Сообщение #2488482 Просмотреть на стене →

Закінчення статті
Opinion: Remembering ‘Juice,’ the young fighter pilot who embodied the Holy Grail of aviation
https://edition.cnn.com/2023/09/01/opinions/ukraine-fighter-pilot-andriy-pilshchikov-juice-peterson/index.html
#VIVAVIVAУКРАЇНА #Америкасьогодні #історія #світовіЗМІ #суспільство #Міжнароднеправопринципитазастосування
«Він був одним із найбільш турботливих і люблячих людей, яких я коли-небудь зустрічала», — сказала мені Меланія Подоляк, дівчина Джуса. «До і після будь-якого вильоту він надсилав мені повідомлення і переконувався, що зі мною все гаразд. Я, а не він!»
«Це дійсно боляче, — додала вона, — але я така вдячна, що ми проводимо час разом. В останні хвилини життя він знав, що не самотній».
Під час нашого інтерв’ю в березні 2022 року я мушу зізнатися, що я був у захваті від Джуса — і також дуже вдячний, оскільки такі пілоти, як він, захищали небо над Києвом, позбавляючи нас від руйнувань, які російське тактичне бомбардування завдало менш вдалим містам, таким як Маріуполь.
Джус володів магічною сумішшю майстерності, витонченості під тиском і крижаної впевненості; коктейль рис, які письменник Том Вулф знаменито описав як «правильні речі».
Я також відчув чималу професійну повагу до цього молодого льотчика-винищувача, оскільки він втілив Святий Грааль, до якого прагне кожен авіатор. Джус володів магічною сумішшю майстерності, витонченості під тиском і крижаної впевненості; коктейль рис, які письменник Том Вулф знаменито описав як «правильні речі». Зі свого боку Джус висловився скромніше. «Як професіонали, ми повинні зберігати спокій і холодні розуми», — сказав він.
У цю епоху стрімкого розвитку військових технологій Джус та його колеги-українські пілоти-винищувачі довели важливість людського фактору в повітряному бою. День за днем ​​вони використовували креативність і мужність, щоб продовжувати боротьбу, незважаючи на свої технологічні та чисельні недоліки проти Росії.

Після того, як росіяни знищили багато наземних навігаційних засобів, Джус сказав, що іноді виконував бойові завдання, використовуючи портативний GPS-пристрій Garmin — той самий, який ви можете використовувати під час подорожі по пересіченій місцевості.
Він розповів мені, що його колеги-пілоти іноді летіли так низько, щоб не помітити радари росіян, що поверталися з вуличними знаками, вбудованими в череви їхніх літаків. І все ж українські пілоти вистояли, і до цього дня російська авіація ніколи не досягала нічого близького до переваги в повітрі над усією Україною


«Дозвольте мені прояснити: ми готували українських пілотів як експертів, але нічим не можна замінити повітряний бій. Тепер вони експерти», — пояснив мені Джонатан «Джерсі» Берд, колишній пілот F-15C Національної гвардії Каліфорнії, який виконував навчальні місії з Juice до вторгнення 2022 року.
Незважаючи на його надихаючу хоробрість, було важко не помітити багатьох тягарів, які лягали на молоді плечі Джуса. Він назвав боротьбу проти росіян «квитком в один кінець». Проте, не прикрашаючи емоційного напруження повітряної війни, він часто жартував про смертельні небезпеки, з якими він зіткнувся.
Необізнаним бадьора, навіть безцеремонна манера поведінки Джуса здавалася невідповідною його повсякденній реальності. Правда в тому, що такий гумор часто є цілеспрямованим захистом від нищівного рівня стресу, який відчувають бойові пілоти під час війни. Жарти, безтурботність, стерильна лексика — все це частина добре відточеної культури пілотів-винищувачів, яка закладає психологічну стійкість, необхідну для виживання.
«Ми всі готові до бою», — сказав Джус про своїх товаришів. «Навіть з нашими втратами ми все ще виконуємо свою роботу в цьому справжньому бойовому настрої, настрої справжнього пілота-винищувача, з божевільними жартами. У нас чудовий моральний дух. Але це також обмежено, тому що ми не хочемо помирати».
Емоційна відокремленість є однією з найважливіших навичок пілота-винищувача, особливо в бою, коли немає часу на роздуми про свою смертність. Зі свого боку, Джус оплакував втрату своїх колег-пілотів, але не зупинявся на їхній загибелі — за його словами, буде час вшанувати загиблих після виграшу війни

Емоційна відокремленість є однією з найважливіших навичок пілота-винищувача, особливо в бою, коли немає часу на роздуми про свою смертність. Зі свого боку, Джус оплакував втрату своїх колег-пілотів, але не зупинявся на їхній загибелі — за його словами, буде час вшанувати загиблих після виграшу війни.
Слідчі працюють біля пошкодженого даху після того, як повідомлялося про збитий український безпілотник у Москві, Росія, 18 серпня 2023 року. REUTERS/Шаміль Жуматов REFILE - ЯКІСНІ ПОВТОРЕННЯ TPX ЗОБРАЖЕННЯ ДНЯ
Думка: що росіяни думають про атаки безпілотників на їхню країну
«До нашої зустрічі він боявся заводити серйозні стосунки саме через те, що сталося сьогодні», — сказав мені Подоляк після смерті Джуса. «Він завжди казав мені, що ненавидить, якби я страждала. Але він скористався цим шансом зі мною. Одного разу він просто зателефонував мені зненацька, серед ночі, і сказав, що любить мене, і що він не може дочекатися, щоб сказати мені більше».

