Сообщение #2459073 Просмотреть на стене →

2Green (24.07 в 10:48) № 2459070
-----------------------------------------
Це зовсім інше питання, я про позицію УПЦ МП як релігійної організації. Там Трегубов правильно написав, що в них було 3 варіанти: 1) відректися від РПЦ і стати розкольниками; 2) примкнути до ПЦУ; 3) отримати самостійний статус. Вони нібито обрали перший, але зміни до статуту так і не опублікували. Власне, все було очевидно:
Українська православна церква Московського патріархату на Соборі у п’ятницю прийняла рішення про адміністративне відокремлення від РПЦ, але зі збереженням духовного спілкування.

Джерело: співрозмовники УП в УПЦ.

Деталі: На Соборі ухвалили зміни до статуту церкви, які по суті забирають у Москви будь-які важелі адміністративного впливу на УПЦ.

Пряма мова: "Коротко кажучи, наша Церква від’єдналась адміністративно. Але ми зберегли духовне спілкування з Москвою. Пропонували деякі делегати не поминати патріарха Кирила, але це не підтримали. Ми поминаємо його, щоб Бог зробив його кращим. Наша Церква навіть ворогів поминає.

Всі рішення базуються на Грамоті про автономію та самоуправління, яку УПЦ вручив покійний патріарх Алексій ІІ в 1990 році".

Що передувало: 27 травня Собор Української православної церкви Московського патріархату заявив, що не згоден із предстоятелем власної церкви патріархом Кирилом у питанні війни Росії з Україною і УПЦ надалі буде діяти як "незалежна і самостійна".

Це відбулось на тлі того, як після початку повномасштабного вторгнення Росії, у значній частині парафій УПЦ МП почалось невдоволення позицією Кирила, який, по суті, благословив дії РФ в Україні.

Після 24 лютого уже більше 400 приходів УПЦ МП перейшло до ПЦУ.

У 1990 році УПЦ очолював митрополит Філарет, який спробував добитися повної автокефалії від РПЦ. Натомість Москва оголосила йому анафему, а тій частині УПЦ, яка зберегла вірність новообраний патріарх Алексій ІІ надав найширшу можливу церковну автономію.

Попри це УПЦ завжди залишалась і залишається частиною РПЦ. Навіть після нових рішень Собору УПЦ не стане автокефальною церквою. Для цього вона має отримати відповідний томос.

https://www.pravda.com.ua/news/2022/05/27/7349010/
Це як хтось публічно підтримав вбивство твоєї родини, а ти на кожне свято проголошуєш за нього тост, "щоб Бог зробив його кращим".
 
Последние новости
Сергей Ребров: «После матча игроки попросили меня выйти из раздевалки» "Поділився секретами успіху на полі". Капітан "Динамо" завітав на тренування дитячної команди з Вінничини Заявка сборной Украины на матч с Румынией. В списке все, включая Миколенко Официально. «Динамо» в Лодзи свои домашние еврокубковые матчи проводить не будет Миколенко їде на матч Україна - Румунія, відновлення після травми, костюми для футболістів. Збірна у Мюнхені Екс-динамівець Дуду змінив клуб у Бразилії "Один він ходив із простим, кнопковим телефоном": Парцванiя назвав найбільш скромного гравця "Динамо" Бывший полузащитник «Динамо» спустя 13 лет вернулся в свой родной клуб Виталий Миколенко: «Никаких проблем со связками нет, у меня просто сильный ушиб» (ВИДЕО) Реброву на замітку: румунський тренер назвав вразливе місце збірної України перед стартом Євро-2024
Опрос
Скільки триватиме війна?
Менше місяця
13%
13%
Менше трьох місяців
26%
26%
До півроку
24%
24%
До року
13%
13%
Більше року
24%
24%
Оценки
Оцените действия игроков Динамо в матче с Мариуполем
Бущан
5,0
50%
Кендзера
4,0
40%
Забарный
5,0
50%
Сирота
5,0
50%
Караваев
3,0
30%
Сидорчук
6,0
60%
Шапаренко
6,0
60%
Буяльский
4,0
40%
Де Пена
4,0
40%
Цыганков
3,0
30%
Вербич
3,0
30%
Гармаш
4,0
40%
Тымчик
4,0
40%
Витиньо
4,0
40%