Сообщение #2488457 Просмотреть на стене →

#Америкасьогодні #історія #світовіЗМІ #суспільство #Міжнароднеправопринципитазастосування
Biden admin takes step advancing deal to free Americans held in Iran by issuing waiver for transfer of restricted Iranian funds to Qatar
https://edition.cnn.com/2023/09/11/politics/us-waiver-iran-funds/index.html
Адміністратор Байдена вживає заходів для просування угоди щодо звільнення американців, утримуваних в Ірані, шляхом відмови від переказу обмежених іранських коштів до Катару

Наявність американських заручників в Ірані впливають суттєво на зовнішню політику США На що підуть ті мільярди доларів Ірану (навіть,якщо на гуманітарку -то це не заважає й далі взаємодіяти з рашкою проти України :( Катар теж дружить з путлером та рашкою Це ще той "контролер" :(
Адміністратор Байдена вживає заходів для просування угоди щодо звільнення американців, утримуваних в Ірані, шляхом відмови від переказу обмежених іранських коштів до Катару
Дженніфер Ганслер , CNN
Оновлено о 20:53 за EDT, понеділок, 11 вересня 2023 р
П'ятеро американців перебувають під домашнім арештом в Ірані
02:51 - Джерело: CNN
CNN

Адміністрація Байдена видала відмову, щоб дозволити банкам переказувати обмежені іранські кошти в розмірі 6 мільярдів доларів до Катару, не побоюючись санкцій – ключовий крок в угоді щодо звільнення п’ятьох американців , яких Державний департамент США визнав неправомірно затриманими в Ірані.
Процес повернення американців додому почав просуватися в середині серпня після звільнення чотирьох американців під домашній арешт. Оприлюднення відмови, про яку адміністрація повідомила Конгрес у понеділок, є найяскравішим свідченням того, що процес може досягти кінцевої стадії.
У повідомленні Конгресу, копію якого отримала CNN, держсекретар Ентоні Блінкен підтвердив, що США зобов’язалися дозволити переказ 6 мільярдів доларів, які зберігаються на закритих рахунках Південної Кореї, на закриті рахунки в Катарі для використання в гуманітарних цілях. товарів. Катар контролюватиме виплату цих коштів.
«Передача вимагає залучення фінансових установ з Німеччини, Ірландії, Катару, РК і Швейцарії», — написав він. Відмова, яку Блінкен схвалив у п’ятницю, дозволить цим установам переказувати гроші на рахунки в Катарі, не турбуючись про застосування санкцій США. Про відмову вперше повідомило Associated Press.
Блінкен також підтвердив компонент обміну полоненими в угоді, зазначивши, що США «зобов’язалися звільнити п’ятьох громадян Ірану, які зараз утримуються в Сполучених Штатах».
У заяві для CNN представник Держдепартаменту назвав відмову «не новою», а радше «технічним схваленням для передачі, про який вже було оголошено».
«Як ми вже говорили раніше, США погодилися дозволити переказ коштів з Південної Кореї на закриті рахунки у фінансових установах Катару та звільнити п’ятьох громадян Ірану, які зараз утримуються в Сполучених Штатах, щоб сприяти звільненню п’ятьох громадян США. затриманий в Ірані», – сказав речник, додавши, що підписання угоди означало «важливий крок у забезпеченні звільнення цих п’яти громадян США».

"Представник Держдепартаменту зазначив, що відмова «дозволяє переказувати кошти з одного місця в інше, але не змінює того факту, що вони можуть використовуватися лише для фінансування закупівель гуманітарних товарів Іраном».
«Як ми вже говорили, жодні гроші не надходять безпосередньо до Ірану, і кошти платників податків не використовуються. Кошти, які зберігаються в Південній Кореї, є коштами Ірану», – підкреслили вони. «Ці кошти будуть переведені на обмежені рахунки в Катарі, і Сполучені Штати контролюватимуть, як і коли ці кошти використовуються».
«Це давня політика США полягає в тому, щоб гарантувати, що наші санкції не перешкоджають надходженню продовольства, ліків та інших гуманітарних товарів і послуг до звичайних людей, якими б неугодними були їхні уряди», — продовжив речник, зазначивши, що США «не скасували жодних наших санкцій проти Ірану, і Іран не отримує жодних послаблень санкцій. «
У той час, коли американців перевели під домашній арешт, джерело, знайоме з переговорами, описало цей розвиток як «обнадійливий крок», зазначивши, що існує «дорожня карта, яка в основному погоджена». Однак вони сказали, що «тут є ряд речей, які ще потрібно опрацювати» в рамках майбутньої угоди.
«Існує якийсь покроковий процес, який буде розгортатися. Тому перший крок – це витягти наших людей із в’язниці», – повідомило джерело.
«Тоді будуть укладені домовленості, ми погодилися зробити деякі речі, Іран погодився зробити деякі речі, які зрештою призведуть до повернення американців додому», – сказали вони.
"Пройде кілька тижнів", перш ніж п'ятеро американців зможуть повернутися в США, повідомило тоді джерело, зазначивши вересень.
Потенційний прорив стався після більш ніж року непрямих переговорів між Вашингтоном і Тегераном"(с)
 
Последние новости
Сергей Ребров: «Единственные, кто могут публично и конструктивно критиковать игру и работу тренера, — это бывшие тренеры» Сергій РЕБРОВ: "Коли очолив "Динамо", де у гравців могла бути зарплата по 3 млн доларів, важливим було здобути їхню довіру" Сергій РЕБРОВ: "Постійно повторював президенту "Динамо": "Не читайте відгуки вболівальників" "Він був габаритний, швидкий, з мисленням": вінгер "Металіста" розповів, хто виділявся в академії "Динамо" Вінгер "Динамо" в цікавому челенджі продемонстрував свої знання історії України «Ласло Болони был в шаге от того, чтобы возглавить киевское «Динамо», — румынский экс-вратарь Возможные соперники. «Динамо» рискует оказаться в числе «несеяных» уже во 2-м квалификационном раунде Лиги чемпионов СМИ: Бенито покинет «Динамо» Іван БАЛАН: "Вболіватиму за "Ворсклу". У "Шахтаря", як і у "Динамо", стільки титулів, що їм усе це вже нікуди складати" Главный тренер «Шахтера» ответил на вопрос, мотивирует ли его возможность опередить «Динамо» по количеству трофеев
Опрос
Скільки триватиме війна?
Менше місяця
13%
13%
Менше трьох місяців
26%
26%
До півроку
24%
24%
До року
13%
13%
Більше року
24%
24%
Оценки
Оцените действия игроков Динамо в матче с Мариуполем
Бущан
5,0
50%
Кендзера
4,0
40%
Забарный
5,0
50%
Сирота
5,0
50%
Караваев
3,0
30%
Сидорчук
6,0
60%
Шапаренко
6,0
60%
Буяльский
4,0
40%
Де Пена
4,0
40%
Цыганков
3,0
30%
Вербич
3,0
30%
Гармаш
4,0
40%
Тымчик
4,0
40%
Витиньо
4,0
40%