Сообщение #2489056 Просмотреть на стене →

2Green (14.09 в 20:10) № 2489012
-----------------------------------------
Victor Tregubov

Окей. По пунктах.

Маємо людину із іменем (можливо) Олег та псевдо Шарп замість прізвища. Ну або у людини прізвище таке, англосаксонське, чарівним чином збіжне з прізвищем героя Шона Біна в популярному серіалі 90-х. Добре хоч не Маклауд.

Людина стверджує, що вона екс-дипломат. Без подробиць — перевірити нереально. Як і всі дані про цю людину - ми їх знаємо лише з його слів. Ну, буває.

Людина ділиться «інсайдами про світову політику» з посиланнями на неназвані джерела. Часто за ними стоїть просто переказ відкритих даних, часто - відверті вигадки на кшталт «США обговорює розміщення винищувачів на Західній Україні». Ні, не обговорює. І не обговорювала.

Також людину помічали у піарі тг-каналів, які є відомими засобами російського іпсо («Печ. холм», тощо).

Ця людина зникає з інформпростору, а потім раптово повертається. І заявляє, що у неї є дані дуже закритих експертів, згідно яким ми за півтора року здуємося та не зможемо воювати, максимум Маріуполь відіб‘ємо, а далі заморозка.

І от проблемка. Ти трішечки старший офіцер ЗСУ та знаєш, що таких даних на цьому етапі нема і бути не може, а експертів відповідного профілю в Україні декілька, але вони повністю відкриті — раз, і до таких спекуляцій не схильні — два. Отже, пан просто вигадав ці «закриті дані», щоб підкрепити тезу «перемога нам не світить».

Ту, яка по співпадінню є одним з ключових російських наративів для просування в український інформпростір.

Так от. Мене не колебе, до якого політичного фан-клубу пан належить чи належав раніше - це Україна, тут це штука нетривка. Мене не колебе його дотичність чи недотичність до українських внутряків.

Мене, як офіцера ЗСУ, турбує те, що невідома людина з посиланням на вигадані дослідження пропихує російські наративи в український простір.

Звісно, я готовий щиро вибачитися за свої підозри, якщо пан Шарп:

— назве свої справжні ім‘я та прізвище. Я Віктор Трегубов, якщо що, третя літера «е». Аркадійович навіть.
— освіту (в мене КНУ, ЧНУ та КПБА при ЧНУ)
— роки дипломатичної служби (роки моєї військової — 2015-2016 та з 2022 понині)
— джерела інформації про мобілізаційний ресурс.

Ну або переконливо аргументує, чому ні.

Себто, просто покаже, власне, ким він є, і на що спирається, запускаючі в український інформпростір дані, чарівним чином збіжні з російськими забаганками. Ні, не мені - хто я такий? — а власним читачам. Так буде правильно.

Ну а як ні, то ні.
 
+2
Последние новости
Розклад контрольних матчів "Динамо" на зборі в Австрії Игорь Линник: «Важнее всего, какие выводы из этого Евро будут сделаны тандемом Шевченко-Ребров» Мирча Луческу: «По силам ли Румынии пройти Нидерланды в 1/8 финала? Да, почему бы и нет?!» Ребров вийшов на 8 місце в історичній таблиці тренерів збірної України Илья Забарный: «Просто так получилось. Это футбол» Журналіст: "Ребров - out? Для мене це питання є смішним. Нікуди він не піде з позиції головного тренера національної збірної" Ротань - про склад на Олімпіаду: "Ми розуміємо, яка ситуація у "Динамо" - вони грають матчі кваліфікації до Ліги чемпіонів, готуються" Тарас МИХАЛИК: "У збірної України будуть непогані шанси пройти далі, якщо не пропустимо у перші 20 хвилин" Амаду Онана: «Миколенко — мой хороший друг, но в этом матче я хочу победить» Джерело: Горбач та Боль поїдуть з "Динамо" на перший збір
Опрос
Скільки триватиме війна?
Менше місяця
13%
13%
Менше трьох місяців
26%
26%
До півроку
24%
24%
До року
13%
13%
Більше року
24%
24%
Оценки
Оцените действия игроков Динамо в матче с Мариуполем
Бущан
5,0
50%
Кендзера
4,0
40%
Забарный
5,0
50%
Сирота
5,0
50%
Караваев
3,0
30%
Сидорчук
6,0
60%
Шапаренко
6,0
60%
Буяльский
4,0
40%
Де Пена
4,0
40%
Цыганков
3,0
30%
Вербич
3,0
30%
Гармаш
4,0
40%
Тымчик
4,0
40%
Витиньо
4,0
40%