Сообщение #2346363 Просмотреть на стене →

International Criminal Court Issues Arrest Warrant for Putin
The court at The Hague accused the Russian president of bearing criminal responsibility for the abduction and deportation of Ukrainian children. Human rights groups praised the move, though the likelihood of an imminent arrest appeared slim.
https://www.nytimes.com/live/2023/03/17/world/russia-ukraine-putin-news
18.03.2023
Мицик Юрій Миколайович (Черкаси)
#Черкаси #історія #VIVAVIVAУКРАЇНА #світовіЗМІ #Америкасьогодні #Міжнароднеправопринципитазастосування #раша

Відповідаючи на запитання про ордер Міжнародного кримінального суду на арешт Володимира Путіна, президент Байден сказав у п’ятницю: «Я думаю, що це виправдано». Він зазначив, що МКС не визнається Сполученими Штатами, але сказав, що ордер «є дуже сильною позицією». Путін «явно вчинив військові злочини», додав Байден, розмовляючи з журналістами в Білому домі, коли він сів на борт Marine One, щоб відправитися до свого будинку в Делавері на вихідні.
Речниця Ради національної безпеки заявила, що Сполучені Штати підтримують зусилля щодо притягнення військових злочинців до відповідальності, зазначивши, що прокурор Міжнародного кримінального суду є незалежним і приймає рішення на основі доказів. «Немає жодних сумнівів, що Росія вчиняє військові злочини та жорстокості в Україні, і ми чітко заявили, що винні повинні бути притягнуті до відповідальності», — заявила речниця Адрієнн Вотсон у заяві.
Ось деякі з інших світових лідерів, які постали перед правосуддям у Гаазі.
Зображення
Слободан Мілошевич, чиє захоплення сербським націоналізмом поклало початок майже десятирічній війні на Балканах, під час його першого слухання в Гаазі 3 липня 2001
Оголошення Міжнародного кримінального суду в п’ятницю про те, що він видав ордер на арешт президента Росії Володимира В. Путіна, миттєво поставило його в компанію сумнозвісних світових лідерів, які були звинувачені або засуджені в Гаазі, або МКС, або за спеціальними рішеннями. трибунали.
МКС було створено за моделлю Нюрнберзького та Токійського трибуналів, що відбулися після Другої світової війни, які викрили звірства та злочини проти людяності, скоєні тоді. Суд був створений у 2002 році в Гаазі, місті в Нідерландах, яке довгий час було центром міжнародного права, де інші трибунали також прагнули притягнути до відповідальності світових лідерів. Ось кілька прикладів:
 
Последние новости
"Динамо": "Як і у часи Другої світової війни, зараз доля свободи вирішується на полі бою. Україна бореться із тиранією з боку російського агресора і має її побороти" Збірна України і Євро-2024: в Бельгії відверто відповіли, чи зможуть підопічні Реброва обіграти команду Тедеско Юрий Гура: «Инфраструктура у «Шерифа» просто космос, как у «Динамо» или «Шахтера». Я аж обалдел» Известный экс-полузащитник «Динамо» объявил о завершении карьеры Єгор НАЗАРИНА: "Наскільки непросто буде грати проти "Динамо"? А ви думаєте, їм із нами буде легко?" Володимир МАХАНЬКОВ: "Ребров - найкращий тренер України після Лобановського" Володимир ЗВЄРОВ: "Шахтар" буде фаворитом у матчі з "Динамо", але у минулих сезонах теж так було, а кияни збиралися та вигравали" Александр Шовковский — лучший тренер УПЛ в апреле Журналіст: "Стосовно інтереса "Динамо" до Салюка Ігор Суркіс сказав два слова" Ярмоленко розповів, коли задумається про завершення кар'єри
Опрос
Скільки триватиме війна?
Менше місяця
13%
13%
Менше трьох місяців
26%
26%
До півроку
24%
24%
До року
13%
13%
Більше року
24%
24%
Оценки
Оцените действия игроков Динамо в матче с Мариуполем
Бущан
5,0
50%
Кендзера
4,0
40%
Забарный
5,0
50%
Сирота
5,0
50%
Караваев
3,0
30%
Сидорчук
6,0
60%
Шапаренко
6,0
60%
Буяльский
4,0
40%
Де Пена
4,0
40%
Цыганков
3,0
30%
Вербич
3,0
30%
Гармаш
4,0
40%
Тымчик
4,0
40%
Витиньо
4,0
40%