Сообщение #2489420 Просмотреть на стене →

#історія #освіта #світовіЗМІ #суспільство #Міжнароднеправопринципитазастосування
Thousands of South Korean teachers are rallying for new laws to protect them from abusive parents
https://apnews.com/article/south-korea-protest-teachers-death-316dba1e42b4ad0f8f8b254b5119a271
Тисячі вчителів Південної Кореї мітингують за нові закони, щоб захистити їх від насильства батьків

"СЕУЛ, Південна Корея (AP) — Тисячі вчителів і персоналу південнокорейських шкіл вийшли на мітинг у Сеулі в суботу за посилення правового захисту від знущань з боку батьків, проблеми, що зростає в країні, відомій своєю жорстокою конкуренцією в шкільному середовищі."Демонстрації у вихідні дні в столиці були спровоковані смертю вчительки, яку знайшли мертвою у своїй початковій школі в липні після того, як, як повідомляється, висловила емоційний біль, спричинений скаргами батьків, які ймовірно жорстоке поводження.
Протестуючі вчителі, які мітингували тижнями, кажуть, що чинні закони ускладнюють контроль над їхніми класами та залишають їх на милість владних батьків, які легко можуть звинуватити їх у емоційному насильстві над дітьми.
Законодавці Південної Кореї зараз обговорюють законопроекти, які задовольнять деякі вимоги вчителів щодо імунітету від позовів про жорстоке поводження з дітьми. Але деякі експерти висловили занепокоєння щодо можливих змін, заявивши, що пропозиції можуть ще більше послабити захист дітей, які роками працюють у середовищі гіперконкуренції.


Згідно з даними Міністерства освіти та Національної служби медичного страхування, наданими ліберальному опозиційному законодавцю Кім Воні минулого тижня, понад 820 учнів початкової, середньої та старшої школи померли від самогубства між 2018 і 2022 роками.
)
Одягнені в чорне, тисячі вчителів і шкільного персоналу зайняли вулицю біля Національної асамблеї, скандуючи гасла та тримаючи плакати з написом: «Надайте вчителям імунітет від позовів про емоційне насильство над дітьми». За словами протестувальників, за останні вісім років батьки заявили про жорстоке поводження з дітьми на понад 9000 вчителів.
«Я сподіваюся, що законопроекти, які зараз обговорюються (законодавцями), будуть прийняті якнайшвидше, щоб забезпечити права вчителів на життя та надати вчителям можливість надавати хорошу освіту», — сказав Ан Джі Хе, вчитель і один з організаторів протесту.

За оцінками поліції, на суботній мітинг вийшли близько 20 000 людей.
На тлі зростаючого гніву вчителів консервативний уряд Південної Кореї на початку цього місяця створив цільову групу для вивчення нових законів, пов’язаних з освітою, які відображатимуть думку вчителів, щоб захистити їх від звинувачень у жорстокому поводженні з дітьми.
Міністерства освіти та юстиції у своєму спільному прес-релізі звинуватили колишній ліберальний уряд Сеула у застосуванні політики, яка «надмірно наголошувала на правах дітей», що, за їх словами, призвело до збільшення кількості «повідомлень про необґрунтоване жорстоке поводження з дітьми»."(с)
 
Опрос
Скільки триватиме війна?
Менше місяця
14%
14%
Менше трьох місяців
27%
27%
До півроку
24%
24%
До року
14%
14%
Більше року
22%
22%
Оценки
Оцените действия игроков Динамо в матче с Мариуполем
Бущан
5,0
50%
Кендзера
4,0
40%
Забарный
5,0
50%
Сирота
5,0
50%
Караваев
3,0
30%
Сидорчук
6,0
60%
Шапаренко
6,0
60%
Буяльский
4,0
40%
Де Пена
4,0
40%
Цыганков
3,0
30%
Вербич
3,0
30%
Гармаш
4,0
40%
Тымчик
4,0
40%
Витиньо
4,0
40%