Сообщение #2433926 Просмотреть на стене →

http://www.footclub.com.ua/news/Ukraina/Molodijka/577856487/EVRO-2023-sered-molodi-cikavinki-1-go-turu
ЄВРО-2023 серед молоді: цікавинки 1-го туру

«Футбольний клуб»
Фінальна стадія молодіжного чемпіонату Європи розпочнеться матчами в середу та четвер. Наводимо цікаві факти стартових поєдинків групового етапу в Грузії та Румунії.

#VIVAVIVAУКРАЇНА #історіясвітовогофутболу #Черкаси #вболівальники
#тенденціїукраїнськогофутболу
Група A: Португалія, Нідерланди, Бельгія, Грузія

Збірна Грузії розпочне домашній турнір зустріччю з фіналістами-2021 португальцями. В складі срібних призерів залишилися Вітінья та Франсішку Консейсау, а ось Фабіу Вієйра не зможе зіграти через травму.

У піренейській команді також можна знайти переможців Юнацької ліги УЄФА-2020 із «Порту» та гравців «Бенфіки», які брали участь у фінальній стадії Юнацької ліги-2022 і Міжконтинентального кубка U20.

Бельгійці стали першими, хто ще в березні відібрався на ЄВРО. Разом із цим вони пропустили лише два м'ячі у восьми матчах. Нідерланди не зазнали жодної поразки в десяти зустрічах, пропустивши лише тричі. В 2021 році помаранчеві були близькими до трофею, але поступилися в півфіналі майбутнім чемпіонам німцям.

Група B: Іспанія, Румунія, Хорватія, УКРАЇНА

Збірна України ледь не виграла у відбірковій групі конкуренцію у французів і відібралася на ЄВРО завдяки перемозі в стикових матчах зі словаками з загальним рахунком 3:2. Хет-трик у матчі-відповіді оформив Данило Сікан, який разом із Олексієм Кащуком став у 2019 році чемпіоном світу U20. Головна зірка в заявці українців – вінгер «Челсі» Михайло Мудрик.

У складі хорватів привертає увагу Роко Шимич – син відомого в минулому захисника Даріо Шимича. Високорослий форвард чудово проявив себе в складі «Зальцбурга», що дійшов у 2022 році до фіналу Юнацької ліги УЄФА.

Ще одні господарі турніру, румуни, стартують матчем проти традиційно зіркових іспанців. 2021 року ті взяли срібло молодіжного ЄВРО, а за кількістю титулів ділять лідерство зі збірною Італії. Обидві команди перемагали в турнірі п'ять разів.

МАТЧІ ЧЕТВЕРГА

Група C: Англія, Німеччина, Чехія, Ізраїль

Англія випередила Чехію у відбірковій групі, обігравши суперників у обох матчах, і зараз сподівається продовжити серію вже у фінальній стадії. Тим більше, що в складі англійців вистачає гравців, які виступають на топ-рівні, таких як Кертіс Джонс, Харві Елліотт, Еміл Сміт-Роу або Ентоні Гордон. Щоправда, найкращий бомбардир цієї команди Фоларін Балоган перед ЄВРО вирішив виступати за збірну США. У чехів теж сильна та досвідчена збірна, в складі якої виділяються учасники молодіжного ЄВРО-2021 Матей Коварж, Міхал Фукал, Мартін Вітік, Павел Шулц й Адам Карабец.

Німеччина ніколи не брала титул на рівні U21 до 2009 року, коли команда Мануеля Нойєра, Матса Гуммельса, Самі Хедіри та Месута Озіла нарешті здобула золото. Але потім пішло-поїхало! Німці тріумфували в двох із трьох останніх розіграшів, тож Ізраїль, який у відбірковій групі двічі програв саме Німеччині, чекає дуже непросте випробування. Більш рівним виглядає матч Норвегії та Швейцарії, хоча досвіду більше в останньої.

Група D: Франція, Італія, Швейцарія, Норвегія

Але центральним поєдинком дня, звісно, вважається зустріч збірних Франції й Італії. В складі «триколірних» багато зірок, включаючи Лоїка Баде, який нещодавно виграв із «Севільєю» Лігу Європи. Але є ким похвалитися й італійцям: Віллі Ньонто, Сандро Тоналі та Джорджіо Скальвіні перебралися до «молодіжки» з першої збірної, а Рауль Белланова разом із «Інтером» дійшов до фіналу Ліги чемпіонів.

За матеріалами офіційного сайту УЄФА

21 червня 2023 19:00
 
Последние новости
Сергей Ребров: «Единственные, кто могут публично и конструктивно критиковать игру и работу тренера, — это бывшие тренеры» Сергій РЕБРОВ: "Коли очолив "Динамо", де у гравців могла бути зарплата по 3 млн доларів, важливим було здобути їхню довіру" Сергій РЕБРОВ: "Постійно повторював президенту "Динамо": "Не читайте відгуки вболівальників" "Він був габаритний, швидкий, з мисленням": вінгер "Металіста" розповів, хто виділявся в академії "Динамо" Вінгер "Динамо" в цікавому челенджі продемонстрував свої знання історії України «Ласло Болони был в шаге от того, чтобы возглавить киевское «Динамо», — румынский экс-вратарь Возможные соперники. «Динамо» рискует оказаться в числе «несеяных» уже во 2-м квалификационном раунде Лиги чемпионов СМИ: Бенито покинет «Динамо» Іван БАЛАН: "Вболіватиму за "Ворсклу". У "Шахтаря", як і у "Динамо", стільки титулів, що їм усе це вже нікуди складати" Главный тренер «Шахтера» ответил на вопрос, мотивирует ли его возможность опередить «Динамо» по количеству трофеев
Опрос
Скільки триватиме війна?
Менше місяця
13%
13%
Менше трьох місяців
26%
26%
До півроку
24%
24%
До року
13%
13%
Більше року
24%
24%
Оценки
Оцените действия игроков Динамо в матче с Мариуполем
Бущан
5,0
50%
Кендзера
4,0
40%
Забарный
5,0
50%
Сирота
5,0
50%
Караваев
3,0
30%
Сидорчук
6,0
60%
Шапаренко
6,0
60%
Буяльский
4,0
40%
Де Пена
4,0
40%
Цыганков
3,0
30%
Вербич
3,0
30%
Гармаш
4,0
40%
Тымчик
4,0
40%
Витиньо
4,0
40%