Сообщение #2462455 Просмотреть на стене →

Потужна стаття

https://www.opendemocracy.net/en/odr/ukraine-russia-training-nato-west-military/
Навчання НАТО залишають українські війська «недостатньо готовими» до війни
Західні інструктори не розуміють, з якою війною чи ворогом ми воюємо, кажуть українські військові
Українські солдати залишаються недостатньо
готовими до реалій російської війни через розрив між військовими навчаннями НАТО та національною армією, за словами однієї з фронтових бригад.

Наразі понад 60 тисяч українських військових пройшли військові навчання на Заході.

Проте наразі НАТО може запропонувати українським солдатам лише базову підготовку, перекладаючи тягар життєво важливої ​​бойової підготовки назад на Україну. Часові обмеження означають, що навчання другого етапу не завжди відбувається або відбувається в повному обсязі в Україні чи на Заході.

«Я не хочу говорити нічого проти наших партнерів, але вони не зовсім розуміють нашу ситуацію і те, як ми воюємо», — сказав старший сержант-розвідник новосформованої 41-ї механізованої бригади, який носить прізвисько «голландець». «Тому основне навчання та інтегроване навчання відбувається тут».
Але Рейнольдс сказав, що він вважає, що є певні можливості для зміни навчання, і що межі того, що може запропонувати Захід, ще не досягнуто: «Західні військові, які надають допомогу, повинні усвідомити, що потрібно, щоб колективне навчання працювало. поза межами України».
Наразі українська 41-ша бригада звикає до так званого «другого» рубежу оборони під Куп’янськом – хоча вони знаходяться в межах комфортного обстрілу російської артилерії та танків, вони не такі цільові, як «перша» або «нульова» лінія. . У якийсь момент вони будуть висунуті вперед, щоб протистояти приблизно 50 000 російських військ навколо міста, які намагаються перетягнути українські сили з інших районів на півдні та сході.
Зрештою, сказав Голландець, жоден солдат не має належної підготовки, поки він не перебуває на полі бою і не може продумати свою реакцію.
«Як би сильно ви не готували когось, вони не зрозуміють, що вони на війні, доки їх не обстріляють… Більшість чоловіків тут не обстріляні», – сказав він.
*Імена змінено для захисту ідентичності
Приєднуйтесь до нашого щотижневого інформаційного бюлетеня про війну Росії проти України тут .
 
Опрос
Скільки триватиме війна?
Менше місяця
13%
13%
Менше трьох місяців
26%
26%
До півроку
24%
24%
До року
13%
13%
Більше року
24%
24%
Оценки
Оцените действия игроков Динамо в матче с Мариуполем
Бущан
5,0
50%
Кендзера
4,0
40%
Забарный
5,0
50%
Сирота
5,0
50%
Караваев
3,0
30%
Сидорчук
6,0
60%
Шапаренко
6,0
60%
Буяльский
4,0
40%
Де Пена
4,0
40%
Цыганков
3,0
30%
Вербич
3,0
30%
Гармаш
4,0
40%
Тымчик
4,0
40%
Витиньо
4,0
40%