«Я безмежно вдячна за честь», — додала вона.
Окрім їхніх страхів і смутку, є ще одна емоція, притаманна тільки війні, яку українські льотчики-винищувачі тепер також повинні контролювати кожного разу, коли літають. Це їхня лють, спровокована російськими льотчиками, які продовжують бомбити та вбивати мирне українське населення . «Іноді ви поважаєте свого опонента, але не в цьому випадку», — сказав мені Джус про своїх російських ворогів.
Окрім навичок пілотування, Джус був чудовим комунікатором і часто давав інтерв’ю західним ЗМІ, підкреслюючи важливість F-16 для ВПС України.
Виготовлений у США F-16 — відомий серед американських пілотів як «гадюка» — має кращі радари та вдосконалену зброю, ніж реактивні літаки радянських часів, які зараз є на озброєнні України. У наших розмовах Джус наполягав на тому, що F-16 значно покращать здатність українських пілотів захищати українських цивільних від російських ракетних ударів, а також забезпечать краще повітряне прикриття для українських наземних військ, які борються за звільнення окупованих Росією земель.
«Нам потрібно почати якнайшвидше», — сказав мені Джус у березні 2022 року, пояснивши, що українським пілотам знадобиться лише кілька місяців навчання, щоб навчитися керувати F-16.
На момент написання цієї статті Нідерланди, Данія та Норвегія пообіцяли надати Києву F-16. Зі свого боку, американські військові планують у жовтні цього року розпочати підготовку українських пілотів до керування надзвуковими винищувачами.
У підсумку Джус ледь не торкнувся свого недосяжного голу. Він мав бути одним із початкових кадрів українських пілотів, які планували проходити навчання F-16. Його смерть є трагедією для ВПС України, і дуже прикро, що Джус ніколи не пілотуватиме F-16 у бойових діях.
"(
Але результатом його наполегливої ​​праці та адвокатської діяльності незабаром стане політ на надзвукових швидкостях у повітряному просторі України та виконання переможних перекидів над збитими російськими військовими літаками.

Культура американських пілотів-винищувачів рясніє ритуалами та традиціями, і Джус хотів, щоб українські військово-повітряні сили взяли на озброєння один із них — церемонію «присвоєння імені» позивному. Насправді власний позивний Джус отримав під час навчання в Каліфорнії з Національною гвардією США. (Його непідпитуюча перевага соку над алкоголем заслужила критику його українських та американських колег.) Безсумнівно, українські пілоти вимовлятимуть ім’я Джуса з благоговінням у майбутніх поколіннях

Є ще одна традиція американських пілотів-винищувачів, яку зараз перейняли українські авіатори. Це свого роду мантра, призначена для вшанування загиблих пілотів та їх духу непохитності. Воно походить від старої пісні часів Корейської війни, яка звучить так:

Ой, алілуя, ой, алілуя

Кинь копійку на траву — врятуй дупу льотчика-винищувача.

Ой, алілуя, ой, алілуя

Киньте монету на траву, і ви будете врятовані...

Отже, Джусу та його землякам-українцям, які нині впали з неба, — п’ядерку на вам, браття.
 
Последние новости
"Динамо": "Як і у часи Другої світової війни, зараз доля свободи вирішується на полі бою. Україна бореться із тиранією з боку російського агресора і має її побороти" Збірна України і Євро-2024: в Бельгії відверто відповіли, чи зможуть підопічні Реброва обіграти команду Тедеско Юрий Гура: «Инфраструктура у «Шерифа» просто космос, как у «Динамо» или «Шахтера». Я аж обалдел» Известный экс-полузащитник «Динамо» объявил о завершении карьеры Єгор НАЗАРИНА: "Наскільки непросто буде грати проти "Динамо"? А ви думаєте, їм із нами буде легко?" Володимир МАХАНЬКОВ: "Ребров - найкращий тренер України після Лобановського" Володимир ЗВЄРОВ: "Шахтар" буде фаворитом у матчі з "Динамо", але у минулих сезонах теж так було, а кияни збиралися та вигравали" Александр Шовковский — лучший тренер УПЛ в апреле Журналіст: "Стосовно інтереса "Динамо" до Салюка Ігор Суркіс сказав два слова" Ярмоленко розповів, коли задумається про завершення кар'єри
Опрос
Скільки триватиме війна?
Менше місяця
13%
13%
Менше трьох місяців
26%
26%
До півроку
24%
24%
До року
13%
13%
Більше року
24%
24%
Оценки
Оцените действия игроков Динамо в матче с Мариуполем
Бущан
5,0
50%
Кендзера
4,0
40%
Забарный
5,0
50%
Сирота
5,0
50%
Караваев
3,0
30%
Сидорчук
6,0
60%
Шапаренко
6,0
60%
Буяльский
4,0
40%
Де Пена
4,0
40%
Цыганков
3,0
30%
Вербич
3,0
30%
Гармаш
4,0
40%
Тымчик
4,0
40%
Витиньо
4,0
40%