Сообщение #2403605 Просмотреть на стене →

Ukraine meets 2 of 7 conditions to launch EU membership talks -sources
https://www.reuters.com/world/europe/ukraine-meets-2-7-conditions-launch-eu-membership-talks-sources-2023-06-19/
Україна виконує 2 із 7 умов для початку переговорів про членство в ЄС – джерела

Феноменальний відсоток!
#VIVAVIVAУКРАЇНА
#світовіЗМІ #історія


БРЮССЕЛЬ, 19 червня (Reuters). Цього тижня у звіті Європейського Союзу буде сказано, що Україна виконала дві з семи умов для початку переговорів про членство, повідомили два джерела в ЄС, а виконавча влада блоку має намір підкреслити прогрес, досягнутий попри війну, спровоковану Росією. вторгнення.

Рік тому ЄС надав Україні офіційний статус кандидата на членство – через чотири місяці після того, як Росія, сюзерен Києва з радянських часів, напала на країну під час її зусиль інтегруватися із Заходом.

Але ЄС висунув сім умов, у тому числі щодо судової реформи та приборкання ендемічної корупції, для початку переговорів про вступ. Україна закликала розпочати переговори цього року.

Звіт виконавчої комісії Європейської комісії є важливою віхою в цьому процесі, який, як сподіваються прихильники прагнення України до швидкого вступу до ЄС, завершиться рішенням 27 країн-членів блоку в грудні розпочати переговори з Києвом.

Двоє високопоставлених чиновників ЄС, які були ознайомлені зі звітом, який не був оприлюднений, сказали, що Україна наразі відповідає двом критеріям. Один із чиновників сказав, що вони стосуються судової реформи та законодавства про засоби масової інформації, і додав, що акцент у звіті зосереджений на позитивних моментах.
"Прогрес є. Звіт буде помірно позитивним", - сказав співрозмовник на умовах анонімності. «Мова йде не про прикрашання реальності, а про визнання прогресу, наприклад, були відомі антикорупційні справи».

Останніми місяцями Україна переслідувала кілька резонансних корупційних справ, у тому числі затримання голови Верховного суду за підозрою в хабарі в розмірі 2,7 мільйона доларів.

Окрім більшої боротьби з корупцією, інші критерії включають реформи Конституційного Суду України та правоохоронних органів, заходи щодо боротьби з відмиванням грошей, а також закони для стримування олігархів і захисту прав національних меншин.

СКЛЯНА НАПОЛОВИНУ
Третє джерело, також чиновник ЄС, знайомий з рекомендаціями блоку Україні щодо верховенства права, додав:

«Щодо реформ, то стакан був би наполовину повний, ми б ніколи не прийняли негативного тону щодо України на даний момент. Судові реформи мають певний прогрес, хоча ще є ключові, які потрібно провести. Не все задовільні».

Реклама · Прокрутіть, щоб продовжити
Посадовець зазначив, що Україна призначила нових керівників САП та НАБУ, хоча закон 2022 року про боротьбу з олігархією визнано недостатнім.

Звіт, який називають проміжним оновленням перед більш офіційною оцінкою в жовтні, буде передано 27 національним представникам ЄС у центрі блоку Брюссель у середу, а потім на зустріч міністрів у справах Європи у Стокгольмі в четвер.

27 країн-членів мають останнє слово щодо того, чи починати з Києвом переговори про членство та коли.

Щоб відповідати вимогам, Україні доведеться привести своє законодавство у відповідність із багатьма широкими стандартами ЄС, починаючи від клімату до праці. На практиці шлях України до членства займе роки, і мало хто вірить, що країна може приєднатися, перебуваючи у стані війни з Росією.

Сусіди України на східному фланзі ЄС, Польща та країни Балтії, загалом підтримують швидкий шлях для Києва, тоді як західні, старші країни-члени, включаючи Францію, Німеччину та Нідерланди, ставляться до цієї ідеї холодніше.

#Міжнароднеправопринципитазастосування #Черкаси
 
Опрос
Скільки триватиме війна?
Менше місяця
14%
14%
Менше трьох місяців
27%
27%
До півроку
24%
24%
До року
14%
14%
Більше року
22%
22%
Оценки
Оцените действия игроков Динамо в матче с Мариуполем
Бущан
5,0
50%
Кендзера
4,0
40%
Забарный
5,0
50%
Сирота
5,0
50%
Караваев
3,0
30%
Сидорчук
6,0
60%
Шапаренко
6,0
60%
Буяльский
4,0
40%
Де Пена
4,0
40%
Цыганков
3,0
30%
Вербич
3,0
30%
Гармаш
4,0
40%
Тымчик
4,0
40%
Витиньо
4,0
40%