Сообщение #2436352 Просмотреть на стене →

Cy
Твіттер-тред Томаса Тайнера у перекладі @mortisaeterna

"У Німеччині «Der Spiegel», WELT, ntv Nachrichten, в Австрії «DER STANDART» пишуть, що «український наступ провалився».

Це дика нісенітниця.

Ця нісенітниця відбувається тому, що всі вони брали інтерв'ю в одного і того ж експерта, який не розуміє фаз українського наступу, яких є щонайменше 5, і ми ледве в середині Фази 1 - «виснаження та порушення».

Причина, чому люди не вважають Фазу 1 успіхом України, полягає в тому, що вони звикли до війн США/НАТО, в яких Фаза 1 - це суто повітряна міць.

Фаза 1 призначена для виснаження сил противника і перекриття/порушення його ліній зв'язку. Захід використовує для цього винищувачі і бомбардувальники, а також крилаті ракети.

Під час війни в Перській затоці 1991 року понад 1700 бойових літаків коаліції потребували 37 (!) днів і понад 100 000 вильотів, щоб виснажити іракські сили настільки, щоб розпочати наземну кампанію. По іракських цілях було випущено 288 крилатих ракет «Томагавк».

Під час вторгнення в Ірак у 2003 році бойові літаки коаліції здійснили 41 000 вильотів і випустили 802 «Томагавки» по іракських цілях.

Цього разу коаліція пропустила фазу виснаження і перейшла безпосередньо до Фази 2 - безпосередньої повітряної підтримки = бомбардування дороги до Багдаду для 1-ї дивізії морської піхоти і 3-ї піхотної дивізії.

Україна не має нічого з цієї повітряної сили; і тому Україна змушена замінити винищувачі і бомбардувальники на GMLRS, «Екскалібури», «Шторм Шедоу» і безпілотники.

Як тільки безпілотник виявляє ціль, оператор безпілотника повинен надати запит на прицілювання, результати якого потім передаються або на пускову установку M142 HIMARS або M270A1 MLRS, яка вносить координати цілі в ракету GMLRS; або передаються на гаубицю M777, PzH 2000, M109A6 чи Archer, яка вносить координати цілі в снаряд «Екскалібур»; або дані передаються до 7-ї бригади тактичної авіації Повітряних Сил ЗСУ, яка вносить координати цілі в «Шторм Шедоу».

Ви помітили, що на все це потрібен час?

Проте Україна повинна виснажити російську важку техніку, перш ніж вона зможе розпочати другу фазу наступу... і єдиний спосіб зробити це - заманити російські війська в зону ураження GMLRS та «Екскалібурів».

І Україна робить це прямо зараз, атакуючи російські позиції чотирма з десяти бригад, які були підготовлені до цієї фази.

Зараз росіяни стоять перед дилемою: або висунути свою важку техніку вперед, ризикуючи втратити її під ударами GMLRS і «Екскалібурів», або залишити важку техніку поза зоною досяжності і дозволити Україні несподівано швидко прорватися через російські лінії. Що ж, росіяни вирішили висунути свою техніку вперед, і Україна завдає по ній безперервних ударів.

Проте це набагато, набагато повільніший процес, ніж повітряна кампанія. І на відміну від повітряної кампанії, Україна втрачає війська і техніку. І це призвело до того, що деякі аналітики оголосили український наступ «провальним» - але це не так. Ці «аналітики» і «експерти» просто не розуміють українського плану.

Я не знаю, коли почнеться наступна фаза українського наступу. Але я впевнений, що вона не прив'язана до дати або певної географічної локації.

Я припускаю, що наступна фаза розпочнеться тоді, коли Україна буде впевнена, що знищила певний відсоток російських гаубиць, ракетних установок, систем радіоелектронної боротьби, систем протиповітряної оборони, погіршила російську логістику, завдавши ударів по російських лініях постачання, знищила більшість російських складів боєприпасів і командних пунктів - тобто за тими самими параметрами, за якими розпочалася наземна кампанія операції «Буря в пустелі в 1991 році.

Український наступ ледь розпочався. І через брак повітряної підтримки перша фаза займе набагато більше часу, ніж люди звикли - але журналістам потрібно щодня придумувати нову драму.

Але справжня історія полягає в тому, скільки ще сил Україна готує, скільки ще сил Україна і НАТО тренують, і скільки ще обладнання Захід має надати для цих нових підрозділів.

Перемога України неминуча. Нам потрібно лише трохи терпіння".
___
Скорочено, повний переклад тут.
https://www.patreon.com/posts/85614235?pr=true
 
+8
Последние новости
Володимир ЗВЄРОВ: "Шахтар" буде фаворитом у матчі з "Динамо", але у минулих сезонах теж так було, а кияни збиралися та вигравали" Александр Шовковский — лучший тренер УПЛ в апреле Журналіст: "Стосовно інтереса "Динамо" до Салюка Ігор Суркіс сказав два слова" Ярмоленко розповів, коли задумається про завершення кар'єри "Ця ситуація схожа на ситуації з продажем Малиновського та Яремчука після їхнього найкращого сезону". Журналіст про майбутнє Циганкова та Довбика Кабаєв - про матч із "Шахтарем": "Зараз не хочеться гучних слів, що ми будемо чемпіонами. Давайте "Динамо" доведе це не словом, а ділом" Журналіст: "Динамо" мало великі проблеми у першому таймі з "Колосом". Атаки були повільними, не вистачало швидкості у комбінаціях" Андрей Ярмоленко: «Планов завершать карьеру пока нет» «Динамо» — «Колос» — 5:0: числа и факты. «Динамо» — первый клуб, который одержал 700 побед в чемпионатах Украины Бухарестский «Рапид» предложил Луческу пятилетний контракт и топовую должность в клубе
Опрос
Скільки триватиме війна?
Менше місяця
13%
13%
Менше трьох місяців
26%
26%
До півроку
24%
24%
До року
13%
13%
Більше року
24%
24%
Оценки
Оцените действия игроков Динамо в матче с Мариуполем
Бущан
5,0
50%
Кендзера
4,0
40%
Забарный
5,0
50%
Сирота
5,0
50%
Караваев
3,0
30%
Сидорчук
6,0
60%
Шапаренко
6,0
60%
Буяльский
4,0
40%
Де Пена
4,0
40%
Цыганков
3,0
30%
Вербич
3,0
30%
Гармаш
4,0
40%
Тымчик
4,0
40%
Витиньо
4,0
40%