Сообщение #2386857 Просмотреть на стене →

⚡️Князєв залишається затриманим. Підстав для визнання затримання незаконним не встановлено.

Таке рішення щойно прийняв слідчий суддя ВАКС Олег Федоров під час розгляду скарги захисту. На засіданні ми дізналися багато нових фактів. Про все по черзі 👇🏻

📌 На початку адвокати Князєва просили розглянути скаргу у закритому судовому засіданні й були проти задоволення нашого клопотання про онлайн-трансляцію. Однак ВАКС все ж дав згоду на трансляцію.

📌 Князєва затримали вчора в обід після обшуків. Його адвокати наголошували, що на це мала бути згода ВРП. Але насправді закон передбачає можливість затримання судді під час або відразу ж після вчинення тяжкого або особливо тяжкого злочину. Це й відбувалося у випадку з Князєвим.

📌 Під час обшуку Князєв пробував протидіяти слідству, зокрема, намагався вихопити телефон та видалити дані.

📌 Тепер до цікавого — про хабар. За версією слідства, кошти передавалися у 2️⃣ етапи:

➖ Перший транш в 1,35 млн доларів був нібито отриманий за місцем проживання і потім переміщений Князєвим до службового кабінету. 548 тис доларів знайшли під час обшуків кабінету. Проте де саме знаходиться інша частина грошей — Князєв так не повідомив і вони досі не знайдені.

➖ Другий транш у розмірі 450 тис доларів він також отримав у своїй квартирі, де його і вилучили.

📌 Князєв заявив, що 250 тис доларів, які знайшли в його сейфі під час обшуків, — ніякий не хабар, а кошти матері від продажу квартири. Але 237 тис доларів з цих 250 тис дол за номерами купюр збігаються з грошима переданими під час першого траншу. Упс.

📌 У трьох суддів під час обшуків також знайшли кошти з хабаря за номерами купюр. Суми: 2,3 тис доларів, 10 тис доларів, 50 тис доларів. Імена наразі невідомі, бо це таємниця досудового розслідування.

📌 Прокурор стверджував, що затримання Князєва було необхідним для забезпечення збереження речових доказів (а саме — частини першого траншу). Саме тому звільняти його не можна.

📌 До речі, детективи НАБУ до цього часу не отримали доступ до матеріалів судової справи, щодо рішення в якій нібито отримувалася неправомірна вигода. А як же те, що ВС буде сприяти розслідуванню?

Вже відомо, що завтра ВРП вирішуватиме, чи надавати згоду на тримання Князєва під вартою. Ну а далі на нас чекатиме обрання запобіжного заходу Антикор судом. Слідкуватимемо за процесом та розповімо вам про результати.
 
Последние новости
Возможные соперники. «Динамо» рискует оказаться в числе «несеяных» уже во 2-м квалификационном раунде Лиги чемпионов СМИ: Бенито покинет «Динамо» Іван БАЛАН: "Вболіватиму за "Ворсклу". У "Шахтаря", як і у "Динамо", стільки титулів, що їм усе це вже нікуди складати" Главный тренер «Шахтера» ответил на вопрос, мотивирует ли его возможность опередить «Динамо» по количеству трофеев Луческу ответил «Рапиду» отказом Николай Павлов: «Динамо» показало, что с этим «Шахтером» можно играть. Киевляне очень сильно провели этот матч» Источник: базовым городом для проведения квалификационных матчей Лиги чемпионов для «Динамо» станет Люблин 49 лет назад киевское «Динамо» впервые в своей истории выиграло Кубок обладателей Кубков (ВИДЕО) Захисник "Динамо" цього сезону більше не зіграє: гравець, який перебуває в оренді, відновлюється після травми "Бражко сильніший за Степаненка". Колишній захисник "Динамо" високо оцінив рівень опорника киян
Опрос
Скільки триватиме війна?
Менше місяця
13%
13%
Менше трьох місяців
26%
26%
До півроку
24%
24%
До року
13%
13%
Більше року
24%
24%
Оценки
Оцените действия игроков Динамо в матче с Мариуполем
Бущан
5,0
50%
Кендзера
4,0
40%
Забарный
5,0
50%
Сирота
5,0
50%
Караваев
3,0
30%
Сидорчук
6,0
60%
Шапаренко
6,0
60%
Буяльский
4,0
40%
Де Пена
4,0
40%
Цыганков
3,0
30%
Вербич
3,0
30%
Гармаш
4,0
40%
Тымчик
4,0
40%
Витиньо
4,0
40%