Сообщение #2485670 Просмотреть на стене →

Чесно кажучи , дуже здивований кириломовною інтерпретацією англомовних порад щодо наступу. Так, я теж не читав їх в оригіналі, але , знаючи їх способи ведення війни, не важко здогадатися про що саме вони говорять.

Наприклад, прочитав інтерпритацію, в якій, що мене і здивувало, людина з військовою освітою, написала, "" що американці радять на пузі долати мінні поля" . Порада стосувалася більше полягати на наземні системи корегування та розвідки. А не на дрони з амазон.
Я можу зрозуміти, що це інтерпритація радянського зразка. Бо, якщо порівняти сучасні наземні засоби розвідки і ті що є в ЗСУ. А які радари є в ЗСУ?? Тепловізійні системи, радіолокаційні вся системи розвідки вимагають багато енергії. також, сучасна війна це саме 24/7 , тому системи, такя як НАТТЕР ЕОС норвежські. Сстеми навіть на танках А6 та СВ90 , Бредлі на всіх цих машинах стоять системи спостереження за полем бою. Саме це і мали на увазі американці.
Системи спостереження, що встановлені на назмних станціях мають мінімальний час відклику на загрозу. Вже є навіть автоматичні, такі як Трофі та інші. Той же БлюХаллоу теж є наземним системою. Піхота ЗСУ немає власних дронів. Наприклад в зводі США є власне відділення дронів.
Не треба шукати чорну кішку в чорній кімнаті, особливо, якщо її там немає.

Також , доволі легко зрозуміти поради, що до раціонального використання снарядів. Це зовсім не означає, що американці не радять стріляти. Ні, навпаки. вони радять довершенно стріляти, щоб не перевантажувати логістику. Це доволі проста порада, на яку вони мають повне право. Ще рік тому, коли 2000 снарядів було на день, втрати ворога становили тіж самі 400 двохсотих. Зараз кількість снарядів зросла на порядок. А кількість уражених навіть зменшилась.
Якщо подивитись на першу пораду, то стає зрозумілим, що саме вони сказали. Виористовуйте наземні засоби корегування та виявлення противника, це дасть ЗСУ змогу більш економно використовувати наявні снаряди. Також, вони з усіх сил намагаються надати нам 105 мм танкові снаряди. Яких в них просто безліч. Але є спеціалісти, які вважають, що Т72 без снарядів все одно краще ніж Леопард1 зі снарядвами.

це жах.

З Купянском теж .... Чому кириломовні вирішили, що американці пропонують просто залишити Купянськ??? Яке взагалі значення має 1/4 частини міста на західному березі річки Оскіл в цій війні. " Залишити Купянськ" це не географія, а заклик не воювати в невигідних умовах. Купянськ , з точки зору логістики, єдине місце, єдине, де логістичні умови у росіян краще. І то , тільки поки наші війска знаходяться на східному ьерезі річки. Виж те саме робили в Херсоні. Притисли росіян до Дніпра. Зараз росіяни хочуть притиснути нас до річки Оскіл. При цьому ми бачимо в Херсрні, за Дніпром , просто містечкові бої за острови. Тобто, американці радять відмовитись від планування операцій в невигідних умовах з точки зору логістики. І просто зосередити снаряди на більш сприятливим логістично напрямкам.

Чесно кажучі, не розумію, що поганого радять англосакси??
Виснаження в останній милі за рахунок технологічної переваги артилерії. Та переваг логістики шосейних доріг перед логістикою залізничних перевезень. Тобто Південь.
Перевод війни в інший вимір. Море та повітря.
Хіба такі поради погані???
Це поради, які зберігають життя копачів.

Ніхто ж не хоче порівнювати плани Залужного рік тому і зараз.
Рік тому було в планах 20 нових бригад. Ух ..... 300 танків. ( дурня повна, але ж вам подобалось. ))

Тепер річ вже не йде про мобілізацію. Бригад нових вже хочуть тільки 10. Та і то наврядчи будуть створювати. Нх вони в морі та в повітрі.
Думаєте Залужний просто так сказав про 40 літаків??? Ні, він прерасно знав, що йому дадуть саме 40 літаків з Європи, але тільки в 24 році. Але все одно вирішив повести " свій народ" " звільнити своє".
Що, звільнив??? поради того року були точно такими же.
Ослаблення. Вихід з Бахмуту. Та літаки та танки. Їх поради не змінюються. Їх грошу як йшли в наземні системи озброєння, так і ідуть. Нічого не змінилося.

Фартушний
 
+2
Последние новости
"Мені сподобалося, як він перетворив "Динамо" після Луческу". Легенда киян високо відзначив роботу Шовковського Забив 15 голів. Колишній нападник "Динамо" потрапив до резервної команди сезону чемпіонату Кіпру Игорь Цыганик: «В матче «Динамо» — «Кривбасс» ожидаю довольно интересную игру с голами» Сергей Ребров: «Единственные, кто могут публично и конструктивно критиковать игру и работу тренера, — это бывшие тренеры» Сергій РЕБРОВ: "Коли очолив "Динамо", де у гравців могла бути зарплата по 3 млн доларів, важливим було здобути їхню довіру" Сергій РЕБРОВ: "Постійно повторював президенту "Динамо": "Не читайте відгуки вболівальників" "Він був габаритний, швидкий, з мисленням": вінгер "Металіста" розповів, хто виділявся в академії "Динамо" Вінгер "Динамо" в цікавому челенджі продемонстрував свої знання історії України «Ласло Болони был в шаге от того, чтобы возглавить киевское «Динамо», — румынский экс-вратарь Возможные соперники. «Динамо» рискует оказаться в числе «несеяных» уже во 2-м квалификационном раунде Лиги чемпионов
Опрос
Скільки триватиме війна?
Менше місяця
13%
13%
Менше трьох місяців
26%
26%
До півроку
24%
24%
До року
13%
13%
Більше року
24%
24%
Оценки
Оцените действия игроков Динамо в матче с Мариуполем
Бущан
5,0
50%
Кендзера
4,0
40%
Забарный
5,0
50%
Сирота
5,0
50%
Караваев
3,0
30%
Сидорчук
6,0
60%
Шапаренко
6,0
60%
Буяльский
4,0
40%
Де Пена
4,0
40%
Цыганков
3,0
30%
Вербич
3,0
30%
Гармаш
4,0
40%
Тымчик
4,0
40%
Витиньо
4,0
40%