Сообщение #2489573 Просмотреть на стене →

ТОРГИ НАВКОЛО УКРАЇНИ - 2.


Позавчора відбулися другі переговори між представником США Салліваном та головою МІД Китаю щодо закінчення війни в Україні. Перші були 11го травня і тоді я виклав майже офіційний реліз щодо позицій обох сторін.


США.



Україна вирішує - на якому етапі починати переговори і про рівень компромісу на них.

Питання вступу України до НАТО наразі не актуально, але двері перед нею не можуть бути зачинені.

Предметом переговорів можуть бути теми юридично оформленої відмови Альянсу розміщувати елементи своєї військової інфраструктури та озброєнь в Україні.

Виплати репарацій рф можуть відбуватися протягом 25 років, за умови згоди рф з об'ємами та часовими рамками можуть бути розморожені ЗВР рф у західних країнах.

Військова підтримка України не може бути згорнута, але, після створення механізму гарантій безпеки для України та РФ, може бути скорочена до рівня "гарантованої відповіді на можливу агресію".

Визволення Криму може бути відтерміновано у часі - Вихід військ рф з інших окупованих територій відбувається негайно.



Китай.



Відбувається негайне припинення вогню і розділення ворогуючих сил.

Україна гарантує права російськомовного населення і юридично закріплює у Конституції особливий статут Донбасу та Криму по підсумкам переговорного процесу між Китаєм, рф, США та Україною.

Вивід російської окупаційної армії відбувається тільки до "Лінії 24", з іншої території після змін до Конституції.

Україна отримає позаблоковий статут з юридично оформленими гарантіями безпеки від великих держав.

Розмір післявоєнних репарацій визначає ООН, з РФ знімаються усі накладені після початку війни санкції та розморожуються активи на заході.



Після консультацій сторони "осталися при своїх", але є цікавий нюанс. Спецпредставник Китаю на переговорах назвав рф "імперією у стані занепаду" і запропонував у майбутньому регулярний діалог між США та Китаєм по її долі у середньо та далекостроковій перспективі.
Тепер про "Другий тур". Звісно, що ми знаємо лише те, що нам доводять, а це дуууже обмежений б'єм інформацій. Але дати його я зобов'язаний. Які відбулися зміни у позиціях сторін у порівнянні з травнем? Їх обмаль.

США не проти фактичного (при збереженні політики "Відкритих дверей") мораторію на вступ України до лав Альянсу, але взамін Китай повинен взяти на себе не декларативні, а юридично оформлені обов'язки щодо своїх дій у випадку агресії рф проти України які повинні бути закріплені у таких же юридично оформлених Гарантій безпеки України від Китаю. Також США не проти юридичного оформлення гарантій не розширення військової інфраструктури НАТО на територію України.

Китай згоден з позицією США щодо початку переговорів одразу після виводу російських військ з території України (окрім Криму). Китай пропонує вивести питання Криму з усіх домовленостей та прийняти декларацію щодо його майбутнього у який буде зазначено, що переговори про статус Криму не можуть бути відновлено раніше ніж через 25 років.
Є ще інформація про деякі деталі, але то не для загалу.

Отакі вони справи. І домовленості Китаю та США можуть торпедувати лише ЗСУ які можуть змінити реальність не тільки на полі бою, але й московії як такої разом з її позицією щодо війни. У мене все. Розумному достатньо.
 
Последние новости
Тарас Михалик: «Буду болеть за «Динамо», но «Шахтер» уже своего не упустит» "Динамоманія" в Телеграмі! Блогер: "У "Динамо" нарешті з’явився на матч зі "Шахтарем" принаймні один резервіст" "Сумнівів у цьому залишилося мало". Хавбеку "Динамо" пророкують місце у старті збірної України на Євро-2024 "Шахтар" - "Динамо". Першість U-19. Пряма трансляція на YouTube Йожеф САБО: "У "Динамо" Шовковського дуже хороша ігрова дисципліна, за її рахунок вони багато перемагають" "Шахтар" – "Динамо" 0:0. Першість U-19. LIVE!!! Одна зміна у стартовому складі від Ігоря Костюка Олександр Поздєєв - про 0:1 з "Зорею": "Колос" грав набагато краще в плані балансу в порівнянні з матчем проти "Динамо" Андрей Воробей: «В матче «Шахтер» — «Динамо» фаворита нет» УАФ: "У перші тижні роботи команда служби протиправної поведінки превентивно запобігла впливу на результат матчу "Минай" – "Динамо"
Опрос
Скільки триватиме війна?
Менше місяця
13%
13%
Менше трьох місяців
26%
26%
До півроку
24%
24%
До року
13%
13%
Більше року
24%
24%
Оценки
Оцените действия игроков Динамо в матче с Мариуполем
Бущан
5,0
50%
Кендзера
4,0
40%
Забарный
5,0
50%
Сирота
5,0
50%
Караваев
3,0
30%
Сидорчук
6,0
60%
Шапаренко
6,0
60%
Буяльский
4,0
40%
Де Пена
4,0
40%
Цыганков
3,0
30%
Вербич
3,0
30%
Гармаш
4,0
40%
Тымчик
4,0
40%
Витиньо
4,0
40%