Сообщение #2438265 Просмотреть на стене →

Нова стратегія наступу ЗСУ: в Запорізькій області через щільність мінних полів українські військові просуваються пішки.

Так триватиме доти, доки Сили Оборони не зможуть залучити касетні боєприпаси: вогнева перевага дозволить ЗСУ отримати час і простір для використання вже наявної інженерної техніки, - The Washington Post.

🫵🏼 5-16 км перед російськими позиціями всіяно мінами. Тривала підготовка ЗСУ до контрнаступу, викликана очікуванням озброєнь, дала змогу рашистам замінувати території в буферній зоні, що наразі ускладнює просування української армії та призводить довтрат - і техніки, і людей.

🫵🏼 Сапери плазом у сутінках намагаються проводити розмінування вручну. Окупанти тим часом можуть скинути нові міни з безпілотників, зводячи нанівець їхні зусилля. The New York Times: Російські мінні поля складаються з декількох видів вибухових пристроїв.

👉🏼міни-пастки, які детонують при спробі їх підняти;
👉🏼 міни, начинені шрапнеллю (спрацьовують при наступі);
👉🏼 міни-розтяжки;
👉🏼 окрему проблему становлять пластикові міни - такі осколки в тілі солдатів складно виявити, оскільки медичні металодетектори їх не виявляють;
👉🏼 бойові машини Bradley спокійно долають протипіхотні міни, але їх зупиняють протитанкові пристрої.

🫵🏼 Сапери працюють вночі, в групах по чотири людини. Спочатку розчищають вузьку доріжку, а потім трохи розширюють її, щоб двоє солдатів могли йти поруч із носилками. Часто працюють без металошукача, оскільки він занадто помітний. Тому сапери повзуть, сподіваючись просто виявити міни.

🫵🏼 NYT: міни перевершили артилерію як основну причину поранень. Але вони - не єдина проблема саперів. У міру просування українські солдати виходять із зони дії деяких систем ППО і стають уразливими для орківських вертольотів.

🫵🏼 WP: Київ отримав менше ніж 15% техніки для розмінування, включно із системами M58. Саме їх, а також торпедні вибухові заряди "Бангалор" постійно просили у західних партнерів міністр оборони Резніков і головнокомандувач Залужний.

🫵🏼 Водночас, наявні у ЗСУ машини з розмінування стають легкою мішенню для російських військ, бо противник очікує появи такої техніки: вона масивна, гучна, і тому - помітна.

🫵🏼 WP: Рішення США надати Україні «суперечливі» касетні боєприпаси надасть Києву вогневу перевагу, що дозволить українським військовим мати достатньо часу і простору для використання наявного інженерного обладнання.

🫵🏼 Глибина і щільність мінних полів зараз є головною проблемою вздовж південної лінії фронту в Запорізькій області: рашисти очікували, що українці підуть в атаку і спробують перерізати сухопутний коридор через окупований регіон, який з'єднує російський кордон з Кримом. "Місцевість у цьому районі – це переважно розлогі відкриті поля, де українцям не було де замаскувати свою велику техніку і транспортні засоби. За словами солдатів, росіяни обрали для своїх позицій височини", – WP.
 
Опрос
Скільки триватиме війна?
Менше місяця
14%
14%
Менше трьох місяців
27%
27%
До півроку
24%
24%
До року
14%
14%
Більше року
22%
22%
Оценки
Оцените действия игроков Динамо в матче с Мариуполем
Бущан
5,0
50%
Кендзера
4,0
40%
Забарный
5,0
50%
Сирота
5,0
50%
Караваев
3,0
30%
Сидорчук
6,0
60%
Шапаренко
6,0
60%
Буяльский
4,0
40%
Де Пена
4,0
40%
Цыганков
3,0
30%
Вербич
3,0
30%
Гармаш
4,0
40%
Тымчик
4,0
40%
Витиньо
4,0
40%