iran to Ukraine
https://edition.cnn.com/2023/10/04/politics/us-iran-seized-weapons-ukraine/index.html
«
"Уряд отримав право власності на ці боєприпаси 20 липня 2023 року через цивільні позови Міністерства юстиції проти Корпусу вартових ісламської революції (КВІР) Ірану», — йдеться в заяві.
У березні Міністерство юстиції оголосило, що вимагає конфіскації одного мільйона іранських боєприпасів, тисяч неконтактних запалів для реактивних гранат і тисяч фунтів палива для реактивних гранат, які ВМС конфіскували в Ірану. транзитом до Ємену.
українцям вилучену зброю, яка зберігається в приміщеннях CENTCOM на Близькому Сході.
За останній рік ВМС США вилучили тисячі іранських автоматів і більше мільйона патронів із суден, які використовували Іран для доставки зброї до Ємену. Захоплення, які часто здійснюються спільно з регіональними партнерськими силами, спрямовані на невеликі судна без громадянства на маршрутах, які історично використовувалися для контрабанди зброї хуситам у Ємені.

"У середині січня США допомогли французьким силам конфіскувати 3000 штурмових гвинтівок, які прямували з Ірану до Ємену, а також 23 протитанкові керовані ракети. Після конфіскації США взяли під варту конфісковану зброю.
За даними Центрального командування, ця заборона незаконної зброї завершилася двомісячним періодом, протягом якого США та їхні партнери вилучили загалом 5000 одиниць зброї та 1,6 мільйона боєприпасів.
Представники Міністерства юстиції та оборони разом працюють над пошуком законного шляху для відправлення зброї в Україну, за словами офіційних осіб, і одним із шляхів є органи цивільної конфіскації США.
Цього року Міністерство юстиції подало принаймні дві скарги на конфіскацію конфіскованих іранських боєприпасів та зброї. Окрім заяви в березні, Міністерство юстиції оголосило в липні, що вимагає конфіскації «понад 9000 гвинтівок, 284 кулеметів, приблизно 194 гранатометів, понад 70 протитанкових керованих ракет і понад 700 000 боєприпасів», вилучених у Іран ВМС США.
«Зрештою, Україна потребує різноманітних поставок для військових зусиль, і хоча це не вирішення всіх військових потреб України, воно забезпечить важливу підтримку», — сказав Джонатан Лорд, старший науковий співробітник і директор Програма безпеки на Близькому Сході в Центрі нової американської безпеки, яка підштовхнула США відправити вилучену іранську зброю в Україну в статті в лютому.
Лорд додав, що цей крок також може мати наслідки для відносин Ірану з Росією.
«Понад рік іранські БПЛА, які перебувають у руках російських військових, використовувалися для нападу та вбивства українських мирних жителів», — сказав Лорд. «Є поетичне правосуддя в Україні, яка використовує захоплену іранську зброю для захисту свого народу від злочинного вторгнення та зловживань Росії. Крім того, така політика може посилити тиск на відносини між Москвою та Тегераном, що розвиваються».
Рішення може вбити клин між Іраном і Росією, які сформували фактичне оборонне партнерство за останні кілька місяців, коли Іран постачає Росії безпілотники для її війни в Україні, а Росія співпрацює з Іраном у виробництві ракет і ППО."(с)

#VIVAVIVAУКРАЇНА #історія #суспільство #світовіЗМІ #Міжнароднеправопринципитазастосування
#раша

https://edition.cnn.com/2023/10/04/politics/us-iran-seized-weapons-ukraine/index.html
 
Опрос
Скільки триватиме війна?
Менше місяця
14%
14%
Менше трьох місяців
27%
27%
До півроку
24%
24%
До року
14%
14%
Більше року
22%
22%
Оценки
Оцените действия игроков Динамо в матче с Мариуполем
Бущан
5,0
50%
Кендзера
4,0
40%
Забарный
5,0
50%
Сирота
5,0
50%
Караваев
3,0
30%
Сидорчук
6,0
60%
Шапаренко
6,0
60%
Буяльский
4,0
40%
Де Пена
4,0
40%
Цыганков
3,0
30%
Вербич
3,0
30%
Гармаш
4,0
40%
Тымчик
4,0
40%
Витиньо
4,0
40%