Сообщение #2398969 Просмотреть на стене →

Вкрай не бажаю це публікувати, але... Noblesse oblige. Я вже друзям пропонував - не бажають, за два дні не погодився жоден. Тому "на загривок мішок борошна".

БУДАНОВ. "ИНФОРМАЦИЯ К РАЗМЫШЛЕНИЮ".

Під час рейду РДК до Белгородщини я писав дуже вузькому колу "перевірених" друзів про американське невдоволення висловлене українському керівництву з приводу "самодіяльності" голови ГУР пана Буданова який був ініціатором та організатором цієї операції. І ось ця "невдоволеність" вилилася на шпальта шановної "Таймс". Тепер і мені доведеться дещо пояснити своїм читачам.

Невдоволення США стосувалося двох речей: Того, що пан Буданов "подв'язав" до операції США надавши росіянам американську техніку, нехай і не летальну; а ще він не повідомив про впровадження і не узгодив "Операцію" з американськими партнерами. Конфлікт по останньому пункту вичерпано - створена свого роду "Гаряча лінія" між ГУР та ЦРУ, а по першому пункту є слово пана Буданова що таке більше не повториться. Ну а тепер про те, що саме думають про Буданова наші головні партнери з американської розвідспільноти і вже американського істеблішменту.

Буданов прекрасний тактик та "людина дії", але посередній аналітик та стратег. Йому ближче конкретні справи ніж стратегічне планування, тому у майбутньому все більше буде помітна різниця між його "Прогнозами" та реальним станом речей.
Буданов - прекрасній піарник, багато в чому завдяки саме цій рисі він був обраний паном Зеленським на свою посаду і той твердо відстоював цю кандидатуру перед американцями. Але зараз, на думку американців, Буданова стало дуже багато у медійному полі і це наштовхує на дуже явний висновок - Буданов починає будувати саме політичну кар'єру.
Буданов по відношенню до росії притримується кредо - "Правила війни стосуються цивілізованих держав, по відношенню до рф, яка сама не додержується жодних правил, ніякі правила не діють - росіян треба знищувати усіма способами, у тому числі позазаконними" - "Ціль виправдовує засіб". Це його кредо не дуже подобається нашим союзникам котрі вважають дотримання законів війни та діяльності розвідок з української сторони, хоча б приблизне, необхідним.
США мають обгрунтовані підозри стосовно позиції, яку може зайняти пан Буданов у своїй майбутній політичний кар'єрі. Вони вважають його дуже схильним до впровадження у державі "курсу сильної руки" і до створення в Україні "режиму псевдодемократичної автократії".
США схильні порівнювати український ГУР не тільки з "Моссадом" - більше з ВЧК-ОДПУ 20-х - 30х років минулого сторіччя. Повна відмова від звертання уваги на умовності, в гарному плані нахабність і націленість на результат, абсолютна зневага до звичаїв та законів - саме так працює ГУР зараз і воно все частіше зіштовхується у своїх діях стосовно рф з "інтересами США" та ще деяких союзників. Досі все "розрулювалося" без гострих протиріч, американці мають надію що так буде і надалі - у них є важелі впливу на нашого голову спецслужби.

Це дуже стисло про те, що наші союзники бажають донести до українців, бо саме вони згодом майже напевне зіштовхнуться з "Походом Буданова у владу" і саме ним вирішувати - яку країні вони бажають бачити у майбутньому. Самі американці вважають його сильною та талановитою людиною який вкрай потрібні запобіжники - вони не бажають бачити в Україні повторення "путинської моделі". У мене все. Розумному - достатньо.

БНСДС
 
+3
Опрос
Скільки триватиме війна?
Менше місяця
13%
13%
Менше трьох місяців
26%
26%
До півроку
24%
24%
До року
13%
13%
Більше року
24%
24%
Оценки
Оцените действия игроков Динамо в матче с Мариуполем
Бущан
5,0
50%
Кендзера
4,0
40%
Забарный
5,0
50%
Сирота
5,0
50%
Караваев
3,0
30%
Сидорчук
6,0
60%
Шапаренко
6,0
60%
Буяльский
4,0
40%
Де Пена
4,0
40%
Цыганков
3,0
30%
Вербич
3,0
30%
Гармаш
4,0
40%
Тымчик
4,0
40%
Витиньо
4,0
40%