Сообщение #2372847 Просмотреть на стене →

Viessmann

Коли до влади приходять дебіли, то чекай біди. Зелені фанатіки в Німеччині таки пропхали свій закон про теплові насоси та фактичну заборону нових газових колонок. Звичайно, закон написано не так топорно, але галузь загалом зрозуміла, що має справу з якимись конченими кліма-соціалістами + вихід з атомної енергетики + вихід з вугілля та власного видобутку газу.

Бізнес на це подивився, і ось фірма Viessmann (системи опалення і тп) продається американському концерну Carrier Global Corporation за 12 мільярдів євро - частково беруть акціями, частково грошима.

З молотка пішов основний бізнес-відділ Climate Solutions, що генерує оберти у 3 мільярди євро на рік. Viessmann - фамільна компанія зі 106-річної історією. Такий собі типовий німецький hidden champion, який не витримав місцеву бюрократію та дебілів-регуляторів. Вони вже почали будувати власні виробничі потужності у Польщі ("на їх місці могли бути ми...")

Сумна новина, бо будь-яка американська компанія має кращий доступ до капіталу, вони частенько торгуються на біржі, у них є гроші на експансію і т.п. Європейці в цьому плані бідні родичі.

Днями американський інвестор Silver Lake викупив за 2,2 мільярди євро німецьку софтверну компанію Software AG (1969 рік заснування) - це десь 5 тисяч працівників і оберти біля 1 млрд на рік. Дочекались проблемних часів і вдало викупили.

Silver Lake нещодавно викупили у німців з SAP їх дочірню компанію Qualtrics за 7,7 мільярдів доларів - оце крута угода для обох компаній.

В цей же десь німецький гігант нерухомості Vonovia продає американцям з Apollo з 1 мільярд євро 21 тисячу квартир зі свого портфоліо у 549 тисяч квартир, бо треба якось розраховуватись з боргами цього року.

Ринок все порішає. Якщо обираєш популістів, то за це доводиться платити.
 
Последние новости
"Це можна вважати результативною помилкою арбітра". Журналіст прокоментував епізод з пенальті у матчі "Шахтар" - "Динамо" Журналіст: "Я не зовсім розумію, чому проти "Шахтаря" не вийшов з перших хвилин Ярмоленко" "Треба платити гроші, тут нічого не зробиш". Журналіст висловив думку, які позиції варто посилити "Динамо" "Шахтар" – "Динамо" – 1:0: числа та факти Із чотирма гравцями "Динамо". Стала відома заявка юнацької збірної України U-17 на Євро-2024 Игорь Беланов: «Динамо» заставило «Шахтер» обороняться, что в чемпионате очень мало кто может себе позволить» Александр Бабич: «Шовковский понял ошибку, Ярмоленко изменил игру, но «Динамо» потеряло «золото» раньше» Николай Морозюк: «Мне бы очень хотелось, чтобы «Динамо» победило «Шахтер» Олег Шелаев: «Динамо» будет искать свои шансы с «Шахтером» в контратаках» "Моменти будуть у обох команд": Шаран, Костишин та інші тренери поділилися очікуваннями від матчу "Шахтар" – "Динамо"
Опрос
Скільки триватиме війна?
Менше місяця
13%
13%
Менше трьох місяців
26%
26%
До півроку
24%
24%
До року
13%
13%
Більше року
24%
24%
Оценки
Оцените действия игроков Динамо в матче с Мариуполем
Бущан
5,0
50%
Кендзера
4,0
40%
Забарный
5,0
50%
Сирота
5,0
50%
Караваев
3,0
30%
Сидорчук
6,0
60%
Шапаренко
6,0
60%
Буяльский
4,0
40%
Де Пена
4,0
40%
Цыганков
3,0
30%
Вербич
3,0
30%
Гармаш
4,0
40%
Тымчик
4,0
40%
Витиньо
4,0
40%