Сообщение #2403136 Просмотреть на стене →

Здається, це Ар'єва канал.

🔒 Зрадника, який допоміг росіянам захопити ЧАЕС, судять у Сербії.

⚖️ Російського агента Наумова, призначеного Зеленським заступником голови СБУ за поданням Баканова, почали судити в сербському місті Ніш.

💰 7 серпня 2022 року Наумова затримали на кордоні з Сербією з торбою грошей – 608 тис євро і 125 тис доларів + коштовне каміння. Суд у місті Ніш стосується саме відмивання коштів, за це місцевим правосуддям передбачено до 12 років за ґратами. Колишній посадовець твердить – гроші і цінності він позичив під відкриття нового телеканалу напередодні вторгнення, а потім передумав і вирішив купити будинок у Туреччині.

⛓️ Так собі байка. Журналістські розслідування довели: цілком цивільна особа, і водночас - указом президента Зеленського від 2020 бригадний генерал Наумов отримував кошти з різних мутних джерел.

💵 Лише незаконної зарплатні з 2019 по 2021 рік Наумову «накапало» на 3,2 млн грн. Як? Наумов заявив, що його призвали на службу у військовий підрозділ СБУ, і зберіг свою посаду директора держпідприємства в Чорнобильській зоні. Хоча пішов в СБУ цілком добровільно, за поданням своїх російських кураторів. Як це сталося – давайте згадаємо.

📱📲 У квітні СБУ оприлюднило сенсаційні матеріали - перехоплення розмов колишнього очільника ГУ СБУ в АР Крим Олега Кулініча (агент ФСБ «Котигорошко») та його куратора – ексзаступника секретаря РНБО Володимира Сівковича. Одним із головних завдань тандему було розбалансувати роботу СБУ та інших органів влади, щоб підірвати обороноздатність держави.

💻У травні 2019-го, за завданням спецслужб росії, Олег Кулініч увійшов до найближчого кола керівництва СБУ, а вже у жовтні 2020 року – очолює ГУ СБУ в АР Крим, що розташовувалося в Херсоні. Мав доступ до усієї таємної інформації, що циркулювала в спецслужбі. Серед іншого у розмовах йдеться про Івана Баканова – тодішнього голову СБУ та про Наумова (агент «Охотнік»), якого планували поставити його першим заступником. Сказали – зробили. Відтоді кар'єра Наумова була тісно пов'язана з Бакановим.

👥Як з’ясували журналісти, Наумов вважався "гаманцем Баканова". В той час російський агент «Охотнік» безперешкодно міг сприяти призначенню на посади керівництва силовиків прикордонних областей добре підготованих і завербованих кадрів, про що йшлося в розмові між Сівковичем і Кулінічем.

📩 Враховуючи високий ранг Наумова в СБУ та тісні зв’язки з ЧАЕС (не забуваємо про його посаду директора "Центру організаційно-технічного та інформаційного забезпечення управління зоною відчуження") – цілком імовірно, що він передав росії масу секретних документів, що стосувалися як безпосередньо безпеки ЧАЕС, так і стратегічно важливої для захисту України інформації.

💰💰💰 23 лютого 2022 року агент ФСБ Наумов залишив територію України з великою сумою коштів. Після втечі кілька місяців жив у Німеччині, а потім подався до Сербії. Що цікаво – у міжнародний розшук його досі не оголосили. Чому? Були навіть спроби повідомити ГПУ про місце перебування втікача – однак тодішня генпрокурорка Ірина Венедіктова проігнорувала цю інформацію. Не на часі?

☎️ Нині питання з екстрадицією Наумова в Україну рухається вкрай повільно. Почасти через проросійську позицію Сербії. Там цю справу курує міністр внутрішніх справ. У серпні минулого року він був у Москві на зустрічі з ексголовою ФСБ Миколою Патрушевим. Зокрема – спілкувалися і щодо справи «агента Охотніка».

🔴 Та більшою мірою екстрадиція Наумова небажана владі через те, що при цій владі і досі залишається немало тих, хто належав до одного «офісу ФСБ» зі зрадником. І саме вони роздають завдання, кого саджати за ґрати, як от розвідника Романа Червінського – а кого випускати за кордон з листом від ГУР, як це сталося з близьким до офісу президента хабарником Трубіциним.

@zakrytazona
 
Последние новости
В'ячеслав Суркіс про головну мету в кар'єрі: "Грати за першу команду "Динамо". А якщо все добре піде..." Вячеслав Суркис: «Дети из Академии «Шахтера» непрерывно оскорбляли меня, моего отца, всю мою семью» В'ячеслав СУРКІС: "Діти зі "Шахтаря" почали ображати мою родину, мене, деяких гравців "Динамо" та сам клуб" В'ячеслав Суркіс порівняв святкування голу "Динамо" U-19 у ворота "Шахтаря" з діями Степаненка у 2016 році "Намагався мене вдарити". Воротар "Динамо" U-19 розповів, що сталося після фінального свистка матчу зі "Шахтарем" Сборная мэров Украины под руководством Ковальца заняла третье место на Евро-2024 В Комитете арбитров УАФ оправдали пенальти в ворота «Динамо» в матче киевлян с «Шахтером» "Мені сподобалося, як він перетворив "Динамо" після Луческу". Легенда киян високо відзначив роботу Шовковського Забив 15 голів. Колишній нападник "Динамо" потрапив до резервної команди сезону чемпіонату Кіпру Игорь Цыганик: «В матче «Динамо» — «Кривбасс» ожидаю довольно интересную игру с голами»
Опрос
Скільки триватиме війна?
Менше місяця
13%
13%
Менше трьох місяців
26%
26%
До півроку
24%
24%
До року
13%
13%
Більше року
24%
24%
Оценки
Оцените действия игроков Динамо в матче с Мариуполем
Бущан
5,0
50%
Кендзера
4,0
40%
Забарный
5,0
50%
Сирота
5,0
50%
Караваев
3,0
30%
Сидорчук
6,0
60%
Шапаренко
6,0
60%
Буяльский
4,0
40%
Де Пена
4,0
40%
Цыганков
3,0
30%
Вербич
3,0
30%
Гармаш
4,0
40%
Тымчик
4,0
40%
Витиньо
4,0
40%