Сообщение #2403636 Просмотреть на стене →

2scorpions-7800 (20.06 в 00:54) № 2403626
-----------------------------------------
Щось якійсь глюк був з посиланням на статтю.
FBI resisted opening probe into Trump’s role in Jan. 6 for more than a year
https://www.washingtonpost.com/investigations/2023/06/19/fbi-resisted-opening-probe-into-trumps-role-jan-6-more-than-year/
ФБР більше року опиралося розпочати розслідування ролі Трампа 6 січня
Під час розслідування Міністерства юстиції 6 січня ключові чиновники юстиції також скасували попередній план створення оперативної групи, зосередженої на людях із орбіти Трампа.

#історія #Америкасьогодні #світовіЗМІ #Черкаси #Міжнароднеправопринципитазастосування
Через кілька годин після того, як він склав присягу як генеральний прокурор, Меррік Гарленд і його заступники зібралися в обшитій дерев’яними панелями конференц-залі в Міністерстві юстиції для приватного брифінгу щодо розслідування, яке він пообіцяв зробити своїм найвищим пріоритетом: притягнення до відповідальності винних у злочині. напад на Капітолій США 6 січня 2021 року.

За два місяці з моменту облоги федеральні агенти провели 709 обшуків, висунули звинувачення 278 бунтівникам і ідентифікували 885 ймовірних підозрюваних, сказав Майкл Р. Шервін, тодішній виконуючий обов’язки прокурора США округу Колумбія, переглядаючи слайд-презентацію. Гарленд і деякі з його заступників схвально кивнули на статистику, а новий генеральний прокурор назвав прогрес «чудовим», за словами присутніх у залі.
Офіс Шервіна за допомогою ФБР відповідав за кримінальне переслідування всіх злочинів, пов’язаних із нападом 6 січня. Наступного дня він потрапив у заголовки газет, відмовившись виключити можливість того, що сам президент Дональд Трамп може бути винен. «Ми розглядаємо всіх акторів, а не тільки людей, які зайшли в будівлю», — сказав Шервін у відповідь на запитання журналіста про Трампа. «Якщо докази відповідатимуть ознакам злочину, їм буде пред’явлено звинувачення».

Але згідно з копією брифінгу, який був відсутній в 11-сторінковій презентації Шервіна Гарленду 11 березня 2021 року, не було жодного посилання на Трампа чи його радників — тих, хто не брав участь у бунті в Капітолії, але організував події, що призвели до нього. .
Розслідування Washington Post показало, що мине більше року, перш ніж прокурори та агенти ФБР спільно розпочнуть офіційне розслідування дій Білого дому з метою викрадення виборів. Навіть тоді ФБР не виявило колишнього президента в центрі розслідування.

Настороженість щодо того, щоб здаватися пристрасним, інституційна обережність і суперечки щодо того, скільки доказів достатньо для розслідування дій Трампа та його оточення – все це сприяло повільному темпу. Гарленд і заступник генерального прокурора Ліза Монако взяли обережний курс, спрямований на відновлення громадської довіри до департаменту, тоді як деякі прокурори, які стоять під ними, роздратувалися, відчуваючи, що високопосадовці ухиляються від розгляду доказів потенційних злочинів Трампа та його близьких осіб, Повідомлення знайдено.

У листопаді 2022 року, після того як Трамп оголосив, що він знову балотуватиметься в президенти , що зробило його потенційним суперником президента Байдена в 2024 році , Гарленд призначив спеціального прокурора Джека Сміта, щоб взяти на себе розслідування спроби Трампа скасувати вибори 2020 року.
8 червня під час окремого розслідування, яке також було передано спеціальному прокурору, Сміт домігся висунення обвинувального акту великого журі проти колишнього президента за неправильне поводження з секретними документами після відставки. Трампу висунули звинувачення за 31 пунктом у порушенні частини Закону про шпигунство , а також за шістьма пунктами, що стосуються ймовірних спроб ввести в оману федеральних слідчих.

Зусилля розслідувати Трампа щодо секретних записів мали свої перешкоди, зокрема агенти ФБР, які чинили опір обшуку в будинку колишнього президента . Але виявлення надсекретних документів у розпорядженні Трампа викликало термінове розслідування національної безпеки, яке виклало чітко визначений юридичний шлях для прокурорів у порівнянні з безпрецедентним завданням побудови справи проти Трампа за спробу вкрасти вибори.
актами під час розслідування нападу на Капітолій, починаючи з «людей на місцях» і закінчуючи. У своїй промові, у якій він брав активну участь у написанні, щоб відзначити першу річницю нападу, Гарленд похвалив прогрес департаменту, а також кивнув на увагу громадськості щодо темпів розслідування.
 
Опрос
Скільки триватиме війна?
Менше місяця
14%
14%
Менше трьох місяців
27%
27%
До півроку
24%
24%
До року
14%
14%
Більше року
22%
22%
Оценки
Оцените действия игроков Динамо в матче с Мариуполем
Бущан
5,0
50%
Кендзера
4,0
40%
Забарный
5,0
50%
Сирота
5,0
50%
Караваев
3,0
30%
Сидорчук
6,0
60%
Шапаренко
6,0
60%
Буяльский
4,0
40%
Де Пена
4,0
40%
Цыганков
3,0
30%
Вербич
3,0
30%
Гармаш
4,0
40%
Тымчик
4,0
40%
Витиньо
4,0
40%