Сообщение #2401779 Просмотреть на стене →

As Ukraine Launches Counteroffensive, Definitions of ‘Success’ Vary
Privately, U.S. and European officials concede that pushing all of Russia’s forces out of occupied Ukrainian land is highly unlikely

June 10, 2023
https://www.nytimes.com/2023/06/10/us/politics/ukraine-counteroffensive-russia.html



10 червня 2023 р
Після кількох місяців очікування українські війська — нещодавно навчені складній тактиці ведення війни та озброєні сучасною західною зброєю вартістю мільярди доларів — минулого тижня почали операції на кількох фронтах, намагаючись витіснити закріплені російські військові підрозділи, контрнаступ, який багато чиновників у Сполучені Штати та Європа кажуть, що це може стати поворотним пунктом у 15-місячній війні.

Багато що залежить від результату. Немає сумнівів, що нова військова ініціатива вплине на дискусії про майбутню підтримку України, а також на дискусії про те, як гарантувати її майбутнє. Однак залишається незрозумілим те, що Сполучені Штати, Європа та Україна вважають «успішним» контрнаступом.

Публічно американські та європейські чиновники залишають будь-яке визначення успіху президенту України Володимиру Зеленському. Наразі пан Зеленський не озвучив жодних публічних цілей, окрім своєї часто озвученої вимоги, щоб російські війська залишили територію України. Він відомий як майстер спілкування; будь-яке уявлення про те, що він відмовляється від своїх широких амбіцій, ризикує підірвати його підтримку в критичний момент.

Офіційні особи США та Європи визнають, що виштовхнути всі сили Росії з окупованої української землі вкрай малоймовірно. Тим не менш, дві теми виникають як чіткі ідеї «успіху»: українська армія повертає та утримує ключові частини території, раніше окуповані росіянами, і те, що Київ завдає російській армії виснажливого удару, який змушує Кремль поставити під сумнів майбутнє своїх військових варіантів в Україні.

ОГОЛОШЕННЯ

Продовжуйте читати основну історію

Певний успіх на полі бою, чи то знищення російської армії, чи претензії на певну територію, чи те й інше, може допомогти Києву отримати додаткову військову допомогу від Європи та Сполучених Штатів. Це також зміцнило б впевненість у столицях союзників, що їхня стратегія перетворення українських збройних сил на армію західного зразка працює. І що найважливіше, такий результат зміцнить підтримку в Європі для певних довгострокових гарантій безпеки для Києва та зміцнить позицію України за столом переговорів.

Успіх не гарантований. Протягом усієї війни українська армія з глибоко мотивованими військами, креативними військовими операціями та передовою західною зброєю перевершила російську армію. Але українцям також було важко витіснити росіян з їхніх укріплених оборонних позицій за останні кілька місяців, коли лінії фронту майже не рухалися.

Тим не менш, Україна показала, що може розпочати успішні наступальні операції, як-от минулого року, коли вона зайняла велику частину території на схід від Харкова та після тривалої боротьби повернула південне місто Херсон.

Американські спецслужби оцінили, що найбільш вірогідними сценаріями є менші перемоги України на початковому етапі бойових дій, наприклад, повернення деяких частин Донбасу або витіснення Росії з сільськогосподарських і гірничодобувних районів на південному сході України.

ОГОЛОШЕННЯ

Продовжуйте читати основну історію

Захоплення Запорізької АЕС було б символічною та стратегічною перемогою, яка повернула б одну з найбільших у світі АЕС і важливе джерело електроенергії в руки України.

Американські та європейські офіційні особи кажуть, що для України є ключовим перерізати або принаймні стиснути так званий сухопутний міст: велику частину території, яку Росія захопила між її кордоном і півостровом Крим, який став основним шляхом постачання для військову фортецю, яку він збудував там.

#історія #Америкасьогодні #світовіЗМІ #Черкаси #VIVAVIVAУКРАЇНА
#Міжнароднеправопринципитазастосування
 
Последние новости
Опрос
Скільки триватиме війна?
Менше місяця
13%
13%
Менше трьох місяців
26%
26%
До півроку
24%
24%
До року
13%
13%
Більше року
24%
24%
Оценки
Оцените действия игроков Динамо в матче с Мариуполем
Бущан
5,0
50%
Кендзера
4,0
40%
Забарный
5,0
50%
Сирота
5,0
50%
Караваев
3,0
30%
Сидорчук
6,0
60%
Шапаренко
6,0
60%
Буяльский
4,0
40%
Де Пена
4,0
40%
Цыганков
3,0
30%
Вербич
3,0
30%
Гармаш
4,0
40%
Тымчик
4,0
40%
Витиньо
4,0
40%